hits

juli 2017

MIN FØRSTE TELTTUR EVER

Hello! Jeg er jo som nevnt på ferie nedover Europa akkurat NÅ, mennnn det kom på en måte så brått på meg at jeg ikke har rukket å fortelle dere om hva jeg dreiv med i helga. For i den helga, så var jeg på min aller første skikkelige telttur NOEN gang. Jeg har faktisk aldri sovet i et telt som ikke har stått i noens hage før nå. Og det må jeg si; det blir lenge til neste gang. 

Det starta helt fantastisk bra. Det regna litt da vi kjørte fra Svene, men etterhvert som vi kom oss lenger og lenger oppover i landet løsnet skyene sakte men sikkert opp og ble erstatta av stekende sol og hallelujastemning. Jadda! Vi skulle til ei turisthytte som heter Haugseter, som ligger i fjella ved et vann oppafor Valdres (eller nedenfor, avhengig av hvor du bor ikke sant heheh). 

Etter noen timer i bil og en stopp på den berømte Valdresporten for litt føde, var vi omsider framme ved hytta noen timer før solnedgang. Vi fikk ordna oss en båt, lossa alt vi hadde med i den, og dura i vei på det klare, stille fjellvannet. Fiskestanga var med, Kvikk Lunsjen smelta på tunga og livet var bare helt forbanna digg. Finnes det noe bedre??
Herregud. Idyll.
 

Vi fiska til sola nesten hadde lagt seg heeeelt under dyna av jordas skyggeside, og JEG fikk tilogmed den første fisken!!! Det stoppa riktignok for meg der og Skjegg fikk de fire neste, men det er ikke så farlig. 


Jadda, vest og greier. Jeg sendte dette bildet til bestemor, og hun ble veldig glad for at jeg hadde den på. Og ting som gjør bestemor glad, det gjør meg glad. 

Da vi ga oss med fiskinga for dagen var det på tide å sette opp teltet. Skjegg er handy og flink og vant med fjell og telt og sånn, så det gikk veldig fint:Jadda, her ære oppe og greier da. 

Så kom omsider tida for å legge seg. Jeg var stuptrøtt, og gleda meg til å kravle inn i soveposen. Rett før jeg gjorde det la jeg merke til at det var fullt av larvereir rundt omkring der vi hadde slått opp teltet selvfølgelig, så jeg ble redd, men Skjegg forsikra meg om at teltet var helt tett og at larvene ikke greide å komme inn. Så jeg roa meg med det, og la meg til å sove. Jeg våkna et par ganger av at det var ganske kaldt, men ellers gikk første natta egentlig ganske bra. Telt var ikke så verst! 

Hele dag to ble brukt ute på vannet, og det var superdigg. Mer fisking, mer sol, mer av alt som er bra. 

Skjegg er KJEKK<333Jeg har tatt mange åretak i mitt liv, men dette var første gangen jeg kjørte båt!! Også er jeg veldig opptatt av å ta meg godt ut på tur da. Fineste joggebuksa mi detta her. Bare to hull i den. Etterhvert ble jeg ganske kald og frysen, så da tok Skjegg over kjøringa og jeg fikk pakka meg inn i to store gensere og fleece-soveposen her. Det var digg. 

Så strømma atter en gang mørket på, som det pleier å gjøre når det blir mørkt... 

Og da var det på tide å legge seg igjen snart. Denne natta hadde jeg bestemt meg for å ikke fryse, og hadde derfor tatt på meg superundertøy og en genser, pakka meg inn i fleece-soveposen og tok på meg enda en sovepose utapå der igjen. I natt skulle jeg virkelig ha det som plomma i egget, tenkte jeg da. Men NEIDA. For, som tidligere nevnt her på bloggen, så har jeg siden jeg var i Thailand sliti litt med et utslett som har spredt seg som grasset bak dass over hele kroppen min. Fleece-soveposen trigga kløinga, og det klødde verre og verre og verre til jeg frustert vrei meg opp i sittende stilling, Skjegg våkna og spurte hva som skjedde og jeg ba han drite og dra i kløende, sviende sinne før jeg storma ut av teltet mens jeg enda var halvveis inne i soveposen. Det er så JÆVLIG å klø, og det hadde blitt for kaldt uten den forbanna soveposen, så hva skulle en stakkar gjørra? Sette seg og grine litt av hjemlengsel på en stein noen meter unna teltet, farlig nærme et larvereir? Ja. 

Etter å ha gjort det en stund følte jeg meg litt bedre, og kløen hadde roa seg. Jeg gikk tilbake til teltet og sa unnskyld til Skjegg, også fikk jeg på et vis ordna så den drittsoveposen ikke var så nærat huden min som før jeg klikka. Det tok fortsatt et par timer før jeg sovna, men plutselig var klokka 09:00 og det var på tide å reise hjem. Takk og pris. 

Så for å oppsummere litt, så kan jeg jo innrømme først som sist at jeg foretrekker senga mi fremfor telt, i alle fall når jeg har tusen røde, hissige minivulkaner på huden.  Men jeg overlevde i alle fall, og jeg slipper å gjøre det igjen på en stund. <3 

Vi så forresten en hel haug med kuer på vei hjem. De gikk løst oppi fjellet der:Dette ser ikke ut som kuer da, men de var der også. 

 

Nå skal det tasses videre i Europa! 

Vi blogges B-) 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 


 

JEG BLE STIRRA PÅ NÅR JEG TISSA

Bonjourno, som de sier her i gården! 

Siden sist jeg rakk å oppdatere har vi reist fra Berlin, vært innom en kort tur i Wurzburg for å få kutta av en liten runding av huden min, og nååååå er vi endelig på plass i Milano!! Vi kom i går kveld, og til tross for at det nesten bare var kaker til frokost i dag så er hotellet akkurat passe til vårt bruk, og vi har det digg.

I Wurzburg var vi også veldig fornøyd med hotellet, og dets gjennomgående fokus på å være sosial. På rommet vårt der hadde vi nemlig et vindu inn til badet, så jeg og mamma kunne vinke til hverandre mens vi satt på do. Det var veldig hyggelig! HEIHEI

 Også var jeg egentlig litt ferdig med å synes det var gøy innen jeg var ferdigtissa, men mamma fortsatte å stirre på meg gjennom der og tok bilder. Så her er jeg en gang til. 

 

Ænivæi! Milano er dritlekkert, og vi har brukt hele dagen i dag på å hoppe litt på og av sightseeingbusser, og rusle rundt i gatene. Vi har sett litt spess kirker og sånn, blitt påprakka noen maiskorn å mate duene på torget med, og prøvd å komme inn der hvor Leonardo Da Vinci malte "Last supper" bare for å finne ut at det er to måneders ventetid for å få til det. Så da kjøpte vi en kjøleskapsmagnet med samma maleri isteden. Den var fin den også.

Puppeguri assåThe Boss, The King, The Leonardo Da Vinci 

Vi blogges<3

 

Lik Juliafrika på Facebook her

Vanlig Instagram her

Dobbelthakeinstagram her


 

 

 

TRUMPS 100 ÅR GAMLE MILITÆRE

Nå har du gjort det igjen, Trumpetitrump. Dratt oss enda noen år tilbake i tid. Du ass. Din forbanna luring. 

Donald Trump Hollywood Walk of Fame Ceremony
Licensed from: ImageCollect / yayimages.com

 

Hvor logikken i å nekte transpersoner å tjenestegjøre i militæret ligger, det veit ikke jeg. Det tror jeg faktisk ikke det er så mange som veit. I følge denne artikkelen i Nettavisen sier Foreningen American Medical Association at det ikke finnes noen medisinsk grunn til å ikke la transpersoner tjenestegjøre. Og hva mener du egentlig med at  "det vil føre til enorme medisinske kostnader og ellers utløse store forstyrrelser"? Hva i satan MENER du egentlig med det??? 

I en undersøkelse fra RAND (også referert til i samme artikkel) viser det at det er mellom 2500 og 7000 transpersoner i aktiv tjeneste. Hva får deg til å tro at militæret ditt skal bli bedre uten dem? Mennesker som melder seg til tjeneste for å beskytte landet du nå skal lede de neste åra. Mennesker som ønsker å beskytte sin rett til frihet og trygghet, og beskytte din og ditt folks rett til det samme. 

Jeg tror det største problemet ditt i akkurat denne saken er at du fokuserer litt for mye på penis og vagina, og litt for lite på å få huet ditt ut av ræva. Og det er farlig. 

Jeg veit egentlig ikke hva mer jeg kan skrive om det her, annet enn at det bare gjør meg forbanna lei meg. Jeg håper du snur, Trump, og jeg håper du kan lære å behandle folk med den respekten de fortjener. Det er en trist dag når verdens mektigste mann nekter mennesker å kjempe for frihet, på bakgrunn av kjønn. Det er farlig. 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

GAMLE KJENTE, SPIONER OG HUDBIOPSI

Heisann bloggis! 

I går var det litt kjipt vær i Berlin, så jeg fikk ikke tatt så mye bilder. Men vi hadde det veldig ålreit! Vi møtte et par kompiser vi ble kjent med for et par år siden, så det var veldig kos. De lånte oss paraplyen sin og guida oss litt rundt omkring, også tok vi litt sightseeingbuss som de rutta turistene vi er, også la vi oss tidlig, fordi vi blir jo tross alt bare eldre og eldre, ikke sant. Jadda, her sitter vi, jeg har akkurat fortært en kyllingsalat av hensyn til dobbelthaka (takk for all ress på dobbelthakeinstaen btw!! Stas), og vi har det veldig hyggis. Koselig å se Yusan igjen! 

 

Akkurat nå sitter vi på bussen på vei til Wurzburg. Den tar ca seks timer, så vi har ikke så store planer resten av dagen. Før vi reiste i dag gikk vi oss en tur i stra(spess S)ene her, og fikk lurt oss inn på et spionmuseum! Det var ganske kult, men folk som er superinteressert i spiongreier hadde nok fått litt mer ut av det enn det vi gjorde. Det nærmeste jeg kommer noen spioninteresse er den gangen jeg fikk en kikkert som man kunne se rundt hjørner med i et Donaldblad. Det var kult da. 

Grunnen til at vi reiser til Wurzburg av alle steder, er at jeg skal ta en hudbiopsi i morgen med tanke på den sjeldne genfeilen Maren hadde. Genetikerne i Norge mener at blodprøvene de allerede har tatt av meg er 100% sikre, men ekspertene på Fanconi Anemi (genfeilen) i Tyskland mener at en hudbiopsi også bør taes for å være helt sikker. Så derfor gjør vi det. Det er seff litt kjipt å bruke en dag av ferien på sjukehus (som om jeg ikke fikk nok av det i Thailand lulz), men det er godt å få det gjort også. 

Såååååååå yesyesyes, dette blei et ganske basic kjedelig blablabla-innlegg, men HELLO, summa summarum er det dette som er ståa as we speak! Uansett koser vi oss gløgg ihjæl på væikæi, og imorra kveld lander vi i Milano<333 Så DA kan vi endelig få litt rester av den forbanna hetebølga de har skryti så av nerri der! 

Vi blogges B-)

DEN FORBANNA DOBBELTHAKA MI

Hola på dere!! 

I dag har jeg big news. 

Jeg har nylig starta opp med noe jeg har tenkt på en stund, men som har krevd at jeg er 100% dedikert før jeg eventuelt satte det i gang. Men, nå er jeg og de ekstra hakene mine mer motivert enn ever, så nå bestemte jeg meg rett og slett bare for å kjøre på! TROMMEVIRVELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL:

OK, GREIA ER: Jeg har laget en ny instagram hvor jeg kommer til å legge ut et bilde av dobbelthaka mi hver dag, i et håp om å sakte men sikkert kunne se at den forsvinner. 

Jeg har jo som noen av dere kanskje har fått med dere litt sånn sporadisk hatt i gang et prosjekt lydende "Julias sunnere livsstil", og jeg har trua på at dobbelthakeinstaen kan hjelpe meg litt med motivasjonen der. Så, jeg håper at dere har lyst til å bli med på min elleville weightloss-reise!! Jeg hadde ikke noe lyst til at det bare skulle være fokus på kilo, kalorier og chiafrø (ikke at chiafrø ikke er kult altså) og sånn på akkurat min instagram, så derfor innfører jeg herved mitt nye konsept: #Doublechinspo. Regner med det kommer til å catche an asså. Veldig snart. 

 

Julias_chins er allerede godt i gang, og i dag er jeg på dag 18. Jeg ser kanskje ikke så mye forskjell, men bare vent!! Dobbelthaka blir selvfølgelig aldri helt borte, det vil jeg ikke at den skal bli heller, men det kan jo hende den kunne roa seg såpass at jeg fikk skimta noe kinnbein eller hva det nå enn er som gjemmer seg akkurat der. Det blir spennende å se! 

I tillegg til å legge ut daglige oppdateringer på instagram, kommer jeg til å samle opp ukas haker her på bloggen en gang i uka, tenkte jeg. Jeg lover at det ikke skal bli kun slankeblogg og diet plans her nå altså, men jeg håper at vi kan ha det litt gøy med dobbelthaka mi sammen, og at dere kan hjelpe meg med litt inspo dere også!! Dere som leser dette vrælet mitt som jeg poster her støtt og stadig er jo alltid så flinke til å backe meg up og støtte og få meg til å smile og føle meg good, så det ville jo bare vært megadumt av meg å ikke inkludere dere i et sånt prosjekt da. 

 

Så! Hvis du vil kan du følge meg og dobbelthakene mine på Julias_chins HER, og hvis du føler at dette er din type fitspo, så join meg på reisa, bruk taggen #doublechinspo, og si fra til meg så vi kan hjelpe hverandre hvis du vil<3 

Håper jeg ser dere der! Vi blogges B-) 

Lik Juliafrika på Facebook her!

Instagram her 

 

BERLIN MED SPJÆRA BUKSE

HELLOOOOO!

Husker du noe av de tre åra med tysk du kanskje hadde på ungdomsskolen? Det eneste jeg husker er i hvert fall "Ich habe eine katze". Man får ikke gjort så veldig mye med den setningen her i Berlin, men jeg har faktisk fått brukt den et par ganger så langt da. 

Som jeg skrev tidligere i dag, så fikk vi litt trøbbel på Gardermoen før vi skulle reise, MEN nå er det borte og glemt og vi gosser oss maximum. Dagen i dag har blitt brukt til å reise, besøke en do som lukta så tiss at det var nesten umulig å få tissa der, kommet oss fra flyplassen til hotellet vårt med buss (bare det er en prestasjon her i gården, vi er to svimete svimer som lett kunne havna i Praha istedenfor), ooooog omtrent da jeg satte meg ned akkurat nå oppdaga jeg at buksa jeg hadde på meg var ei bukse jeg hadde spjæra i skrittet for en stund siden. Så det var hyggis, ække no rart hu dama som satt ovenfor meg på bussen satt og glana meg rett i skrævet. Neida. Bare litt. Da vi kom frem til hotellet vårt satte vi fra oss koffertene, fresha oss opp litt, og gikk ut på tur i Berlin. Vi greide etterhvert faktisk å finne det berømte Brandenburger Tor, og det høye TV-tårnet som vi kanskje skal ta en tur oppi imorra. Har dog hørt at det er litt oppskrytt (Hei Kristin og takk for supre tips om Tyskland<333), så vi får se. Her er meg på ei bru, jeg smiler som bare en dustete turist kan, og har begynt å få litt ettervekst som sikkert kommer til å se ganske LOL ut om noen uker. Men jeg har med meg caps nå da. Hurræi. Her er meg og han fyren med hestene på toppen av den greia der, Med et bryn som har breska seg litt utover i panna og en dobbelthake jeg synes det står respekt av. Hvis du forresten liker dobbelthaka mi, så har jeg gode nyheter til deg imorgen. 

 

Nå er det kvelden her som de to 80 år gamle klønene vi er. Jeg er så forbanna glad for at mamma også er sånn, hadde blitt ganske slitsomt hvis jeg måtte hengt med på puber og nattklubber og sånn hele ferien. Jeg orker ikke sånt jeg. 

Vi blogges! 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 

FUCKETIFUCK DEG, EXPEDIA

Hola bandidos!! 

Akkurat nå sitter jeg og mamma på gaten vår på gardermoen og er klare for EURPOATURNÈEEEEEEEEEEE! 3 x hurra, hæla i taket, hurramegrundt og juhu! Vi skal kose oss megamasse. Men, i stad spøkte det VELDIG for om vi i det hele tatt kom til å komme oss avgårde. Dette fordi Expedia ikke hadde giddi å sendt inn billettene våre til Norwegian, og ikke hadde de lyst til å hjelpe til med det når vi ringte dem heller. De skyldte på Norwegian, men Norwegianfyren satt rett foran oss med pcen sin og fant ikke noen billetter. Så vi fikk bare beskjed om at vi måtte kjøpe nye billetter. Som de ræva-full-av-ca$h-narkobaronene vi er så aksepterte vi vår skjebne og gjorde det, men VI PROMISE, vi skal blande inn både Forbrukerrådet og skadedyrkontrollen og Rørleggere og Enarmede banditter i detta her ass, for de billettene som vi betalte for men ikke fikk bruke, DE skal vi ha igjen. Så kjære Expediasjef: snart kommer disse to badass bitchene trampende inn på kontoret ditt med crogs og et nedarvet, farlig temperament, og da blir det ikke noe bønn.Juhu! Nå kan vi boarde! Snakkes fra Berlinnnnnnnnnnnnnnnnn B-) 

HJEMME HOS TUT

 

Hola alihopes! Nå er jeg hjemme en tur hos mamma og Tut igjen <333333333333

Tut er ganske fotogen om jeg så skal si det sjæl. 

Det er ikke så lenge til vi reiser nedover i Europa  nå, og reisefeberen begynner å koke i skallen. Vi har fortsatt ikke bestemt oss helt for hvor vi skal innom, men det skal vi kikke litt ordentlig på i kveld. Inntil det skal jeg ha photoshoot med Tut hele dagen, så det trur jeg blir ålreit. 

Her er forresten en bildeserie av et lite gjesp:
BEIST


Hæh?? 

 

Imorra reiser jeg og Skjegg på telttur oppafor Valdres eller noe sånt, for å fiske og chille og sånn. Skjegg har leid båt til oss og greier, så da skal vi sette sjøbein oppå der og jeg skal late som at dette er noe jeg kan, helt til jeg detter utti vannet og blir fanga av min egen fiskekrok og mister et øye, ei tann og all selvrespekt. Gleder meg til det.

Vi blogges!

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 

DU BURDE SKJERPE DEG OG HOLDE KJEFT

"Hun burde ikke gå med den korte shortsen der."

"Hun burde ikke bruke den toppen når hun er så tjukk."

"Hun burde kaste den hijaben i søpla." 

"Han kan være så homofil han vil for min del, men han trenger ikke å kysse kjæresten sin offentlig av den grunn" 

"Hun burde ikke farga håret sitt sånn. Hun skriker etter oppmerksomhet."

"Han burde valgt en annen studieretning. Han kommer ikke til å greie det der." 

"Hun er altfor tynn, hun har sikkert gjort seg selv syk." 

"Hun har tatt silikon. Hun ser ut som en hore." 

"Hun drikker seg dritings hver helg. Hun ligger sikkert med alt hun ser" 

Uansett hvem du er, hva du gjør, hva du står for eller hva du sier, så burde du bare skjerpe deg og holde kjeft.

 

Hvor ble det av framsnakk egentlig? Hvor på veien ble det viktigere å dømme enn å heie? 

Verden hadde vært så mye lettere å forholde seg til dersom vi greide å bry oss litt mindre om hva alle andre gjør, og litt mer om hva vi gjør sjæl.  Er det ikke alltid mer oppløftende og positivt å være sammen med de som drar frem det fine i folk og setter pris på at folk er forskjellige, enn de som velger å dra frem dritt? 

Der har vi litt å jobbe med alle sammen asså. 

 


Ærru enig eller ikke saaaaaaaaaant (er altså det jeg sier på dette bildet, det ser du vel)

 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

VERDENS EKLESTE STIGE

Hola bloggolini! 

Jeg har akkurat kommet hjem fra en tre timers lang tur med Kompis, og er sånn passe full av gnagsår på tottelittene. Jeg tror ikke det finnes et par sko på hele Tellus som ikke gir meg gnagsår, da tærne mine er feildesignet og gnikker og gnukker seg mot hverandre som de skulle vært sprengkåte tenåringer på 18-årsbar. Men det finnes større problemer her i verden, så jeg skal ikke bruke flere bokstaver på å klage på DET. 

I går var jeg og Skjegg en tur på Knuten, Kongsbergs høyeste punkt (tror jeg). Det var veldig ålreit, bortsett fra at høydeskrekken min kommer snikende der oppe, og Skjegg skulle i tillegg tvinge meg til å klatre opp på et sånt lite tårn/utsiktspost med en forferdelig ekkel stige. Men jeg fikk nå lurka meg opp der, og tilogmed posa litt som den fantastiske bloggerinna jeg er, før jeg lurka meg ned igjen. 

Kompis og Skjegg speidet utover horisonten mens Skjegg prøvde å forklare Kompis at alt sollyset rører ved er hans, men at han ikke må gå til elefantkirkegården for der bor Scar. Kompis brydde seg ikke så mye om det. 

 

Utover dagen har jeg ingen andre planer enn muligens et fotbad for å pleie mine såre føtter, og knote på kontoret mitt. Imorra drar jeg og Skjegg på telttur og blir til søndag, så jeg er LITT usikker på åssen det blir med blogging i hælja, men ikke legg deg ned i fosterstilling og grin av den grunn da. Vi bloggesssssssssssssss snart!!

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

DETTE GLEDER JEG MEG TIL I RESTEN AV 2017

 • Italia.  Jeg og mamma skal som nevnt reise nedover i Europa om litt under to uker nå, og bruke en uke på å reise nedover, en uke i italia, og en uke på å reise hjem igjen. Vi har fortsatt ikke finni ut av ruta, og det er noe av det som gjør det så spennende! Det blir megadigg.

  stony coastline at sunrise
  Licensed from: rarrarorro / yayimages.com

  Pisa city
  Licensed from: ventdusud / yayimages.com

   
 • Teltturer med Skjegg. Skjegg kjøpte seg nytt telt for en stund siden, men vi har ikke fått prøvd det enda. Jeg gleder meg veldiiiiiiiiig til å få gjort det, og bare bruke hele dagen på å rusle rundt i skauen, fiske masse og chille ved bålet. ÅH<3 Også er det et eller annet som gjør Skjegg ekstra kjekk når han er ute i villmarka.

 

 • Lese pensum. Det høres sikkert litt teit ut å GLEDE seg til det, men det blir godt å få brukt hjernen litt og få på plass det der med struktur og rutiner og sånn kanskje (HEHEH DET SIER DU ALLTID JULIA OGSÅ ENDER DU MED Å LESE SOM FAEN DEN SISTE UKA FØR EKSAMEN). Også er det jo gøy å lære og sånn da folkens #SitatTryhardLærer 

 

 • Se Tut vokse. Den kattetuten blir så fort så stor *griner*.  

 • Game of Thrones. Begynner snart!!! OMGOMGOMGOMGOMGOMG 

 

 • Bestisen blir 20. Det er big bananas news, og vi skal ta byen med storm.  

 • Begynne på noe. Jeg har bestemt meg for å begynne på et eller annet, forhåpentligvis blir det Thaiboxing (IKKE LE) med Skjegg. Det hadde vært ultramegasuperc00l. 

 

 • Grillkvelder på terrassen. Å dra på seg en gammel genser når det begynner å bli kjølig, sette opp håret i dott og spise spareribs med hele trynet med bra folk rundt sæ. DET blir digg det. 

Vi blogges!

 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 

 

SØKER TRENINGSBUDDY OG SÅNN

Hei bloggis! 

I dag reiser jeg hjem en tur til Hvittingfoss<33 Der venter Mamma (med stor M for å si det sånn), Badr, Hjørdis og Tut. Dessuten har bestefar bursdag i dag, 3xHurra! Såååå det vil si chilling at Grannys og bestemors hjemmelagde et-eller-annet, og det er Nirvana for meg. 

Bestemor lager verdens beste mat. Hun lager verdens beste brød, verdens beste karbonader og verdens beste ripssaft. De kakene som heter "verdens beste" er kaker som bestemor har bakt, hvis du ikke visste det. 

In other news, så har jeg fått meg plante på kontoret:  

Den kosta meg 39.90 på Nille og trenger ikke vannes, så det er sjukt digg da. 

Utover det er det lite nytt her i gården akkurat nå, bortsett fra at jeg er på dag 3 i "ny livsstil for Jull"-prosjektet mitt, og JA, det er det samme prosjektet som i Januar, men jeg så meg nødt til å utsette grunnet regnvær/mækkærn. Du veit åssen det er. Men vurderer å melde meg på et halvmaraton eller noe sånt om et halvt års tid da! Også trene meg opp til det liksom hehehehe. Bli løpeguru. Løpechick. Det er seff et stykke dit når du teller lyktestolper for å motivere deg sjæl når du jogger ( i stad jogga jeg 24 lyktestolper), men det er derfor det hadde vært fint å få ca et halvt år eller noe sånt å trene på da. Også hadde det vært koselig med noen å trene MED! Så hvis du bor ikke så altfor langt unna Kongsbergtraktene og hadde giddi å lufte meg innimellom så kan jeg betale deg i en halvliter Pepsi max. 

Vi bloggessssssssssss<333

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

DAGENS UNGE ER ØDELAGT?

"Dagens unge er vanskelige å underholde", sier de. Skal mobilen først legges bort må noe helt ekstraordinært skje. Som inhablie zombier traver vi rundt i et vakuum av likes og clickbait, og tror vi kan redde hele verden med et selfie, bare vi legger på et filter som gjør at vi ser litt mindre hespetre-aktige ut. Vi er utakknemlige, kravstore kritikere, og vi elsker mindre og hater mer for hver dag som går. Nakkene bøyde, øynene halvveis åpne, tomlene scroller. Noen ganger greier verden å distrahere oss et lite sekund, med DIY-prosjekter eller oppskrift på slim. Ledsaget av tutorials på YouTube, selvsagt. Men det er bare forbigående, og skjermen er jo der til å guide oss gjennom hvert steg i prosessen uansett. 

girl holding cell phone
Licensed from: adam121 / yayimages.com

 

Men så tenkte de. De tenkte. De derre folka. At vi må finne opp noe som overgår denne såkalte "mobilen". Vi må finne på noe jævlig lurt, noe som man kan distraheres av samtidig som man er tilstedeværende i den virkelige verden. Noe stort, noe høyteknologisk, noe spektakulært, noe banebrytende, noe som kommer til å utdatere ordtaket om at man ikke kan gjøre to ting på èn gang! 

Og folka tenkte. Folka tok kontakt med høyeste hold. Teknologiens fedre. Google. Nasa. Mark Zuckerberg. Alle. De tegnet, prøvde, feilet, prøvde igjen. De koblet sammen, fikset opp, plugget i, plugget ut. Programmerte, analyserte, ble frustrerte. 

Men så, etter årevis med blod, svette og tårer, hadde de et svar. Et produkt. Produktet som skulle redde de unge. Produktet som ville gjenreise trua på den kommende generasjonen! PRODUKTET OVER ALLE PRODUKTER! DE HADDE LAGET....

....

Fidget Spinners. 

fidget spinner
Licensed from: lamianuovasupermail@gmail.com / yayimages.com


 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 

JEG FIKK IKKE BÆSJA

Okeiokeiokeiokei! 

Det var superdigg å være på ferie i Thailand. Vi fikk opplevd masse, sett utrolig mye rart og slappa av max. Og, som man jo MÅ når man er i et matnirvana som Thailand: spist altfor mye altfor god mat. 

Jeg har opplevd å få feriemage før, men ikke på den måten at det ikke har kommet ut. Men så ble det sånn da, at de siste fire dagene i Thailand var min største drøm å få løsna den forbanna rasstappen som hadde trøkt seg oppi stussen rett etter tidenes etegilde av en thai-buffèt. Også er det jo ganske typisk å slite med det nettopp de to dagene av ferien man skal ligge på fint hotell sammen med kjæresten sin og virkelig la romantikken blomstre i hverandres nærvær. Og i tillegg var jo huet mitt dobbelt så stort på grunn av den allergiske reaksjonen på hrfargen, så du kan tro jeg var sexy der jeg lå i hotellsenga og sendte slengkyss til Skjegg med den ene hånda og vifta vekk prompen med den andre. 

Og har du noen gang prøvd å nyte en helt fantastisk hotellfrokost, full av deilige valgmuligheter og bugnende, duftende frokostretter, når du føler det står "CONSTIPATED" skrivi med tusj i panna di? Det har jeg. 

Etterhvert var det på tide å dra hjem, og fortsatt surmulende over å ha måttet bremse foodbebbisen på hotellfrokosten pakket jeg sakene mine og tok et tårevått farvel med det som sikkert kunne blitt to ekstra feriekilo. Da vi etterhvert kom oss til flyplassen sa jeg og Skjegg ha det, ettersom vi skulle ta to forskjellige fly hjem. 

Omtrent hele flyturen hjem gikk med til å vandre frem og tilbake til flydassen i håp om at den følelsen jeg følte nå, DET var bæsj. Men det var det ikke. Så det ble ganske frustrerende etter 11 timer i lufta. Men jeg overlevde, og var superglad da vi endelig landa på norsk jord. For da var det èn tanke som sto i huet på meg; hent bagasje --> Finn nærmeste apotek --> kjøp avføringspiller --> kom deg hjem --> sitt på do resten av dagen. 

Men, Norge er et magisk land. Vi har tusser og troll, Huldra og Nøkken, og vi har romslige toaletter på Gardermoen. Og godt er det. For, tro det eller ei, idèt jeg plukka opp bagasjen min på båndet og skulle til å rusle ut til mamma og klage min nød rundt manglende avføring, så kjente jeg det. For real. Jeg ble så glad at jeg nesten begynte å grine, og småjogga i ekstase bort til doene. Jeg satte meg ned, og resten er, som de sier; historie. 

Da jeg var ferdig sendte jeg lykkelig denne meldinga til Skjegg: 

Synes du dette var litt TMI? Jeg også. Men det var litt gøy at feriemagen bare løste seg opp i det sekundet jeg havna på norsk jord da. Og forstoppelse er et TABU TEMA SOM VI BØR SNAKKE MER OM SÅ DET SÅ 

 

Vi blogges <3 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

UKAS...

UKAS WANDERLUST:

Jeeeeg og mamma skal på Europaturnè om bare to uker!! Hoveddestinasjonen er Italia, men vi har en uke før og en uke etter hvor vi skal roame hele kontinentet og få med oss så mye som mulig. ER DET NOEN SOM HAR NOE TIPS TIL HVA VI BØR SE??? Første stopp er Berlin, og etter det veit vi ikke helt hvor vi skal enda. Forslag? Tips til bra travel planner-apper? Destinasjoner? Severdigheter? Spytt ut i kommentarfeltet! 

Colosseum in Rome with morning sun
Licensed from: vwalakte / yayimages.com

UKAS FILM:

Spider Man! Jeg og Skjegg var på kino i går, og ble enig om at den nye Spider Man-filmen er den beste Spider Man-filmen så langt. Det eneste jeg synes var litt teit var at *MINI-SPOILER* han måtte ha tekniske duppedingser for å skyte ut edderkoppnettet sitt, og det måtte han jo opprinnelig ikke da de bare kom ut av håndflaten hans som om knokene spytta det ut eller noe sånt. Men ellers: 10/10 altså! 

 

UKAS BILDE AV TUT: 

UKAS HAPPENING I KONGSBERG: 

Jazzfestivalen! Vi var en liten runde der på torsdag på dagen, bare for å ta den obligatoriske "kikke i alle de forskjellige bodene"-runden. Man kjøper jo selvfølgelig sjeldent noe annet enn altfor mye mat og altfor mange smultringer, men herregud, det er godt da. 

Vi var en liten tur innom der på fredag kveld også, etter et koselig vors hos ei vi kjenner som bor i byen, det var ultrahyggis!! Det ble riktignok relativt tidlig kvelden grunnet regn og det faktum at jeg er en 80 år gammel dame som liker å få lagt meg til tida. Så sorry for DET, gjengen. 

UKAS LÅT: 

Har hatt dilla på denne siden Thailand (men nei, jeg fant den ikke på Thailand top 50 på Spotify altså):

 

 

UKAS UTFLUKT: 

Hahah, det er litt gøy, for det bekrefter atter en gang at jeg er ca 80 år. Men jeg og Skjegg dro på kjøretur for et par dager siden, sånn skikkelig søndagstur. Igjen. Men herregud det er så koselig, å bare sitte og høre på musikk og se etter elg og sånn. Vi så forresten en elg og to rådyr denne gangen. SÅNT NO HAKKE DERE I BYEN KLEM

 

Vi blogges! 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 

SUPERDIGG PÆRE- OG AVOKADOSALAT

Hei bloggissss! 

Jeg tenkte bare å stikke innom sånn kjapt for å tipse om salaten jeg lagde til middagen i dag (ved siden av pizzaen lolz). Jeg brukte såkalt "det vi hadde i skapet"-metoden, og det resulterte i noe ganske digg om jeg så skal si det sjæl *acter helt ovapå og greier* B-))))))))))))))))))))))))))))))))))

Her er oppskrifta!! 

PÆRE- OG AVOKADOSALAT: 


Jadda, jeg gikk ut på terrassen og tok bilde av salaten med planter i bakgrunnen og greier hæsjtægg proff hæsjtægg foodporn

2 pærer

1 stor avokado

1 halv agruk

ruccola 

to lime 

salt

pepper

koriander

 

Aaaaalright, så det du gjør da, er å kutte opp alle greiene i den størrelsen du prefererer å spise hver enkelt grønnsak i, også blander du safta fra de to limene, salt, pepper og koriander og heller det oppå. Også spiser du deg grønn <33 

Det er dritdigg, enkelt, kanskje ikke akkurat revolusjonere eller nyskapende, men det pimper opp søndagsmiddagen litt da! 

Og JA, nå har jeg blitt matblogger også. Hva ÆÆÆRE jeg ikke kan sier jeg bare. Yhe. 

 

Vi blogges! 

 

 

THAILAND BILDEDRYSS

 

Hotellet i Hua HIn<33


Stranda i Hua Hin<33 


kLISSS

Båttur i Bangkok!
Grei størrelse på lizards nerri der


Skybar


Thailands gamle hovedstadDigg med skorpion O.o


Ekorn<333


En due som sto og holdt overlegne, moralske prekner


Jeg er lav, men capsen matcher serken til Buddha så det går bra

 
Templer!


Elephants World<333
Ordentlig ekte vårrull, ordentlig ekte fritert blekksprut, og ordentlig ekte kylling i karri :O 


Thaiboxing!  

Thailandlandlandland ass. Takk for nå<3 

Vi blogges! 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her
 

10 BLOGGER JEG LESER

Hei og hopp! Så chill og digg at DU kom HIT for å lese vrælet MITT! Det er jeg veldig takknemlig for, men akkurat i dag har jeg lyst til å tipse deg om en del andre folk sine blogger som jeg synes det er verdt å lese! Så jeg starter rett og slett bare med lista mi, jeg. La oss ta en trip inn i det innerste, vakreste bloggnorge sammen <333 


Herreguri også selfiethumbnail og greier da, er jeg blogger eller er jeg blogger liksom jøsseball

 

De kommer i random rekkefølge altså, jeg greier ikke ranke dem. 

1. styleconnection.no

Kristin Gjelsvik aka Styleconnection er helt forbanna fantastisk<33 Hu bobler over av farger, entusiasme, engasjement og energi, og det er som å få et spann med regnbuemaling i trynet når man går inn på bloggen hennes. Det elsker jeg massivt. 

2. Martinehalvs.blogg.no

Martine kjenner du kanskje fra Top Model, og hvis ikke har du garantert sett noen av de gode, reflekterte innleggene hennes om både det ene og det andre i media. Hun skaper debatt, er saklig og flink til å skrive, og blogginga hennes om både viktige politiske saker, mote, dagligliv og alt imellom synes jeg er gøy og interessant å lese, fordi hun virker som et gøyt og interessant menneske. Digger a! 

3: Suttung.blogg.no 

Suttung, aka Atle Lundhaug, er en godt voksen mann som blogger mye om fotografi, men først og fremst det å leve sammen med en persom med Alzheimers. Denne bloggen er full av nydelige, såre innlegg, masse humor, fantastiske bilder og tekst som oser godhet. Jeg følger også Atle på Instagram og det anbefaler jeg hele resten av verden å gjøre også, så trykk HER for å gjøre nettopp deeeet. 

4: rockstarcharlie.blogg.no

Åååhh herregud Charlotte er INSPOQUEEN fra månen og hjem igjen, hu er så fin og fargerik, og det er så DIGG med folk som lyser opp feeden på den måten der. Så kan man jo knote på seg fingerkramper av å prøve å kopiere de kule sminkelookene hennes igjen og igjen. OGSÅ HÅRET HENNES NÅ DA <33

5: kristin.blogg.no

Hvis du på noe tidspunkt skulle trenge et kreativt spark i ræva, står Kristin her klar med The Kicking Foot i fyr og flamme. Ikke bare er dama i seg sjæl supersøt og morsom, men hu er også bloggverdenens kreativitetsguru, og bare GIR fra seg MASSE kreative øvelser, tips og triks i hytt og gevær. Jeg har prøvd noen av de øvelsene og tipsene hun har skrevet om, og jeg synes det er veldig gøy, og jeg synes det funker. Så Kristin-blogg.no er alle skrivesperrers store skrekk! Ergo alle bloggeres store heltinne <3 Tusen takk for at du deler din visdom, Kristin!! 

6: pappahjerte.blogg.no

Pappahjerte er pappahjerte. Det er umulig å ikke like Peters blogg. Sånn er det bare. 

7: konatil.blogg.no

Det samma gjelder for Christina, Peters kone. De to der er oppskrifta på best. 

8: linnrosenborg.blogg.no

Linn Rosenborg aka Kommentarfeltet er ei dame med så mye bein i nesa at jeg nesten ikke skjønner at hu får puste gjennom den. Hu er helt rå. Hu tar for seg mange veldig betente temaer, og pisser off en del troll når hu gjør det. Og det er bra. For hun viser at det er verdt å tørre å stå opp for det man tror på. Og sånne forbilder trenger vi. 

9: asaga.blogg.no

Arnhild er en fellow gammel Hvittingfossing! Hun har blogga en stund nå, og det er kult å ha noen "kollegaer" fra bygda man kan følge med på <33 Hun er bra, og hun skriver veldig mye bra som absolutt er verdt å lese. Sjekk a uuut! 

10: sophieelise.blogg.no

Aaaand seff: bloggdronninga over alle bloggdronninger. Sophie Elise! Dama som har stått med rak rygg gjennom årevis med dritt og fordommer og køddete troll, og som nå skinner som ei stor, hæppi stjerne på Norges kjendishimmel. Det er mange som mener noe som Sophie Elise uten å i det hele tatt ha lest et eneste innlegg på bloggen hennes, og det bør folk slutte med. For man skal faen ikke kimse av Sophie Elise ass. Historien hennes er beviset på at den dama er beinhard. Jeg liker a. 

 

Vi blogges! B-) 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

ELEFANTENE HER ER REDDET FRA JÆVLIGE TURISTNÆRINGER

Hei dere!!

Da jeg var i Thailand hadde jeg veldig lyst til å se elefanter. Thailand er jo elefantenes land, til tross for at det nesten ikke finnes ville elefanter igjen der. Og det er jo det som er så forbanna trist. Elefantene der har blitt satt i fangenskap, elfenbenet i støttennene deres er tatt fra dem og solgt, og de blir temt med rå makt til fordel for en kynisk, jævlig turistnæring som går ut på sirkus, show og ridning. Elefanters svake punkt er ryggen, og det ødelegger kroppene deres å bli brukt som ridedyr på den måten. 

Så. Jeg ville se elefanter, men jeg ville selvfølgelig ikke støtte opplegg som det der, det var naturligvis uaktuelt. Derfor hadde jeg egentlig slått det litt fra meg. Helt ideelt sett så ville jeg jo reist på safari og se dem i sitt 100% natural habitat, men ettersom det dessverre som sagt nesten ikke finnes der lenger, så ble det også umulig. Men, så fant vi Elephants World! 


 

Elephants World ligger rundt to og en halv times kjøring fra Bangkok, og er et slags sanctuary for skadede, syke eller gamle elefanter, og elefanter som har blitt reddet fra disse morbide turistnæringene. Det er et stort, åpent område hvor elefantene får gå akkurat hvor de vil, de får servert alt de trenger av mat og vann, ha god tilgang på elver, vannhull og gjørme de kan kose seg i, og gode frivillige mennesker fra hele verden kommer dit for å jobbe og hjelpe til. Jeg er veldig glad for at vi fant det, og dermed kunne oppfylle elefantdrømmen og samtidig bidra til noe bra. 

Vi reiste tidlig på morgenen fra Bangkok, og var fremme i Elephants World rundt klokka 10. Da var det frokosttid, og alle elefantene fikk seg litt godt med bananer og litt forskjellige frukter og grønnsaker. De græbba forsiktig frukten med snablene sine ut av hendene våre, og kosa seg i skyggen med breakien sin. 

Det var ikke noe gjerder å se i mils omkrets sånn for elefantene sin del, det vi sto på var bare en sånn plattformaktig greie for å komme seg litt lenger opp i høyden. Herregud det var så koselig med elefantmating <33 

 

Etter fruktfrokosten fikk vi være med å tilberede mat til de av elefantene som ikke hadde tenner, og som trengte litt ekstra lettygd og fiberrik mat. Dermed ble vi satt til å hakke opp gresskar, som vi etterpå kokte sammen med ris og lot det kjøle seg før vi moste pellets og blanda det oppi, rulla det i baller og strødde et lag med fiberpulver over ballene til slutt. Det så kanskje ikke megadelikat ut, men elefantene synes det var megagodt! Full konsing på G daFerdige fiberboller! :D Oooooooog fiberboleservering! Denne eldre frua her kosa seg veldig med dem. 

Etter bollematen fikk vi gå litt rundt å kikke. Vi ble fortalt historier og vist gamle bilder av hvordan de forskjellige elefantene så ut før de kom dit, kontra hvordan de så ut i dag. Det var så vanvittig stor forskjell, mange av elefantene hadde kommet hit helt avmagra, utsultet, slitne og syke, mens nå var de sunne, friske og fulle av liv. Dessverre var det fortsatt noen av de som slet litt med psyken (elefanter er visst en av veldig få pattedyr som kan få posttraumatisk stressyndrom og lignende), men de ble tatt godt vare på, og de av dem som trengte å være i fred fikk være i fred. 

 

Ogsåååå var det tid for å bade! Da vandra hele gjengen (inkludert elefantene seff, de bare ble med fordi de sannsynligvis visste hva som skulle skje) ned til elva, folka ble utstyrt med koster og vannbøtter, også vassa vi utti. Elefantene stelte seg opp, spruta litt vann på oss og lot oss gledelig skrubbe og sprute vann på dem så lenge vi orka. Det var en ganske sjuk opplevelse ass. Moro<33 Så, hvis du har tenkt deg til Thailand og har lyst til å oppleve elefanter, så anbefaler jeg det her på det varmeste! Dette er ikke noe falsk bullshit, det du ser er det du får, og det du får er en opplevelse for livet. Der jobber folka for elefantene, og ikke omvendt.  Hvis du har lyst til å finne ut litt mer om Elephants world, så kan du besøke nettsiden deres HER. 

 

Vi blogges!

 Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

KLØFTA MI SER HELT JÆVLIG UT

God kveld i stuggu.

I dag har vært en klødag. Jeg sliter fortsatt litt med den allergiske reaksjonen på hårfarga, men i tillegg til den så fikk jeg jo et forbanna hiroshimalignende utslettutbrudd den siste dagen i Thailand, og holder fortsatt på med det. Min gamle bestemor lærte meg heldigvis å alltid ha Eurax lett tilgjengelig, men det døyver ikke så godt som jeg skulle ønske akkurat nå. Derfor har jeg brukt dagen til å gå med minst mulig klær og å ligge i kaldest mulig vann i badekaret. Det lindrer i alle fall der og da, og jeg har trivelig selskap i badeendene våre. Jeg lurer på hva det utslettet egentlig kom fra, men det er jo sikkert mange ting som kan plage dette ultrasensitive, teite organet mitt når jeg er utenlands og borte fra alt huden er vant med. Og hvis det i tillegg er sånn at det ene trigger det andre, så er det jo ikke så rart at huet hisser opp resten av bodyen. 

Men problemet med at det klør så jævlig da, er at det seende ganske fælt ut akkurat der jeg har strekkmerker. Og det har jeg jo seff rundt omkring, blant annet på puppene. Så akkurat nå ser de litt ut som om jeg har gjennomført et satanistisk rituale med gaffel på dem: Så det er jo digg da.

En teori jeg har er at det kan ha noe med å gjøre at vi satt litt på grasset ved stranda på hotellet, og der sprøyter de jo gjerne mot både malariamygg, insekter og biller, samt slanger og andre slags greier. De sprøytemidlene er det sikkert en del rare kjemikalier i. En annen er at det rett og slett kan ha vært bassenget jeg satt litt for lenge i. Eller så kan det ha vært noe helt annet. Uansett er det lurt å tenke gjennom litt sånne ting på ferie når man har sensitiv hud. Jeg regner jo med at de ikke blir sånn for alltid heldigvis, men som en advarsel til alle dere andre som skal reise til utlandet og har hud som meg:  VÆÆÆR forsiktig! Husk allergimedisinen deres, oooog ikke vær dum nok til å farge håret i samme farge som du har fått ballonghode av før. Det er bare teit. 

Jeg hadde satt megastor pris på om noen har noen tips til dritbra kremer eller klølindring eller supre kjerringråd som kan hjelpe litt med det her, forresten, så hvis du har noe sånt så ruller jeg herved ut rød løper med fakler, champagne og apertizers  i kommentarfeltet <3


Snapfilter asså. Har ikke fjerna nedre del av ansiktet på hemmelig plastisk kirurgi-ferie. Pjuh! 

Resten av kvelden skal jeg sitte her i morgenkåpa mi på hjemmekontoret og drikke farris, sortere bilder og skrive. Og klø. Det blir bra! 

Vi blogges! 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

8 TIPS OM THAILAND

Hooola bandidos despacitos macarenas! 

Det er en vakker morgen i Svene. Solen skinner, fuglene synger, sauene breker og jeg feirer den endelige stoppen på fotstoppelsen min (mer om den seinere, jippi!) med ei brødskive med Philadelfia og Go' og Mager servelat, samt ei litta allergipille.  Kan det bli bedre, si? 

Som den 80 år gamle millennial-naive lille jenta jeg er, så har jeg jo vært litt dum i ferien (ref: hårfarge gone wrong, innlegg om det her). Det ødela heldigvis overraskende lite av ferien, og til tross for sjukehusbesøkene så fikk vi opplevd og sett veldig mye! Men bloggen ble neglected og fikk svi, da den ble nedprioritert under både opplevelsene jeg ville blogge OM, og kløinga jeg simpelthen ble nødt til å foreta meg. 

MEN NÅ BLIRE ANDRE BOLLER BABYBAKEMESTER HAREPUS 

Jeg har masse jeg vil fortelle om Thailand enda (så, eh, bare prepare for "Thai week" her inne peeps, det er sånn jeg skal bli nå, melke denne feriekua til siste ord jeg kan skrive om det er blitt skrevet sorry not sorry), og tenkte å begynne med 10 ting jeg har lært mens jeg har vært der borte nå, og som jeg kanskje tenker er kjekt å vite hvis man skal reise dit selv en gang, eller som i hvert fall jeg sjæl har lagt meg på minnet. Så! Let øss begin! 


Sånn Ps: De har kule Skybarer i bangkok, og man kan få rare drinker som matcher kjolen din. 

1: Tuktuk er raskere enn taxi 

Tuktuk, små, hendige wagons som minner litt golfbiler, er numero uno framkomstmiddel spørru meg. Spess i trafikken i Bangkok. Det går fortere fordi de er små og kan snike seg rundt forbi og overalt, man får en behagelig bris av varm luft samt litt eksos i ansiktet, og man kan følge med på det yrende bylivet samtidig som man sitter og tenker litt på at det går litt for fort og at man blir litt redd for å falle av og dø. Men det gjør man nesten aldri, så det går bra.  

2: Den beste maten finner du på gata

HerreGUD vi har spist så mye god mat asså. Thaimat er jo som alle i hele verden veit den beste maten i hele verden, og feriekiloene våre tilsier at vi også er enige i det. Vi har spist en del ute på restaurant og sånt, men den aller, aller beste maten finner man på de heelt helt lokale stedene, gjerne på traller i streeten. På et av de mest lokale stedene vi spiste fikk vi blant annet verdens beste nuddelsuppe, og apropos det stedet der, så leder det meg til neste punkt: 

3: Mus er kjæledyr på restaurant

...Neida. Men akkurat der vi var og spiste den forbanna digge nuddelsuppa, så kunne vi stadig kikke opp i taket og rett inn i det sultne blikket på musene som bodde i veggene der. Vi prøvde å si fra at vi hadde sett dem til han som drev stedet, men da vi sa da gliste han bare og ga oss to tomler opp, som om han ble helt lykkelig over at vi som turister fikk gleden av å se kjæledyrene hans. Så det var jo koselig at han ble så glad! 


in other news så er skorpion også ganske godt
 

4: Ping Pong betyr ikke nødvendigvis Ping Pong

En dag jeg kom litt forsinket til restaurantbordet satt de jeg var med og snakka om Ping Pong i Thailand. jeg hadde jo ikke fått med meg starten av samtalen, så jeg satt en stund og lyttet til dem og stussa litt over at Ping Pong liksom var så stort i Thailand. Jeg trudde at det var Thaiboksing som var greia...Meeeen så skjønte jeg etterhvert at det ikke akkurat gjaldt Ping Pong i sin rene bordtennigaktige form. Så, hvis du har et brennende ønske om å se kvinner poppe Ping Pong-baller ut av vesla,  eller åpne ølflaska di med den eller noe sånt, så er visst Thailand the place to be. Nå prøvde ikke vi noe sånt sjæl da, men jeg tar sjansen på å anbefale deg å la det være uansett. 

5: Ris til middag, ris til dessert 

I Thailand er spesialdesserten mango og sticky rice, altså søt ris! Det er faktisk ganske digg. Men det smaker jo ikke så mye annet enn søt ris da. Men sammen med kokosnøttis er det en relativt ålreit smaksopplevelse altså! 


 

6: Det er vanskelig å få folk til å ta bilde av deg 

Jeg veit ikke helt hvorfor, om det er fordi det er en del thaier som ikke snakker så godt engelsk, eller om de var redde for bakteriene på kameraet mitt eller hva det var, men de var i hvert fall ganske vanskelige å be de gangene jeg prøvde å få noen til å ta et bilde av meg og Skjegg. Det er jo selvfølgelig lov å bare ikke gidde, jeg spør jo tross alt skamløst om at de bruker litt av deres egen tid pro bono på meg, men at det skulle være SÅ vrient, det var jeg ikke forberedt på. 

7: Turister rir fortsatt på elefanter 

Jeg håper selvfølgelig at det er en døende næring, men det finnes i alle fall i aller høyeste grad enda. Det finnes nesten ikke ville elefanter igjen i Thailand, og de som brukes i de turistnæringene der har det åpenbart ikke noe bra. MEN, vi besøkte et sted kalt Elephants World, som var et sanctuary for elefanter hvor de hadde reddet masse elefanter fra de jævlige turistnæringene og gitt dem et nytt og bedre liv på et stort, stille og rolig sted langt borte fra byliv og røre, og det var så innmari fint å se. Jeg skal poste et eget innlegg om Elephants World seinere, og jeg oppfordrer alle som skal til utlandet om å gjøre litt research på sånne ting før man bare følger turistflommen og med det bidrar i noe som egentlig ikke er noe bra.  

8: Helsevesenet = tommel opp 

Nå kan jo seff ikke jeg snakke for andre enn meg sjæl, men de tre gangene jeg tok meg en tur på sykehuset der nede, så fikk jeg veldig god og riktig behandling alle tre gangene. I kontrast til legevakta her, hvor jeg også måtte en tur samme dag jeg landa i Norge, og måtte vente i tre timer og KRANGLE meg til ei sprøyte med antihistamin der jeg satt hoven som bare det og full av kløende utslett på hele kroppen. Hehehehehehehehehehehehe. Men det gikk bra da. Pusterøret er pip åpent enda, så lyf is gooood B-) "oi halla sexy kommer du hit ofte?" "ja, jo, dette er tredje gangen på litt over ei uke kan du si" 

 

Blogges! B-) 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

 

HJEMME IGJEN

Hola!

Nå har jeg kommet meg hjem til Norge igjen, og har hatt et par dager hos mamma og Tut. Jeg er ikke 100% ship shape igjen etter denna forbanna hårfarginga mi, men det tusler framover! Det hjelper i hvert fall masse med en Tut ved siden av seg i sofaen<33

Jeg setter meg til med væikæioppsummering i kveld, inntil det skal jeg bare klø meg sjæl i huet og kikke på Tut.

Blogges snart!