hits

mai 2016

MERK SPOILERNE DERES MED SPOILER ALERT!!

De mest irriterende menneskene jeg veit om er de som spoiler serier for meg. 

Det er sjeldent jeg blir jævlig forbanna. Blir jeg irritert ender jeg ofte opp med å begynne og grine fremfor å kjefte og skrike og hoie. Men de siste dagene har sinnet kokt i meg som en geysir på Island. Og nå er det tid for et utbrudd. 

Jeg elsker Game of Thrones. Jeg lever Game of thrones, jeg gleder meg over Game of Thrones, jeg puster Game of Thrones. Jeg får en liten orgasme hver gang jeg hører intromusikken, og jeg griner hver gang jeg hører noen nevne The Red Wedding. Siden jeg går inn i en liten winter-is-coming-depresjon hver gang en episode er slutt, har jeg i forkant av sesong 6 som begynte på TV nå for litt siden bestemt meg for å spare opp og se alle episodene på et døgn eller to, og heller se hele serien på nytt i mellomtiden. Det bør være lov, ikke sant? Det bør være innafor. Jeg bør ikke straffes. Det er etter mitt skjønn en menneskerett. 


copyright-free bilde under Creative Commons-lisens

Jeg liker å vite så lite som mulig om kommende sesonger av serier jeg følger med på. Jeg unngår bevisst alle trailere, intervjuer og hint om hva som kan komme til å skje, for å ikke ødelegge noen eventuelle overraskelser for meg selv. Det er så aller deiligst å få den ":OOOOO"-følelsen i det reelle øyeblikket, det øyeblikket det virkelig teller og du kan slippe ut alle følelsene dine rundt det akkurat idèt det virkelig skjer for deg. Men en del av den deilige lidelsen mens du venter er å lure, å være uvitende. Det er i utgangspunktet vanskelig å scrolle forbi alle sakene du ser har noe med serien å gjøre på Facebook, i aviser, på Twitter osv osv, men etter at den første episoden ble sendt i USA, ble dette 1000000 hakk vanskeligere. Som forventet, jada.

MEN. 

De som har sett de foregående sesongene veit at sesong fem endte på en relativt craycray cliffhanger. Jeg skal ikke spoile noe for noen i dette innlegget, men ENKELTE aviser og nettsteder, primært Entertainment Weekly som jeg dessverre har vært så dum å følge på Facebook inntil nylig, har prestert å uten skam avsløre noe så stort og heftig for meg at jeg var like ved å ragequitte hele internett til evig tid. En del norske nettaviser har også vært relativt ukritiske til thumbnailsa sine, det holder liksom ikke å skrive "OBS! SPOILER!" over et bilde som ÅPENBART viser spoileren. 

SÅ PLIS, VERDEN, LA OSS SOM IKKE HAR NOE ANNET LIV ENN DET VI LEVER GJENNOM FIKTIVE KARAKTERER FÅ BEHOLDE LITT MYSTIKK I HVERDAGEN. KUTT UT SPOILINGA. MERK INNLEGGENE BEDRE. VELG MER DISKRÈ THUMBNAILS. TAKK FOR MEG. LIK MEG PÅ FACEBOOK. KLEMS.