hits

august 2016

NÅR VOLDTEKT BLIR LOVLIG

Jeg skammer meg over Norges rettssystem i dag. Og denne setningen er jeg ikke alene om å ha skrevet i det siste.

Saken om Andrea har engasjert hele Norge rundt et tema som selvsagt burde vært ikke-eksisterende, men desto viktigere er det å snakke om. Mennesker demonstrerte over hele landet, og det var mektig, det var sterkt og det var vakkert. Men det er også en påminnelse om at verden er utrygg for oss alle.

Jeg kommer aldri til å føle meg like trygg på et nachspiel som det en voksen mann kan.

Hvis jeg noen gang blir voldtatt kommer jeg aldri til å kunne anmelde det uten at enkelte vil spørre hva jeg hadde på meg. Hva tenker du på? Hvor utringa toppen min var? Hvor kort skjørtet mitt var? Om jeg gikk med eller uten bh? Hvor full jeg var? Dra til helvete.

Hvor mange voldtektsmenn går fritt rundt i Norge i dag fordi sakene har blitt henlagt? Finnes det statistikk? Hvor mange må få gå, hvor mange jenter og gutter må lide seg gjennom en prosess som ender i å ikke bli trodd på tross av tonnevis med bevis, før noe skjer? Hvor er rettferdigheten i lovene rundt dette? Det norske folk skriker i ørene deres. Hør oss.

Så leser vi om de to guttene på fire og seks år som har blitt voldtatt av barnevaktene sine, og alt vi greier å tenke er hælvete. Fy faen i hælvete. "Henlagt". Hvordan er dette mulig? Hør oss.

Så leser vi i kommentarfeltene. Vi leser påstander om hvilken type voldtekt som er "verst". Vi leser, paradoksalt nok, de samme menneskene som mener unge jenter som uttaler seg i innvandringsdebatten fortjener å bli voldtatt dersom de ikke er anti-islam, skrike ut om rettferdighet. Fortjener noen å bli voldtatt? Og hvordan veit du, mann 50+, hvilken type voldtekt som er "verst"? Hva for slags sjuke påstander er det du kommer med? Hva slags rett har DU til å bestemme under hvilke omstendigheter det oppleves MEST traumatisk for offeret? Dere som til stadighet jamser om "våre kvinner" og objektiviserer oss avhengig av hvor vi står politisk i innvandringsdebatten, fremfor å rangere voldtektsofre etter en skala visende hvem som har lov til å være traumatisert, hvem som kan være lei seg, hvem som burde sett det komme og hvem som fortjente det, så kan dere heve stemmen deres for vår rett til å føle oss trygge. For dette handler ikke om innvandringsdebatten. Hør oss.

Uansett hvem du er, om du er ung, gammel, kristen, muslim, ateist, mann, kvinne, transseksuell, lys, mørk, norsk eller utlending; har du voldtatt noen så er du en voldtektsforbryter. Og dét er en merkelapp du fortjener svidd inn i panna di. Og du fortjener straff. Og at du kan rope hurra fordi loven til stadighet dømmer i ditt favør gjør meg kvalm. Det gjør meg så vanvittig kvalm, forbanna, urolig og redd. Hør oss.

For 40 år siden skulle ikke voldtekt snakkes om. Alt som ikke passa inn i A4-bildet var tabu. De dagene er vi vitterlig ferdig med. Vi må snakke om problemene i samfunnet, og vi må rope til disse problemene blir til en maktesløs hvisking som til slutt forsvinner fullstendig.

Vi roper nå. Hør oss.

 

ÆRLIG ANMELDELSE AV DEN SVARTE MASKA

Dette innlegget er ikke sponset av noe produsent. Denna driten er betalt med egne kroner og kjøpt på appen "wish" for ca 9 spenn. Jeg er med andre ord fortsatt blakk og full av hudorm.

Den svarte ansiktsmaska. Den revolusjonerende hudormdreperen, den fantastiske kvisepopperen. En farsott i halvshady media det siste året, en påstått magisk oppfinnelse. "En slik sak kan ikke forbli uprøvd", tenkte jeg mens jeg scrolla meg nedover Wishappen og kikka på ting til priser som man skulle tro var for gode til å være sanne (de var også ofte det). Derfor ble det klikket noen svarte masker hjem i posten, og dermed kan både jeg og OSS ALLE ENDELIG få svar på om guffa gir deg modellhud eller ei. Takk til ytringsfriheten, og takk for at jeg til tross for min harde blogghverdag fortsatt helt utrolig nok ikke har mange nok ukentlige lesere til å kunne få ei litta slant med cash for dette innlegget. DA HADDE NOK PIPA FÅTT EN LITT ANNEN LYD, SI! Hadde dette innlegget vært sponset av produsenten så hadde jeg selvsagt hatt hud som et silkemykt pashminasjal nå og før/etter-bildene hadde vært photoshopa herfra til hælvete, men take a chill pill, Bill, alt jeg tjener penger på er å selge de gamle Pokemonkorta mine på Ebay.


Undertegnedes FØR-foto. Her ser du også et fregnete prakteksemplar på ei jente som aldri har hatt vippeextensions før og som ikke helt veit hvordan de skal taes vare på. Men som samtlige i nettverket mitt sier: "ting står liksom alltid litt på halv tolv hos Julia". 


Min søsters FØR-foto. Hu er selvsagt vakker her, men hun blir ENDA penere jo lenger du zoomer ut.

Jeg fikk med meg min vakre, modige (og forøvrig single) søster som medprøvekanin på prosjektet, bare sånn i tilfelle maska skulle føre til morbide skjellhudutbrudd eller gjelledannelser i panna slik at jeg eventuelt skulle slippe å utvandre fra fastlandet og til et liv blant krabber og slimål i havet helt alene. Vi stålsatte oss, pustet dypt, klipte opp maskepakkene og smurte oss inn. I en krimroman ville øyeblikket kalles "the point of no return". Vi var redde.

En ganske tilfredsstillende konsistens egentlig, en konsistens som kanskje gjerne nytes mest av den type mennesker som liker å se på videoer av megakviser som skvises ut på YouTube og sånn. En grisete, merkelig gugge som føltes relativt god og kjølende mot våre ømme kinn, samt dunskjeggebartene våre. Guffa størkna litt etter litt, og det føltes mer og mer sånn som jeg ser for meg at botox fungerer på innsiden av huden, bare på utsiden. Det var stramt og en tanke klaustrofobisk, og jeg fikk vanskeligheter for å smile uten at det føltes som om ansiktet ble revet i stykker. Men jeg lot ikke forhåpningene falle av den grunn altså! 

Etter en liten stund var det tid for å dra av den nå knusktørre maska. Jeg begynte å uroe meg for den tidligere nevnte dunskjeggebarten, og at dette kom til å dra med seg hele mustasjen på en måte som kanskje utføres i enkelte torturkammer. Jeg har aldri gruet meg som jeg gruet meg her: MEN JEG HADDE GRUA MEG FOR NO REASON. Maska tok nemlig ikke med seg barten. Den tok faktisk ikke med seg en jævla dritt. Porene mine var fortsatt fulle av fettverkgørr, barten svinset og svanset fortsatt i vinden og jeg har aldri vært så skuffa i hele mitt liv. Dette er etterbildet: Jeg og søstera mi gnei av resten av maska med en sminkeserviett, sjekka hverandre for eventuelle gjeller, og forlot skuffet badet med akkurat like kvisete tryner som før maska. Huden føltes like tørr som halsen til Moses sikkert føltes etter hans lange vandring i ørkenen, og en tung regnsky av misnøye dannet seg over hodene våre mens vi satt og ergret oss over de 9 kronene vi hadde brukt på dette "mirakelserumet". Den gang ei. Føkk. Jaja. Man kan jo ikke slutte å leve grunnet en skuffende ansiktsmaske, så etterpå så vi på et par gamle repriser av Hotel Cæsar og spiste hermetiserte pærer før vi tok tidlig kvelden. Livet må nytes, tross alt. Konklusjon: Gud veit hva den maska vi prøvde var laget av, kontra de dyrere greiene man får kjøpt rundt omkring. Men det dro i hvert fall ikke ut gugge av en eneste pore hos meg. Men som nevnt synes jeg konsistensen var tilfredsstillende, så jeg gir den tre av ti poeng, jeg. Så hvis dere lurer på nå annet så yo, her er jeg, deres egen private forsøkskanin, live to serve and serve to live. Vi blogges! 

Lik Juliafrika på Facebook her!

 

 

 

 

DAT SELIFE GAME DOE

Halla. Stikker bare innom for å minne dere på at mitt Game of selfies fortsatt er strong. Det har vært et par dager med restitusjon etter Countryfestival, og på slike slappe dager er det lett å kanskje føle seg litt giddalaus, vissen og kanskje ikke helt fresh. Derfor er det godt å kunne minne seg selv på at man still got it med en skikkelig selvtillitsboost av en photoshoot med seg selv <3 


Sparker i gang paparazzikaoset med blitzblending. Flaks jeg er så fotogen som jeg er da, ellers kunne kanskje det ha ødelagt litt. Folk spør meg ofte; "HAR du egentlig øyebryn, Julia?" Og jeg bare "Ja se sjæl da" og de bare myser seg gjennom flere millennium før de skimter et hårstrå og bare "ah, der ja"Mah Anaconda don't want nun unless u got sjokkis, hun'Hei du! Ja du ja, admn. dir for YouPorn, ikke stjel bildene mine uten min tillatelse a!"a smile is the best accessory a girl can wear"<333

 Noen jenter går i spagaten, flasher seg, shotter tre tequilaer på rad uten å brekke seg eller twerker med den deilige stumpen sin når de blir bedt om å gjøre et sjarmerende partytriks. Jeg gjør dette

Den genseren er seks år gammel og har flekker etter hårbleking på seg, men er vel fungerende til både hverdags og fest. 

 

Sett på "I feel good", nyt sommersola/sommerregnet/sommeroverskyetheten/sommerhaglet/den Norske Sumar, tenk på hva for slags digg grillmat du skal ha til middag og at den billige First Price-potetsalaten er JÆÆÆVLIG god!! Så kan du tenke litt på at hvis du ikke føler deg så fresh, så er du ikke aleine.

Lououol, jeg ligger btw LANGT med stor l og a og n og g og t etter når det kommer til updates, så nå ære full skjerpings asså, promise med sukker på. Vi blogges! 

 

Lik Juliafrika på Facebook her!