hits

august 2017

2000 FØLGER DOBBELTHAKA MI

Hei og hoppsann!! I dag er det hæla i taket og full rulle med Cava og Konfekt og alt mulig her, fordi: 

Dobbelthaka mi har fått 2000 følgere på Instagram!!! 

HVOR sjukt er egentlig ikke det? 

Julias_Chins er for de som ikke veit det en Instagram hvor jeg legger ut et bilde av dobbelthaka mi hver dag, i håp om at det kan motivere meg til å gå ned i vekt. Så langt har jeg gått ned åtte kilo, så det virker som det funker også, utrolig nok! 

Eller, egentlig er det ikke så veldig utrolig. Her er noen punkter som jeg tror gjør at det å ha en sånn insta er gull verdt for å holde motivasjonen oppe:

 • Jeg har fått meg en veldig koselig og støttende liten community på den instaen, og alle er så snille og hyggis atte fy. Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger både på selve ideen, og rundt vektnedgangsprosessen. En heiagjeng som det er veldig ålreit asså!! 

 • Jeg følger jo også en del andre i samma båt som meg, som også prøver å gå ned i vekt/legge om livsstilen sin. Og ettersom jeg legger ut et bilde av haka hver eneste dag, betyr det også at jeg blar gjennom instafeeden hver eneste dag. Og der finner jeg alltid noen nye treningsøkter det går an å prøve, nye, spennende og sunne oppskrifter, motiverende peptalk-quotes og masse masse masse positivitet. Det er fôr for motivasjonen<333
 • Jeg blir jo også nødt til å se på dobbelthaka mi hver dag. Og den er veldig søt den altså, om jeg så skal si det sjæl, men den blir sikkert enda søtere når den slutter å sluke kinnbeina mine, ikke sant. 
 • Når jeg legger ut bilde av haka mi har jeg det moro. Det er kanskje det beste, at jeg kan humre for meg sjæl av mine egne dårlige vitser og teite selfies. Frontkameraet er en gudegave, folkens!! Og det handler jo også litt om å godta at man er som man er. Selv om man han lyst til å gå ned noen kilo og få seg en litt sunnere hverdag betyr ikke det at man må gå rundt og værra så forbanna misfornøyd hele tida, frem til man når målet sitt. 

 

Hvis du har lyst til å joine meg i dobbelthakekampen, så kan du følge meg på instagram her. Det er i det sosiale mediet jeg er mest aktiv nå om dagen for å sirre sånn, heh. 

Vi blogges! 

Lik Juliafrika på Facebook her

 

DEN VERSTE TRENINGSFORMEN EVER

HELLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

Jeg har sykla i dag!! For første gang siden den forbanna sykkeldagen i sjetteklasse eller noe sånt. Jeg HATA å sykle da jeg var mindre, det var det VERSTE jeg visste, så etter endt sykkeldag var det slutt en gang for alle. Men så vokser man jo til da, og mange ting er ikke lenger som de var. Multer blir plutselig dritgodt, Bratz er ikke sååå kult lenger og det man ønsker seg aller mest i verden er plutselig ikke sparkesykkel og sko som blinker når man tramper lenger. 

Så jeg tenkte: "sykling kan jo ikke være SÅ ille, Julia. Du må ha bygd det opp i huet ditt alle disse åra, det er jo så mange som sykler overalt hele tiden, det må jo være litt gøy også". Så hemningsløst dum kan man altså være. Så jeg la i vei da. 

Kairo har pyramidene. Paris har Eiffeltårnet. Lampeland har en gigantisk spade. Æni

væi. Her er jeg altså ved den forbanna spaden da, som tok meg rundt 10 minutter å sykle til fra der jeg bor. Da var jeg så forbanna over hvor kjipt det var å sykle allerede, at jeg bestemte meg for å snu. For fytti grisen, så JÆVLIG. 

Mens jeg tråkka meg bortover gangveien i Svene tenkte jeg på Edvald Boasson Hagen, og den gjengen der. De som sykler Frankrike på tvers og på langs og alt mulig, og når de har gjort det èn gang så gjør de det faen meg IGJEN neste år. Nei. Ikke greit. 

Sykling er ikke for meg, det er i hvert fall sikkert. Da tar jeg jogging på mølla any day. Eller svømming eller skigåing eller boxing eller rulleskøyter eller crossfit eller zumba eller yoga eller whatever. MEN SYKLING???? NEINEINEINEINEINEI

Så. Det var dagens negativitetsbombe fra en slankende dobbelthakeinnehaver. Hvis du elsker å sykle så beundrer jeg deg og den typen menneske du er, for det finner jeg nærmest mytisk, på lik linje med nøkken, draugen og huldra. Så 100 streetcredz til deg for det, men jeg får hente credden fra andre places tror jeg. Ellers går det bra<3 

Vi blogges! 

Følg forresten min dobbelthakeslanking på instagram her! 

 

KLIKKER AV MENSSMERTER NÅ

HEI ALLE SAMMEN. 

Har du noen gang hatt en rabiesbefengt rotte gnagende på eggstokkene dine? Har du noen gang hatt to sumobrytere i livmoren med et godt tak rundt hver stokk, og som plutselig vrir dem opp som et vått håndkle hvert tiende minutt? Har underlivet ditt noen gang vært vert for OL i håndgranatkasting, hvor målskivene har vært eggstokkene og resten av livmoren er belagt med landminer? 

Det har mitt. 

throwback til happier times, både hårmessig og mensmessig. Jeg har for mange rotter kravlende oppi slufsa akkurat nå til at jeg orker å ta noe illustrasjonsfoto av hvor vondt jeg har det, så da benytter vi arkivet. Jepp.

Jeg veit ikke hvor menssmerter ligger på Tom Stangs liste over ting som er det vondeste i verden, men hvis gallesteiner er på førsteplass og ensomheten på fjerde, så tror jeg at menssmerter ligger et sted imellom de to. Jeg blir bare liggende i mitt eget vakuum av smerte og selvmedlidenhet resten av dagen tror jeg, så ikke regn med å se meg utafor døra i dag. Jeg er jo på slankern nå, så jeg kan ikke spise sjokolade heller (jeg spiste en nutrilett-sjokoladebar til frokost bare på grunn av det tynne, tynne laget med ordentlig sjokolade utapå det klissete halvekle greiene inni, wops der røyk sjansen for sponsing av dem i framtida, jaja det var synd. Sjokolade hjelper jo som kjent for alt her i verden, så det var godt så lenge det varte. Men, resten av dagen ser jeg ingen annen mulighet enn å se på gamle Disneyfilmer, lage meg en dip og hakke opp noe grønnsaker (fy faen folk som har menssmerter burde ikke gjøre sånt, de burde få massasje, pasta carbonara og sjokoladefontene levert på døra første dagen i syklusen hver eneste måned. Når jeg blir statsminister skal dette innføres ASAP). Også skal jeg ligge og sakte men sikkert råtne, lidende, blødende og forferdet over tingenes tilstand. For sånn er livet med menssmerter, og det kan ikke engang Knut Jørgen Røed Ødegaard glede seg over. Og han er glad for alt mulig rart. Knut <3 Jeg tror forresten jeg skal se på intervjuer med Knut istedenfor Disneyfilmer allikevel. 

Enda en throwback til happier times, både hårmessig og matmessig, si.

 

Vi blogges. 

Lik Juliafrika på Facebook her

Følg Julias dobbelthakeslanking på Instagram her!

 

JEG GLEDER MEG TIL STUDENTLIVET

Hola makaronier! 

I dag rusler det og tusler her. Jeg har fått meg nye, svære planter jeg er livredd for å drepe om dagen, og sjekker derfor deres tilstand ca hver tredje time. Jeg har også fått meg en ny, svær tavle (jada, alt er så SVÆRT hos meg skjønner du) som jeg kan skrive opp ukas gjøremål og greier på da. Det er jo sjukt ålreit for meg som er så busy. dette er forresten meg nå: 

Jeg kaller dette bildet "sexy and busy business woman." Der ser dere en smakebit av tavla mi også, herregud så gøy og spennende DET må være for dere!! 

 

Men over til noe helt annet: Jeg kjenner at jeg begynner å glede meg veldig til studielivet om dagen. Jeg begynner forhåpentligvis på høyskole neste år, hvis jeg kommer inn på det jeg vil/blir ferdig med resten av privatisteksamenene mine. Jeg veit egentlig ikke helt hva jeg vil enda, men tenker å søke meg inn på noe sånn foto/film/skriving/redigering/markedsføring/SoMe/tegning/design/whatever/eller kanskje midtøstenstudie med arabisk. Jeg får se HEHE. 

Men, det er faktisk ganske mye man kan glede seg til rundt det å bli student. Bare tenk: 

 • Du får sannsynligvis råd til et bittelite rom i et bittelite kollektiv med mennesker som enten er helt crazy på å ha det strøkent og plettfritt eller er sugger av en annen verden. Det er kos. Der får du testa din psykiske styrke, enten det er den ene eller den andre veien.
 • Du får møte opp fyllesjuk og skamfull om morgenen på skolen hele fadderuka, fordi du tross alt vil få med deg de første ukene av studiene dine men samtidig være ultrasosial og bygge nettverk som fææn. på slutten av fadderuka kommer familien din til å tro at du har begynt å røyke en del litt sketchy greier fordi du er så rød i øya av utmattelse, men det går bra. Du er bare student. 
 • Du får kanskje en litt større sum av lånekassa hvert halvår enn månedene ellers og er superglad for det helt til du innser at du må kjøpe pensumbøker for alt sammen hvert semester. Det koster både skjorta og havrelefsa som dem sier, så det blir ikke noe lønningspils DEN hælja for å sirre' sånn. 
 • Du tror du kommer til å ha messer av tid til et sosialt liv og allikevel gjøre det bra på eksamen. LOL HAHAHAHAHHAA
 • Du tenker at du skal bli superorganisert, ha orden i skrivebøkene, bruke små post'it-lapper på en ikke-rotete måte, du skal meal preppe, studere etter skolen også gå og trene også ta en kaffe med venninna osvosvosv, men du ender opp med post'it-lapper i panna mens du tar deg en velfortjent tre timers powernap etter å ha kommet hjem fra skolen for så å våkne litt groggy og ikke helt vite hvilket år det er, men du bryr deg ikke så lenge mobilen din fortsatt fungerer så du får ringt og bestilt deg en pizza. 

Joda, det blir bra det her ass. 

Vi blogges! 

 

Følg Juliafrika på Facebook her

Følg Julias dobbelthakeslanking på instagram her

HVIS JEG SCORA, SÅ VAR DET SOM REGEL ET SELVMÅL

Hallaisen!

Jeg har hatt litt forskjellige hobbyer opp gjennom åra. Ikke sånn sjuuuukt masse forskjellig egentlig, men pittelitt! Så, jeg tenkte rett og slett å skryte litt av hvor eksepsjonelt allsidig jeg er, og skrive litt om hvor fantastisk bra jeg har gjort det i alt jeg har prøvd da. Så 3 x hurra, her kommer litt om hobbyene jeg har hatt! 

Fotball: Jeg spilte fotball i noen år på ungdomsskolen. Jeg sto stødig i forsvarsposisjon og likte meg der fordi jeg ikke nødvendigvis trang å løpe like mye som midtbanen og spissen, og tusla i vei med mitt. Jeg snubla ganske mye, og hvis jeg mot all formodning greide å score et mål, så var det som regel et selvmål. Men jeg gjorde så godt jeg kunne da. Laget mitt var faktisk med på Norway Cup og greier i 2011, og selv om vi ikke vant så voldsomt der heller, så var det veldig gøy!! Men, det er nok ikke en sport jeg har tenkt til å gjøre karriere ut av. Ikke med det første, i hvert fall. 

Soccer Ball in Goal
Licensed from: dehooks / yayimages.com

 

Ridning: Herregud, det var en laaang periode som hest var LIVET. Jeg var stolt medlem av Pennyklubben og leste alle bøkene jeg fikk der, tapetserte alle veggene på rommet mitt med hesteplakater, spilte hestespill (det gjør jeg enda heheh), så på hestefilmer, tegnet hester og gjorde alt jeg kunne for å tilbringe mest mulig tid sammen med hester. Egentlig så savner jeg den tida veldig, men etter en litt uheldig ridetur hvor det gikk litt fort for seg og jeg datt av og måtte en tur på legevakta, så har jeg blitt redd. Jeg har prøvd å ri mange ganger etter det, men det har liksom aldri blitt det samma igjen fordi jeg ikke greier å slappe av. Men selv om jeg blir nervøs og redd når jeg sitter på en hest, så er det jo sånn at hver gang jeg og Skjegg kjører forbi et beite med hester på får jeg stjerner i øya og skriker "HEST!!!" så Skjegg nesten kjører av veien. Så hvis noen har noen gode tips mot hesteskrekk så tar jeg imot med takk, hadde jo vært superc00l å få tilbake den interessen der<33333 

 

Gaming: Jadda, gaming er jeg faktisk fortsatt ganske god på om jeg så ska sirre' sjæl. Men ikke stol på meg, stol på karakteren min i Skyrim som er i level 163. Vanilla og alt. Jadda. Lurer på hvor mange ganger jeg har nevnt det nå. Det er ganske mange. Men det går bra. Jeg har også vært en ganske big deal i NRKs gamle spill "Hundeparken"! Det er lagt ned for mange år siden nå tror jeg, men herregud det var gøy da. Man kunne grave opp kjøttbein og bruke dem til å kjøpe små hatter og sånn. Åh<3


Meg og Skyrim-karakteren min back in the day. Jadda. Tok selfies og greier sammen da.
 

Tegning: Jeg tegna ganske mye før, og likte å bruke mye tid på det. De siste åra har jeg ikke fått satt av noe særlig tid til sånt. Dermed blir det sånn at når jeg først gjør det så må jeg hente fram eldgamle skills, og da blir det til at jeg enten må tegne nettopp hester, som nevnt over, eller drager og sånt (og ja, du gjettet riktig; jeg var ikke en av de c00le kidsa på skolen, jeg var min egen rare flue og jeg fløy selv, nerdete og klønete og teit og stolt av det). MEN, har lyst til å ta opp den interessen også, og lære litt mer. 

Fisking: Pappa lærte meg at å fiske med dupp, det var for nybegynnere. Hvis man ikke kunne se det på stanga når fisken beit, da kunne man ikke kalle seg real fisherman. Både søstera mi og jeg vokste opp med mark i henda, og ble utstyrt med fiskestang så fort vi var gamle nok til å holde i dem. Til tross for at det alltid pleide å være pappa som tok seg av det tekniske rundt knuter, kroker, fluer, spinnere og sluker, så fulgte vi alltid med begeistring med på det når han holdt på, og han lærte oss etterhvert både kasteteknikken, sløying og hva som funker best i hvilke vann på hvilke tider av døgnet. Nå som pappa er borte tenker jeg mye på all kunnskapen han satt med som han ikke hadde lært meg enda, men heldigvis er Skjegg også veldig glad i å fiske og mye mer erfaren på området enn meg, så han har tatt over oppgaven og har lovt å utdanne meg videre på feltet. <3 

Linedance: Jeg veit ikke om det eeegentlig er lov å liste opp her som en "hobby", men jeg har faktisk gått et linedancekurs. Det var veldig gøy!! Jeg husker ikke så mye av det nå da, men jeg dro med meg ei venninne og vi dansa av oss cowboyhatten 10-12 kvelder tror jeg. B-) 

 

Så det så! Nå ser jeg etter nye hobbyer, så hvis du har noen kule som du vil dele her, så please do! 

Vi blogges B-) 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

ÅSSEN GÅR DET MED DOBBELTHAKA MI?

Hola alihopes! 

I dag er det tid for *TROMMEVIRVELLLLLLLLLLLLL* UKAS DOBBELTHAKEUPDATE! 

Ok. For de av dere som ikke aner hva jeg snakker om men som av en eller annen grunn leser dette innlegget likevel, så har jeg startet opp en Instagram hvor jeg legger ut et bilde av dobbelthaka mi hver dag for å forhåpentligvis se at den blir mindre og mindre ettersom jeg går ned i vekt. Det er i hvert fall tanken da, kan du si. Du kan lese det første innlegget jeg skrev om det her, en sak side2 skrev om det her, og du kan besøke instaen det er snakk om her. Hiho!  

Jeg har jo tenkt at i tillegg til å legge disse hakene ut på insta, så tar jeg en oppsummering av uka sånn dobbelthakemessig hver mandag (eller tirsdag da, som i dag heheheheheheh) her på bloggen. Da tenkte jeg å gå gjennom hva som har funka bra for meg, hva som ikke har funka så bra, hva jeg har crava, hvis jeg har finni en god/lur/sunn oppskrift eller prøvd noe nytt eller noe sånt, ja, dere skjønner greia ikke sannnnnnnt. 

UKAS HAKER: 

Ok det ble ni haker da, fordi det A) Var det letteste sånn redigeringsmessig, og B) det gjør ikke noe fordi det er det første innlegget av sitt slag jeg skriver. B-) 

Et par av disse hakebildene er fra Paris, Noen er fra London, og de tre øverste er fra etter jeg kom hjem fra ferie. Bildet i midten bringer meg til neste punkt: 

 

UKAS ACHIEVEMENT: Jeg klarte å gå ned et par kilo på ferie!! Det gjorde meg hæppi, ettersom hovedmålet jeg satte før vi dro var å i hvert fall ikke gå opp. Det gikk heldigvis bedre enn forventa, og alle de gangene jeg bestilte salat istedenfor pizza i italia (det var ikke hver gang altså), betalte for sæ. Thænks! 

 

UKAS PROSJEKT: Før jeg dro på ferie bestilte jeg et par pakker med såkalte "Shirataki-nudler" fra Gymgrossisten. Jeg leste litt om dem på forhånd, og det sto at dette liksom skulle være et nærmest kalorifritt alternativ til pasta. Jeg hoppa seff i taket og tenkte at pasta uten kalorier = lov å bruke mer kalorier på saus og bacon (plis ikke skyt meg alle ernæringseksperter og PTer der ute, jeg er glad i saus ok), så dette måtte jeg jo seff prøve da. Så, etter å ha gleda meg hele ferien til å prøve disse merkelige nudlene, kunne jeg på søndag endelig få prøvd det ut skikkelig. Jeg satte i gang og fulgte en "how to"-guide på internett, som sa at det var lurt å vanne dem godt, koke dem, også steike dem. De kommer i en liten plastikkpose og ligger i en slags lake, og den laken er etter lukta å dømme laget av råtten fisk-essens. For fyyyytti grisen det lukta helt morbid horribelt. Men jeg fortsatte i god tro, til tross for at de minna meg litt om bendelorm. 

Da pastaen var ferdig tilberedt blandet jeg dem med karbonadedeig, litt strimla grønnsaker og en ferdigsaus fra Dolmio, og shmock shmack og sånn så var det ferdig. Og la meg bare si det sånn: jeg endte opp med å pille ut hver eneste nuddel. Jeg er ikke kresen altså, alt går i grisen som jeg sier, men akkurat de nudlene smakte KUN gummi, sånn gummi som kanskje er resirkulert av bildekk eller noe sånt. Så der satt jeg i sofaen og følte det litt som om jeg hakka meitemark mens jeg forsiktig pirka ut nudlene og la dem på en liten tallerken ved siden av, som den drittungen jeg er. Så, Shiratakinudler anbefales IKKE. Unn deg heller litt ordentlig pasta innimellom ass. 

Spaghetti Carbonara
Licensed from: Tiramisu Studio / yayimages.com

Siden jeg ikke rakk å ta noe bilde av de dustete nudlene så legger jeg ut et bilde av ORDENTLIG pasta carbonara isteden <3 dette er tross alt et feelgood place.

 

UKAS CRAVING: Bortsett fra ordentlig pasta carbonara, heh, så har jeg hatt ekstreeeemt lyst på is. Sjokoladeis med karamellgreier og browniesgreier inni. Men jeg har resista da. Det blir meeeeget sannsynligvis ei litta bolle med det på lørdag. <3

 

UKAS HURRA: Over 1000 følgere på dobbelthakeinstaen da!! Det er ganske C00L. Jeg har fått en del følgere blant de andre instagrammerne som prøver å gå ned i vekt fra hele verden, og det synes jeg er kjempekult! Har prata litt med noen av dem, og det hjelper å ha litt backup og støtte i fremmede peeps på internett ass. Åh, INTERNETT ILU <3

 

Så, nå har jeg akk spist litt fruktsalat og kesam til frokost, og skal etterhvert ta meg en lengre rusletur med bikkja. Sånn er lyf her i gården, vi blogges snart!

Lik Juliafrika på Facebook her

Dobbelthakeinstagram her

Vanlig instagram her
 

7 FORDELER VED Å BO PÅ LANDET

Hei bloggogogoggen!

Som noen av dere kanskje veit, så bor jeg laaaangt, langt inne i de innerste, dypeste, mørkeste, usiviliserte skogene Norge har å by på. Det gjorde jeg salvsagt også når jeg bodde i Hvittingfoss, men da jeg flyttet opp til Svene fikk jeg virkelig føle på kroppen hvordan det er å leve med såkalte Wildlings, som Geogre R. R. Martin ville kalt oss. Her har man ikke uendelig utvalg av drikke fra Starbucks, Joe And The Juice, Deli de Luca eller 7eleven på hvert eneste hjørne. Her har vi derimot et rikt utvalg av kvae, sevje og annen tresaft fra våre utallige graner, furuer, osper, bjørker, lønner og annet småbuskeri. Her drar vi ikke på såkalt «kino» eller på «bowling» for å kose oss, nehei, her spikker vi en sprettert og bruker den til å skyte ned skjærer med småstein på tunet vårt. Og finnes det ikke skjærer, så tipper vi kuer isteden. Sånn er vi da. Vi er stedet hvor alle bortskjemte tenåringer i filmer blir sendt til besteforeldrene sine for å straffes med dårlig internettforbindelse og et altslukende bygdedyr.

Throwback til da det å bo på landet gikk litt i huet på meg

Det er kanskje ikke AKKURAT sånn det er å bo her da. Selv om jeg noen ganget nesten skulle ønske at det var litt mer sånn. Det er litt sånn da, Skjegg pleide å gå tur med geita si da han var liten. <3

Men ænivæi, så tenkte jeg å liste opp 10 grunner til at det faktisk ikke er så veldig ille å bo på landet i forhold til i byen. Det er faktisk ganske trivelig her altså! Hvis du ikke er enig i det akkurat nå, så kanskje du snur litt etter å ha lest denne lista! B-)

 

1: Mindre støy. Den hender en sau breker i det fjerne, eller at en råner tuter i ekstase over å ha fått seg et såkalt «hook» eller noe sånt. Men utover det er det helt, fantastisk, euforisk stille. <3

White sheep
Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com

 

2: Større aksept for countrymusikk på fest. Dette er et punkt som essensielt for i hvert fall meg, da jeg får vond klump i magen av å danse til russelåter og sånn dubstep-techno-beatdrop-greier som jeg ikke skjønner meg på, ei heller greier å skille i sjanger. Det er jo seff smak og behag og greier og sånn da, men IKKE KOM HEEER og si at allsangfaktor ikke er litt koselig på fest innimellom. Også for dere byfolka. Dere hører LITT på Vassendgutane og Staut dere også. Joda. Dere gjør det.

3:  Alle kjenner alle. Ok, så du må kanskje beregne litt ekstra tid når du skal på butikken fordi du garantert møter på 3-4 stk der som gjerne vil slå av en prat, men det er koselig, og samtidig får du en update på hva som har skjedd i bygda siden sist. Akkurat dette er jo gull verdt i Hvittingfoss for meg om dagen, nå når jeg ikke bor der lenger men fortsatt er så nysgjerrig som bare bygdefolk kan være på hva som skjer i hooden min. Akkurat dette funker ikke for meg i Svene selvfølgelig, for det første fordi jeg er innflytter og for det andre fordi det ikke er butikk der. Heh.

4: Skauen på utsida døra. Som vi sier. Det å ha uendelige turmuligheter uten å måtte ta trikken i en halvtime opp til Songsvann, det er ganske digg. Også kan du velge ruter hvor du garantert slipper å treffe folk, eller velge ei rute hvor du garantert får sett et par mennesker også.

5: Dyreliv. Byen har kanskje mye fine duer, men herregud, jeg har ALDRI sett så mye elg, rådyr, hjort, bever og rev som etter at jeg flytta opp til Svene. Hjort og bever har jeg riktignok bare sett èn gang (B-) ) , men elg, rådyr og rev ser vi rett som det er, og det er så koselig!! Og hvis de ikke dukker opp og du alikevel trenger et dyrefix, så er det aldri langt til nærmeste jorde med hester, kuer, geiter eller sauer.

Moose
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

 

6: Kollektivtransporten er TOM i ferien. Fra Hvittingfoss til Kongsberg går det KUN skolebuss. Det vil si, de går i ferien også, men da er skoleungdommen borte og dermed er bussene tomme. Jeg sitter faktisk på bussen i skrivende stund, og inkludert bussjåføren og meg sitter det tre stykker på denne bussen. Så det er chill.

7: Mindre press rundt dyre klær og vesker. I hele 10. klasse valsa jeg rundt i baggybukse kjøpt på cubus og en to nr for stor strømsgodsetgenser. KAN hende folk lo litt av meg så jeg ikke hørte det da, men herregud a. Det var jo sUpErDeiLig. Også er det liksom helt lov å gå i varmedress når det er kaldt. Ser dere mange blå varmedresser på løkka om vinteren?

 

Så jadda, Country roads take me home osv. 

Vi blogges<33

Lik Juliafrika på Facebook her!

Instagram her

 

LONDON BILDEDRYSS

Helloooooo bloggolini! 

Nå er jeg hjemme hos Skjegg igjen<3<3<3 jeg og mamamammamaamama har hatt det superdigg på ferie, men det er alltid godt å komme hjem igjen til sin egen seng, sitt eget kjøleskap og sitt eget Skjegg. Sånn er det. 

I dag skal jeg bruke dagen på Game of Thrones, klesvask og trening. I prioritert rekkefølge der altså! Skjegg og jeg er enige om at vi må se hver episode sammen, ergo har det ikke blitt noe de ukene jeg har vært borte. Så DET gleder jeg meg VILT TIL WÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ. 

Men før jeg går i gang med dagens livsviktige gjøremål tenkte jeg å kjøre et lite bildedryss fra London! Vi hadde bare en dag der (som btw er altfor lite hvis du skal rekke å få med deg alt du vil, bare siere') så det ble ikke SÅ mye bilder, men herregud for en fin by London er<3 

Oki! 

Det var høyere å klatre opp der enn det ser ut som her, og jeg sleit litt med å komme meg ned igjen. Men jeg overlevde!

SJØLVASTE Big Ben 

En spretten mann!

London Eye :O Vi turte ikke gå oppi. :( 

Her står jeg da, prøver å posere foran den kongelige veien opp til Buckingham Palace og greier da, også kommer de jævla BILENE og bare KJØRER forbi. Veit de ikke hvem jeg er eller? Julia aka Juliafrika aka Master of the double chins?? Føkk åff mæit! 

Jeg er ikke så veldig flink til å ta sånne fancy flotte detaljbloggbilder jeg. Men jeg greide å få med London Eye og Big Ben på samme bilde i hvert fall da. Vil ha litt creds for det. 

Vi blogges!

Lik Juliafrika på Facebook her

Følg Julias dobbelthaker på Instagram her

Vanlig Instagram her

JOAKIM HADDE IKKE RÅD TIL LIVSVIKTIG BEHANDLING; NORGE STILTE OPP

Hei dere!
I dag vil jeg introdusere dere for et par fra bygda mi jeg gjerne vil snakke litt om. Jeg har aldri kjent de så godt, men i Hvittingfoss er det jo sånn at alle veit hvem alle er, og Joakim og Anes historie viser virkelig hvor viktig det er at bygdiser, og mennesker generelt, kan stille opp for hverandre. 

Joakim, 28 år og tobarnsfar, lider av MS. Han ble syk i desember 2013, og fikk diagnosen i 2014. Han trenger nå en livsviktig behandling de ikke tilbyr i Norge, og må derfor reise til Russland for å få denne. Men denne behandlingen koster 500 000 kr, og det er penger Joakim og Ane ikke hadde i 2013. Nå er heldigvis historien en ganske annen. Dette er historien Ane, Joakims kone, forteller meg: 

 

"Det var i desember 2013 at Joakim fikk sine første tydelige MS symptomer. Da mistet han følelsen/ble nummen i halve ansiktet. Den gang fikk vi beskjed av legen at det ville gå over og mest sannsynlig ikke var noe spesielt. Etter en tre ukers tid forsvant disse plagene og han holdt seg gående til 2014. I april 2014 skled det ene øyet hans "ut til siden" som om han så til siden konstant med det ene øyet. Det er litt vanskelig å forklare, men det kunne virke som ekstrem skjeling. I tillegg til dette fikk han dobbeltsyn og slet med å se rett fremover uten å måtte vinkle hodet. Igjen bar det til legen, som ikke kunne finne noe feil nevrotisk, så han ville ha oss til optiker. Optikeren var kjapp med å gi beskjed om at dette ikke var noe hun kunne hjelpe med da det helt klart var noe nevrologene måtte ta en titt på. Tilbake igjen på legekontoret ble det ringt til sykehuset og Joakim ble lagt inn samme dag. Det tok et par dager på sykehuset med alle slags prøver før de kunne stille diagnosen MS. Han ble satt på medisiner, noe som kalles Solu Medrol kur, som gjør at et MS attakk i hjernen forsvinner kjappere enn om det skulle ha gått over av seg selv. Deretter ble han satt på faste medisiner som han måtte ta livet ut.Etter et år med medisinbruk så vi at han fortsatt hadde problemer med MS'en. Medisinene tar nemlig ikke vekk problemet, de bare bremser problemene. Det vil si, attakkene vil komme, men sjeldnere. I tillegg til attakk nå og da sliter han også med fatigue og er konstant trøtt og sliten. Energien er lav og han kunne ofte sove i 24 timer i strekk om han ikke ble vekket.

Via ei venninne fikk vi vite om stamcellebehanding. Hun sendte meg en artikkel av ei som hadde gjennomført og blitt frisk av denne behandlingen. Derfra brukte vi nesten et år med research før vi bestemte oss for at denne behandlingen ville vi prøve, men det ble vanskeligere enn vi trodde. Behandlingen utføres nemlig ikke i Norge. Den blir derimot gjort i Sverige. I Sverige er prislappen på denne behandlingen over 1 million kroner. Dette hadde vi ikke råd til og vi søkte oss til Moskva som har et veldig godt rykte på seg, samt at prislappen var halvvert. 500.000 kroner kunne vi klare å samle opp, om vi tok opp lån på huset og sparte i et par år. Vi var nok veldig optimistiske da, for det viste seg etterpå at det er vanskelig å spare så mange penger når man er en familie på 4.

Etter avgjørelsen var tatt samlet vi familien og Joakim fortalte at han hadde bestemt seg for å gjennomføre denne behandlingen, om vi så måtte selge huset for å få råd. Etter denne samtalen følte jeg (Ane) for å få ut litt følelser, så jeg skrev et blogg innlegg, som egentlig ikke var ment for offentligheten. Jeg skrev innlegget og delte det med familien og tenkte at de kunne få følge oss på altforpappa-bloggen. På den måten fikk de se kontinuerlige oppdateringer uten å føle at de maste på oss. Men blogginnlegget spredte seg og fikk stor oppmerksomhet. Etter en ukes tid rant det inn med kommentarer og støttemeldinger, samt tips om å sette igang en innsamlingsaksjon av noe slag.

I starten føltes det hele nesten litt frekt. Vi ønsket ikke be om penger fra andre og ville ikke legge våre problemer over på dem. Men da folk begynte å spørre etter kontonummer, så valgte vi å prøve likevel. Etter bare en uke sto det 50.000 kroner på sparekontoen som vi hadde satt opp til Joakims behandling. Dette var donert fra fjern og nær. Både i Norge og utenfor. Innlegget har delt seg over 2000 ganger frem til dagsdato og har resultert i at det har pr. nå blitt donert 240.895 kroner.

I denne perioden hadde Joakim og jeg klart å spare ca 100.000 kroner selv også, og vi satt derfor med 340.895 kroner på kontoen. Vi søkte derfor banken om å låne 200.000 på huset slik at vi fikk råd til behandlingen. Var faste bank ga oss avslag fordi jeg er student og jobber bare 50%, til tross for å ha en 100% inntekt. Vi byttet derfor bank, og fikk JA på første søknad. Vi ble derfor, for en snau uke siden, sikret behandling ved at vår nye bank støttet oss økonomisk.

Ikke bare har folk donert penger, men et utrolig hyggelig ektepar lånte ut hytten sin på fjellet til oss, helt gratis, slik at vi skulle få en liten ferie. Min mor har også betalt en ferie for oss til Kr.sand dyrepark og Badeland i Bø, slik at vi fikk føle litt på friheten opp i all denne sparingen. Våre nærmeste venner kom også på besøk og hjalp oss med å male hus, rydde og gjøre klart huset til verdivurdering slik at lånet ble godkjent. Vi har hatt et utrolig støtteapparat i Norges befolkning - fra både kjente og ukjente, og det er kanskje klisje å si det, men vi kan virkelig føle kjærligheten fra milevis avstand."

❤

Nå kan endelig Joakim, Ane og resten av familien puste lettet ut, da Joakim er sikret behandling. Det er helt fantastisk bra!! Men de trenger fortsatt hjelp. Det fortsatt mange ting som skal dekkes, og dette er en familie som virkelig fortjener å slippe uroen for å ikke ha nok penger, og heller kunne fokusere på det som er aller vitktigst nå; at Joakim får den hjelpen han trenger. Hvis dere vil kan dere lese bloggen til Ane HER, hvor hun har latt oss ta del i hele prosessen.  

Hvis du har mulighet, og ønsker å hjelpe disse fine folka, så veit jeg at de hadde satt veldig stor pris på det. Du kan hjelpe til ved å gi et valgfritt beløp på følgende måter: 

Spleis: HER

Kontonummer: 1203.35.68493

Vipps: 92085321

Paypal: altforpappa@outlook.com

 

Vi blogges. <3 

PARIS BILDEDRYSS

Bonjour! Eller Bånnsva, som dem sier her om kvelden har jeg lært. Vi er i Paris! 

Her skal vi være frem til torsdag, før vi farter videre til London. Det er ganske digg her, men det er vondt å ikke kunne spise 13 crepe hver dag. #SlankernIsGoingGood. LA OSS se på det vi har sett så langt:

Dette er meg som står og glaner på det såkalte Eiffeltårnet. Det er mer enn dobbelt så høyt som meg, og jeg er 163 cm altså. 

Liker å gjøre turistgreier med armene. 

Også et by night da, ikke sant, siden jeg først henger ved detta forbanna tårnet. Bad Hairday, nok om DET.

 

Sjølvaste triumsbua hurra x 3, men det ser jut som bildet kom opp sidelengs her hos meg ass. Whiskey Tango Foxtrot. Jaja. 

<3 Vi har det superdigg på ferie asså. Vi hadde en meeeegaålreit uke i Italia, og fikk virkelig sett MASSE takket være Petter og hans vilje til å kjøre bil nedover langs kysten. Det er noe å anbefale assssssssså! Men hvis man gjør det bør man kanskje velge en uke det ikke er tidenes hetebølge, samt legge til et par ekstra dager i Napoli så man kan få med seg både Pompei, den blå grotta i Capri, Vesuv og selve byen Napoli. Vi rakk dessverre bare å roame the streets litt der, MEN, vi var på pizzarestauranten som fant opp Pizza Margherita da! Så det var kult. 

Men, nå er klokka 21:51 og det er på tide å legge seg. Det er på mitt initiativ og ikke mamma sitt altså, fordi jeg er 80 år gammel som dere veit og trenger mine 12 timer med søvn i døgnet. Vi blogges! <3

Lik Juliafrika på Facebook her

Følg Julias vektnedgang via dobbelthakene hennes her

Vanlig instagram her

Herregud for et linkorama ass. Det er jaggu bra jeg ikke poster så mye på den vanlige facebooken min, så plagsom som jeg er på alle andre sosiale medier HAHA klem. :*

 

10 TING SOM GJØR MEG GLAD

 • Planter. Til tross for at jeg er ekstremt dårlig til å ta vare på dem, er det innmari koselig å få inn nye planter i hus. Før jeg flytta hjemmefra hadde jeg AAAAAAAAAAAAAAALDRI trodd jeg skulle bry meg sånne ting, og var dessuten faste bestemt på at jeg KUN skulle ha falske planter, kanskje strekke meg til en og annen kaktus, men that's it. Så feil kan en ta gitt, akkurat nå er det ingenting jeg ønsker meg mer enn en ny, svær gulvplante. Livet ass. 

The room with the aquarium.
Licensed from: Marinchenko / yayimages.com

 

 • Når Skjegg har kjøpt mango. Hvis Skjegg har kjøpt med seg en mango til meg på vei hjem fra jobb, så er det "fred i heimen"-garanti. Jeg elsker mango mer enn livet, og det veit Skjegg, så han passer på at jeg får meg et lite mangofix innimellom <3

 

 • Når nye episoder av bra serier kommer ut. Game of Thrones nå om dagen folkens. Så Hvis du vil catche meg i et happy mood, så burde du stikke innom med en mango på mandager, da GoT-episodene kommer ut. 

 

 • Fine folk, sol og grilling.  Ok det er sikkert litt cheeeeeeeeeeeeesy å si da, men det beste i verden er jo å grille både seg sjæl og spareribs i sommersola sammen med gjengen. Det må med på lista altså. Det må det. 

 

 • Når bestemor kommer på besøk med hjemmebakt brød. Jeg kunne selvfølgelig endt denne setningen etter "besøk", for jeg blir seff glad nåe bestemor kommer på besøk uavhengig om hun har med brød eller ikke, men det brødet hun baker er de besteste bestemorbrødet i hele verden <3

 

 • Når man finner en ny sang man får dilla på. Jeg er av typen som hører på sangen jeg har dilla på 10000 ganger på rad fremfor å variere og switche mellom noen flere, og da er det så ekstremt digg å finne en ny sang jeg kan høre fullstendig ihjel. 

 

 • Å planlegge reiser. Klikke heeeeelt og bare tro at man får til å se på 100 000 ting iløpet av en uke, men ende opp med å få gjort 3-4 av dem, og chille, bade, tæne og spise megagod mat resten av tida. Det er lyyyyyyyyf <3

 

 • Molter. Eller multer da, som noen skriver. Multer minner meg om bestemor (ikke samme bestemor som nevnt over), og jeg blir helt i ekstase hvis jeg faktisk FINNER en molte et sted. Molter er et hæppibær<3

Cloudberry
Licensed from: ibphoto / yayimages.com


 

 • Mummitrollet. Det er noe HELT spess med mummitrollet og Tufsla og Vifsla og alle hattifnattene og alt det der. Maren og jeg kikka alltid på mummitrollet når vi var små, og fortsatte tradisjonen når vi ble større ved å sette det på når vi var fyllesjuke sammen. <3

 

 • Ting som er godt å ta på. Jeg elsker å ta på ting, og ingenting gjør meg mer hæppi enn å kunne grave fingrene mine ned i pelsen på et dyr, rufse i et teppe, eller et Skjegg (med stor S) eller noe annet digg. 

 

Så deeeet så! 

Vi blogges <3 

Lik Juliafrika på Facebook her!

Instagram her

VINDUET PÅ BUSSEN EKSPLODERTE

Hola bandiduddisser! 

Vi farter rundt her i Italia enda, og det er varmt som i Satans forgård. Men herregud, det er stas å få ta del i hetebølgen "Lucifer" da. Det er jo litt artig. Litt moro. 

Ænivæi! For et par dager siden var vi på operakonsert!! Opera er i utgangspunktet ikke helt min kopp te, men jeg har hatt sansen for Andrea Bocelli. Derfor var det veldig stas å ha muligheten til å reise på en konsert han holder hvert år i hjembyen sin Lajatico, og oppleve hvordan sånne ultrakulturelle ting som det fungerer. 

Lajatico er i utgangspunktet en ganske liten by, og ettersom Bocelli er en såpass kjent fyr i miljøet blir det alltid helt kaos når denne konserten skal finne sted. Vi ble nødt til å parkere på et jorde litt utafor byen, og ble vist til busser som tok med konsertgåerne opp til området. Så vi karra oss inn på en sånn buss, og sto som spente og svette sild i tønne en liten stund. 

Etterhvert kom bussen opp på toppen av åsen, og manøvrerte seg inn i Lajaticos koselige, smale gater. Det vil si, det hadde kanskje vært koseligere at de var så smale hvis det faktisk var mulig å kjøre gjennom dem. For det som viste seg var at det var det faktisk ikke. Det var lang, saktegående kø, og alle på bussen kunne se at vi sakte men sikkert nærmet oss murveggen på høyre side veldig.  Men det virka som bussjåføren tok det veldig rolig og forsiktig, og at han hadde stålkontroll, så det var ingen oss som var spess bekymra.

Plutselig hører vi et forbanna brak av glass knuser, og ser at hele bussvinduet vendt mot murveggen eksploderer og går i tusen knas. Folk kikker forvirra rundt seg, og skjønner ikke helt hva som har skjedd før de ser alt glasset på gulvet. Det gikk visst bra med alle sammen, vi så bare et par-tre stykker med litt småkutt på armer og bein. Så det var jo veldig flaks at det gikk så bra! Også starta vi jo konserten med et brak, kan du si. Men det hadde seff vært typisk om en av oss hadde fått en sånn glassbit i øyet eller noe, for vi har jo nesten aldri vært på ferie før uten å havne en tur på sjukehuset B-) 

Her er bussen da, selv om man ikke ser det så godt her. Måtte sladde de to tilfeldig forbipasserende med fine kaniner for privacy purposes. 

Selve konserten var veldig kul og bra, helt til de dro fram en Sibirsk tiger (tror jeg det var) på scenen. Tigere har ingen verdens ting på en operascene å gjøre, og det ødela egentlig hele konsertopplevelsen for min del. Jeg fikk helt vondt i magen av at 10 000 mennesker fra hele verden klapper av begeistring og ekstase over å se et dyr som åpenbart har det helt jævlig. Så det var noe dritt. 

ELLERS har vi det fortsatt veldig bra her i Italy. I går brukte vi dagen på å kjøre sørover langs kysten, som er helt forbanna fantastisk nydelig vakkert<3 I dag kjører vi videre nedover mot Napoli! Forhåpentligvis overlever vi hetebølgen. Jeg har ikke VELDIG lyst til å vandre rundt og se på Pompei i 44 varmegrader, så det spørs om vi må finne på en innendørsaktivitet akkurat på det varmeste assssssssssss. Vi får sjå! 

 

Vi blogges B-) 

 

103 TING DU KAN BLOGGE OM

Hei og velkommen til Julias ultramegastore BLOGGUIDE!! 

Alle bloggere føler skrivesperra dunke i frontalpannelappen noen ganger. Idèene ligger rett der bak, men skrivesperra holder opp et stort, rødt forbanna idiotisk STOPP-skilt som gjør det køddent for deg å få ned et eneste ord i tastaturet. Hvis du har det sånn akkurat nå, så håper jeg at denne lista over 103 ting du kan blogge om kanskje kan hjelpe deg! Det skal sies at jeg har browsa litt rundt omkring på nettet i tillegg til det som allerede fantes i hjernen min for inspo til denne lista altså, men jeg tenkte det kunne være ålreit å samle MASSE tips på et sted! 

Business woman with laptop in park
Licensed from: ALotOfPeople / yayimages.com

Lister

1. 10 ting som gjør deg glad. Det er alltid koselig, både å skrive og å lese. Du kan jo til og med spe dette temaet ut i flere innlegg ved å for eksempel kjøre 10 ting som gjør meg glad - mat edition, kjæreste-edition, interiør-edition osv. For å putte din egen lille kreative vri på det kan du jo poste 11 ting hvis du vil også, eller 9. Akkurat der er mulighetene like mange som det finnes tall asså!

2.  10 ting som gjør deg trist. Litt eg, tristere kanskje, men hello, la oss være flere som griner av Løvenes Konge, så er vi i hvert fall sammen om det da. 

3.  Liste over favoritting. Det kan være filmer, serier, blomster, biler, dyr, kjendiser, stoff (som i bomull, hermelin, silke og polyester altså, ikke heroin, hasj, kokain osv eh), mat, sanger, sporter, fisker, land, byer, eller bare favorittinga dine generelt. 

4:  Lag en liste med 10 kjerringråd. Du veit sikkert om masse rare småting man kan gjøre for en litt enklere hverdag! Skriv dem ned i notatappen din ettersom de dukker opp, og vips, så haru et blogginnlegg ut av det. Magisk.

5: Lag en liste over favorittappene dine. Gjerne beveg deg litt vekk fra Facebook og Snapchat, og del med oss de lure, smarte, morsomme appene du bruker som kanskje ikke alle andre har! 

6: Skriv ei liste over 10 personer du følger på instagram. Det trenger for den saks skyld ikke egentlig være personer, jeg for eksempel skrev et innlegg for en stund siden om fem katter jeg fulgte på Insta. Det er mye forskjellig på Insta, og du kan lage flere innlegg ut av denne også. topp 10 mest inspirerende, topp 10 mest fargerike, topp 10 morsomste, topp 10 søteste, topp 10 rareste aaaand the list goes on. 

7: List opp dine 10 mest leste blogginnlegg eller blogginnleggene du er mest stolt av. Det er kult å se! 

8: A til Å. En litt kreativ form for liste, hvor du for eksempel kan liste opp reisedestinasjoner fra A til Å som du har lyst til å besøke, eller mat du liker, blogger du leser, tv-karakterer du liker, adjektiv som beskriver deg sjæl, etc. 

9: 10 ting du ikke visste om meg. Enda en gjenganger i bloggerlife, men samtidig så individuelt som det får blitt! 

10: Dette ønsker jeg meg til jul/bursdagen min/i det hele tatt. Skriv om en eller flere ting du ønsker deg, hvorfor du ønsker deg det og hva du skal bruke det til! 

11: Serier og filmer jeg så på da jeg var liten. Det er så sjukt koselig å mimre tilbake til Mummitrollet, Ole Brumm, Lilo og Stich, Aladdin og Barbiefilmene som gikk hver søndag morgen på TV2 <3 Hva så du på?

12: Del dine beste flørtetips. Er du en flørteguru, eller er du helt blåst på punktet? Har du noen historier hvor du har prøvd å flørte, men feila totalt? Eller noen hvor du har fått snøret i bånn på første forsøk? Del dine beste tips og pick up-lines! 

13: Bucket list. Fortell leserne dine hva du har lyst til å gjøre før du dør. Jo flere punkt jo bedre!! 

14: Skrive 10 fakta om stedet du bor på. Her i Svene bor det for eksempel en albinorev. En HVIT rev der altså, kanskje den eneste i Norge :O Bare sånn for å illustrere en c00l fact om stedet JEG bor på da. 

15: Skriv opp alle landene du har vært i, og fortell om hva du gjorde der. Da kan vi som leser sitte og drømme oss bort i feriene dine og bli sjalu<33

16: Skriv en liste over 10 land du har lyst til å reise til. Da kan vi som leser sitte og drømme sammen med deg <333

17: Hva pleier du å finne på hvis du kjeder deg? Skriv om hvilke ting du sysler med hvis dagen blir litt for lang, eller finn på tips til deg selv og andre rundt hva de kan finne på på en rainy day. 

18: Tips om dine 10 favoritt shoppingsider online! Uansett hva du shopper; tips oss! 

19: Månedens mål. Skriv opp en liste på starten av måneden omhandlende hva du skal ha gjort/oppnådd før måneden er omme. 

20: Skriv om dine beste tips for å holde et bra vors/ en bra fest. Drar du fram Jelly Shots, Beer Pong og Cards against Humanity, eller serverer du en god og søt hvitvin til litt fancy ost og kjeks med jazz i bakgrunnen? Eller kanskje begge dela? Har du hengt opp ballonger? Hvilke drikkespill bruker dere for å få folk i godt humør? 

21: Post de 10 beste bildene du har tatt, og fortell om hvorfor du liker de så godt/ble så fornøyd med dem. 

22: "Mine beste sommerminner". Hva pleide du å gjøre om sommeren da du var liten? Hadde familien din et fast sted dere alltid reiste til? Skjedde det noe sjukt gøy en gang du og familien din hadde grillparty? 

23: 10 fine ting som skjedde i fjor/forrige måned. Dette kan være små og store ting, alt fra dine personlige opplevelser til bra ting som har skjedd rundt omkring i verden, men either way er det en fin måte å spre litt positive vibes :D 

24: Topp 10 ekleste ting du veit om. Få leserne dine til å cringe SKIKKELIG. 

25: Skriv en anti-bucket list. Rett og slett: skriv om noen ting du absolutt IKKE vil gjøre NOEN gang. 

26: Post de 9 mest likte bildene dine på instagram. Så kan du jo reflektere litt rundt hvorfor du tror akkurat dem er de mest likte? 

27: List opp noen ting foreldrene dine har lært deg opp gjennom årene. 

28: 10 ekle dilemmaer. Finn på 10 ekle, rare eller morsomme dilemmaer, og svar på dem. Men ikke gjør det enkelt for deg sjæl! 

29: Skriv om dine must-haves i klesskapet.

30: Pro's and cons. Skriv en liste over fordeler og bakdeler rundt et topic du bryr deg om. For eksempel fordeler og bakdeler ved å ha bil i byen, eller skaffe seg en katt, eller spise den forbanna doble cheeseburgeren med ekstra fries.

31: Skriv en liste over ting du aldri kommer til å gjøre igjen. 

32: Skriv et innlegg om dine favoritter blant familietradisjonene deres. Pleier dere å gjøre noe rart? Noe kult? Noe gøy? Har dere treff en gang i året? Hva skjer da? Fortell!

33: Dine beste tips for å spare litt tid i hverdagen. Har du noen lure life hacks som gir deg noen flere ledige minutter om dagen? Del dem! 

Closeup of female's hand writing list of goals on notepad
Licensed from: moodboard / yayimages.com

 

Personlig/Meninger

34.  Skriv en anmeldelse av noe. Har du sett en veldig bra eller heeelt ræva film i det siste? Hater du den nye sangen til Justin Bieber? Har du spist på en merkelig restaurant? Finn frem terningen og kritikeren i deg, og skriv en anmeldese om det. Analyser, filosofer og kritiser! 

35. Finn på/ skriv om en sjuk konspirasjonsteori du har. Grubler du fælt på et eller annet i samfunnet som du synes virker litt sketchy? Skriv om det. Kanskje viser det seg at du har rett om noen år :O #MånenErEnOstAndYouKnowIt

36: Skriv et åpent brev til et familiemedlem/kjendis/venn/bekjent/ukjent som du setter pris på/er kritisk til. Være seg Erna Solberg, Matthew McHånnahånnaheyheyhey eller han som sitter i kassa på den lokale KIWIen din; Skriv et brev hvor du forteller hva du føler! Men vær grei da, spread the love and not the hate og alt det der. 

37: Jeg er stolt av meg selv fordi...List opp noen punkter som beskriver ting du er stolt av ved deg sjæl. Det booster din egen selvtillit litt, og viser andre at det er lov å gi fingern til janteloven innimellom! 

38: Skriv om hvem du mener hadde passet best som statsminister i Norge og hvorfor. Selvsagt kan det hende at du mener det er bra som det er og at Erna er stjerna, men i kreativitetens navn; hva om Alex Rosèn ble statsminister, for eksempel? For et MEGABRAA land vi hadde fått, ikke sant??? Eller kanskje Sophie Elise, eller Else Kåss Furuseth? 

39: Mine guilty pleasures. DET er gøy å lese. Her må du kanskje by litt på deg sjæl da, men hello, alle har dem. 

40: Skriv om poster på statsbudsjettet du mener bør få mer/ mindre penger. På den måten lærer leserne dine hvilke saker du brenner for!

41: Hvem var du på skolen? Skriv litt om hvordan du gjorde det på skolen, hvem du var i vennegjengen, hva dere drev med i friminuttene, morsomme lærere, drama også videre. 

42: Skriv om dine tanker om universet, planeter, aliens osv. Hva tror du? Finnes det liv der ute? Er du redd for kornsirkler? Har du sett noe som ligner på en UFO før? Synes du Pluto fortjener å være en planet? Føler du deg liten? Tror du alt henger sammen? Hadde du dratt til månen hvis du fikk muligheten? 

43: Skriv om dine tanker rundt liv og død. Litt i samme gata som den over, i alle fall for noen! Er du religiøs? Hvorfor, hvorfor ikke? Hva tror du kommer til å skje når vi dør? Hvor tror du vi var før vi ble født? Stammer vi fra apene, eller er det noe annet som har skjedd? Finnes den såkalte "sjelen", og hvor drar den når den forlater kroppen vår? Wæææ.

44: Hvor er jeg om 5 år? Skriv litt om hva du tror du gjør om 5 år, 10 år, eller 20 år. Har du landa drømmejobben og har kontor i Japan kanskje? Eller har du flytta til Kristiansand, fått deg fire barn og driver med alpakkaoppdrett? Fortell! 

45: Skriv om hvordan det var å vokse opp på stedet du bor/bodde som barn/ungdom. Kanskje noen nybakte mødre vurderer å flytte dit og gjerne vil høre hvordan barn som har vokst opp der har hatt det? Eller noe sånt? Og once again: fin måte for leserne å bli bedre kjent med deg! Eventuelt så kan du jo også: 

46: Fortell om noe du synes det er ekkelt/vanskelig/rart å snakke om. Har du litt trouble med å få sagt noe høyt, kan det ofte være enklere å skrive det ned. Og dersom du poster det, kommer du garantert til å oppdage at du ikke er aleine. <3

47: Hva samler du på? Har du en fin samling av noe kult? Eller flere samlinger kanskje? Sjæl pleide jeg å samle på klistremerker. Har de enda, de er sjukt fine<333

48: Repost de aller beste kommentarene du noen gang har fått. Enten de er morsomme, fine, koselige eller tragiske: post dem og responder! 

49: Skriv et innlegg om noe du angrer på at du gjorde eller ikke gjorde. Skulle du valgt en annen studieretning? Hvordan tror du livet ditt hadde vært da? Angrer du på at du ikke sa at du var dødsforelska, og nå er personen du var dødsforelska i gift? OMG let's hear the story her. 

50: Skriv et innlegg om hvorfor du begynte å blogge, og hva du har lært av det. 

51: House Tour. Vis leserne dine hvordan det ser ut i hjemmet ditt! 

52: Skriv et innlegg om uvanene dine. Biter du negler? Spiser du ALLTID en liten sjokolade på toget på vei hjem fra jobb (det tror jeg forresten ikke er en uvane i det hele tatt, det tror jeg bare er sunt egentlig, snakkes) 

53: Skriv om ditt månedlige budsjett! Hvis du ikke vil gå i detalj på akkurat hvor mye du tjener, så kan du jo liste det opp i prosenter. Hvor mye bruker du på mat kontra fritidsaktiviteter? Og, dette leder jo litt til neste punkt: 

54: Skriv et innlegg om dine beste sparetips. 

55: Skriv om hva slags forelder du kommer til å bli. Hvis du har lyst på barn da. Hvis ikke kan du jo skrive litt om hvorfor du eventuelt ikke vil ha barn B-) Men hvis kids er en del av livsplanen; hva skal de hete? Hvor mange skal det bli? Hvor skal dere bo? Hvor streng skal du være? Skal dere ha stor hage og tre hunder, eller leilighet midt i byen? Fortell! 

56: Skriv om dagen du flyttet hjemmefra. Hva tenkte du, hva tenkte foreldrene dine, hva var du bekymret for, hvor flytta du, åssen gikk det? Fikk du noen nye venner? Noen rare naboer? 

57: Skriv et brev til 14/16/18/20 år gamle deg. "Kjære Julia. Jeg skulle ønske du brukte mindre tid på å spille Hundeparken. Men det gikk greit med deg likevel". 

58: Skriv om dine tanker rundt en aktuell sak. Hva skjer i nyhetsbildet AKKURAT nå? Hvis du ikke finner noooooen ting som interesserer deg, så kan de kommende punktene kanskje hjelpe deg litt. 

Dine tanker om...

59: Donald Trump

60: Aktiv dødshjelp

61: Likestilling

62: Kardashians

63: Norsk feriekultur

64: Religion (Jehovas Vitner, Islam, Kristendom, Jødedom, Buddhisme etcetcetc)

65: Å være ung i dag

66: Flørting

67: Tinder

68: Stortingsvalget

69: Sex (seru hva jeg gjorde der eller ;))))))))))))))))))))))))))) 

70: Kroppspress

71: Filosofi

72: Mensen 

73: Plastisk kirurgi

74: Ulvedebatten

75: Den norske skolen

76: Fake News

Donald Trump Hollywood Walk of Fame Ceremony
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com


 

Populært blant bloggere

77: Ukas... En poppis ting blant bloggere er å oppsummere uka som har gått. Ukas høydepunkt, ukas nedtur, ukas sang, ukas flause, ukas arrangement, ukas bilde, ukas middag, ukas lættis, ukas tanke, ukas antrekk, ukas kake, ukas aktuelle sak, ukas innlegg, ukas ditt og datt og blablabla. Fin måte for leserne å joine hverdagen din på!

78: Ha en konkurranse. Premien trenger ikke være noe svære greier heller, men du kan få leserne dine til å gjøre noe gøy for å fortjene den! 

79: Den første gangen jeg... Atter en gang poppis blant bloggere, men det gjør det jo ikke noe mindre gøy å lese. Fortell om den første gangen du så hår under armene dine, den første gangen du prøve å ri på hest, den første gangen du sa "jeg elsker deg" til noen eller den første gangen du brakk noe eller slo deg skikkelig. 

80: Dagen min i bilder. Ta bilder av deg sjæl og det du driver med gjennom en hel dag, og lag et blogginnlegg ut av det. Det er C00L å få være med i everyday life!

81: Dette har jeg i veska mi. Hvis du, ulikt meg, alltid går rundt med veske, så har du sikkert masse greier i den. Gjør som mange andre bloggere; Åpne opp pursen og gi leserne et innblikk i hva som skjer nerri der!

82: "Ukas dagligvarehandel". Jeg har sett det på flere forskjellige blogger, at man poster hva man har handla på butikken. Det er jo en fin måte for andre å få litt inspo til noe matidèer kanskje? 

83:  Ha en spørsmålsrunde. Også et kjent fenomen blant bloggere i dag! Det er gøy, og leserne dine får en sjans til å bli enda bedre kjent med deg. 

 

Annet random greier

 

84. Lag et intervju. Kjenner du noen interessante folk? Har bestefaren din noen gode historier fra gamledager? Har venninna di vært med på Pærra? Jobber mammaen din med noe kult? Skriv opp spørsmål, og kast deg over intervjuobjektet ditt! 

85: Lag en tutorial/ how to-guide. Er du forbanna flink til et eller annet? Eller ikke flink i det hele tatt? Either way så er det jo alltid gøy med en tutorial da. 

86: Skriv om noe som markeres på dagens dato. Det er alltid en eller annen dag. Google deg frem til noe spennende som har skjedd akkurat i dag, og sjekk ut om du greier å skrive litt om det! I skrivende stund for eksempel er det 14 Juli, som blant annet er Bastille Day, altså den franske nasjonaldagen. Da kunne jeg for eksempel skrevet om hva jeg elsker ved Frankrike, hva jeg vil se hvor jeg noen gang reiser dit, franske ting eller mennesker jeg liker,  osv osv osv. Dette tipset er jo gull verdt for eksempel ved National Waffle day, Sugar Cookie Day, Take your Webmaster to lunch Day eller Get out of the Dog house day. En helt FANTASTISK side for sånne rare dager finner du HER, forresten. 

87:  Hvis du vant 100 millioner kroner i dag, hva ville du brukt dem på? La oss bli med på dagdrømminga di <33 

88: Få leserne dine til å utfordre deg til å gjøre noe! Kanskje kan leserne dine hjelpe deg med litt ekstra spenning i hverdagen. Kanskje de tvinger deg til å bake en Sufflè, gå 20 000 skritt hver dag i en uke, eller legge ut et bilde av føttene dine hver gang du er på do? Folk er kreative, det kan bli ganske gøy! Og ikke minst kan det resultere i flere underholdende blogginnlegg B-) 

89: Skriv et dikt. For å sprite opp bloggfeeden din litt, hvorfor ikke skrive neste innlegg på rim? Eller kanskje du er en poet allerede, og har noen fine, dype, rare, kule eller morsomme dikt liggende? Post dem! 

90: Skriv om et fiktivt univers du liker, og hvordan det hadde vært for deg å bo der.  Hvilket hus hadde du havna i på Galtvort? Hadde du blitt med Gandalf på tur, eller hadde du chilla i Hobsyssel? Hvordan hadde du klart deg i Hotel Cæsar-konsernet? Hva hadde strategien din vært i The Hunger Games? 

91: Post noen av de gamle Facebookstatusene dine fra noen år tilbake. Jeg var en kløpper på Facebookstatuser back in the day, og omtrent samtlige av dem inneholdt smileyen "xD". Brukte den bak hver eneste setning faktisk xD For sånn var jeg da xD 

92: Skriv et takkebrev til en ting du er avhengig av i dagliglivet, eller setter pris på at du har. 

93: Hvis du plutselig fant ut at du bare hadde èn dag igjen å leve, HVA ville du gjort? Her kan du dele opp time for time, bruke illustrasjonsfotoer og gå heelt bananas. 

94: Dyrt vs billig. Har du funnet en god billigversjon av noe som også finnes i en dyr versjon? Klær? Mat? Smykker? Div? Del! 

95: Del dine flaueste flauser. FLAUT

96: Morgenrutinen din. Er du av typen som slumrer, slumrer, slumrer, slumrer, også slumrer eeeeeeen gang til før du innser at du MÅ stå opp for å rekke det du skal, hever på deg klærne og løper ut av døra? Eller står du opp en time før du må reise, smører fjes og legger og fikser hår og sminke før du drar? Gi leserne et innblikk i hvordan det går for seg B-) 

97: Kveldsrutinen din. Samma her! Ser du en episode med serien du er avhengig av og spiser litt kveldsmat med en ansiktsmaske i trynet, eller tar du deg en kjapp joggetur og en kjapp dusj og hopper rett i senga? 

98: Fire stjerners middag - hvem ville du invitert? Fortell om hvilke kjendiser du aller helst ville snakka med over en middag. Hva ville du spurt dem om? Hvordan tror du det ville vært? Hva hadde du servert på din dag??

99: Hva hjelper deg når du trenger et kreativt boost? Hvordan holder du deg så kreativ? Hva gir deg påfyll? Hvor henter du idèer fra? 

100: Skriv et brev til (ditt fremtidige) barn hvor du skriver om hvordan verden fungerte da du var "ung". 

101: Skriv om hva du synes om tattoveringer, vis frem de du har/fortell hva du eventuelt ville tattovert/fortell hvorfor du ikke vil tattovere deg. 

102: Del en familieoppskrift. Har familien din en egen signaturrett som har gått i arv i generasjoner? Eller er bare bestemoren din verdens beste til å lage karbonader eller sjokoladekake? Del oppskriften med verden!!

103: Velg deg ut en kjendis du relaterer deg til og fortell hvorfor du gjør det, og på hvilke områder du synes dere er like. 

 

Så det så! Håper dette var hjelpsomt forrei i en eller annen form i alle fall, og at det kanskje løsna opp litt i skrivesperra. Vi blogges! B-) 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SVETT

Hello og god morgen fra hotellsenga i Milano!

I dag er siste dagen her i byen, som vi skal bruke på et besøk til San Siro, stadioen til AC Milan, før vi leier bil og kjører nedover Italias kyst. Det blir digg!!

Fordi PC-laderen min er for tjukk for mange av høla her i Italia så har jeg ikke hatt strøm på den, og dermed ikke hatt mulighet til å legge inn bildene jeg har tatt og sånn og sånn og sånn, så akkurat nå får jeg bare bruke mobilbildene jeg har tatt med henda mine samt min trofaste selfiestang for litt oppsummering av turen så langt:

Her står jeg på toppen av Duomo Di Milano, en gigakatedral midt i sentrum. Det var ganske mange trappetrinn opp dit, så nå er rumpa mi veldig flott og sprek.

Her er et til fra samma kirketak gitt, jeg hadde visst ikke så mange mobilbilder som jeg trudde fra de siste dagene, så da sper jeg på med et par stk fra samma plass. Detta la jeg ut på Instagram også. Så hurra for variation.

Dette er meg akkurat nå med snapchatfilter og greier.

Dette er det ene hotellet vi lå på natt til i går. Som mange av dere sikkert har hørt så er det hetebølge her litt langt nede i Europa nå, og det hotellet der hadde ikke Air Condition. Altså lå vi og svetta lange elver og sov veldig lite hele den første natta der. Det er derfor Petter her ser litt oppgitt ut. Vi skulle egentlig sove der en natt til, men ingen av oss hadde mer svette igjen, så vi måtte nesten bare finne oss et annet hotell. Det var godt å si farvel til to stjerner og hei til fire ass!!

Halleluja.

Nå tasser vi videre her, så vi blogges seinere!!! Klemz <3