hits

april 2015

EGYPTOLINI DAG 4

Shalom! 

Det er hot som i helvetes forgård i Egypt om dagen, og det er litt dumt å gå i shorts på Tahrir. Så etter å ha kokt i noen timer på shopping i de travleste gatene i Kairo var det veldig digg å komme inn på hotellrommet og kjøre airconditionen på full guffe. Hørte at det snør hjemme i Norge? Lollorama. 

Jeg går rett på og gir dere dagen i bilder. Stemningsrapport type Kairo streets: 
Det har vært en dag preget av dyreliv, og vi så blant annet de FINESTE VESLE PUSETATTITOSANE:

Ikke gamle tassene disse her. De har utvilsomt fått en hard start på livet, og å være katt i Kairo er nok ikke så lett. Vi spurte en fyr som hadde en shop der kattungene var om det var noen som eide dem, og han sa at de var hans og at de hadde mammaen sin i nærheten. La oss joine forces og be til Zevs, Allah og Tor med hammeren om at de kattene får det tipp topp alle sine ni liv. 

Fra taxien så vi mye forskjellig. Blant annet var det noen som hadde plassert ut et trau midt i gata, og sluppet ut en flokk med geiter så de kunne chille litt og spise fra trauet. Jaujau?Vi så også en del hester og eseler som var i sving. Hestene i Kairo må være de roligste hestene jeg noen gang har sett, for der er de, midt i en helt syk trafikk som kunne fått hvilken formel 1-kjører som helst til å svime av, men de hestene? Chilleste ever.

Jeg sier det igjen; dette er Kairos travelste gater altså. STREETCREDS TIL DE HESTENE


 Da vi gikk rundt i gatene shoppa jeg selvfølgelig til jeg droppa, eller, det vil si, jeg shoppa til James droppa. Han er nemlig godt oppdratt og lar ikke en tuslete liten jentekropp som min bære sine egne handleposer. Takk mammaen til James! 

Ja, jeg handla på en shop som het miss Tutti. What's it to ya?

Etterhvert dro vi til et kjøpesenter, og der spurte security guarden om jeg kunne ta et bilde av han. Det kunne jeg seff:


Kjekk kar.

Da vi var ferdig på kjøpesenteret dro vi for å spise lunsj. Da var jeg veldig varm og sliten og dehydrert:Men så fikk jeg en mangojuice, og etter det ble jeg glad. 

Nå skal jeg sove en halvtime med intet annet for øret enn behagelig AC-sus, også er det tid for et såkalt "cruise" på Nilen (Maren, jeg tror ikke den tørker inn any time soon. Den er ganske stor). 

Signed Juliafrika, your travel guide, lollorama-goodtimes garantied


 

 

 

 

EGYPTORAMA DAG 3

HEI! Vi koser oss gløgg ihjæl her asså. I dag har det vært veldig varmt. Det har også vært en eller annen form for ortodox holiday her i dag, så alle shoppene har vært closed. Og vi hadde jo opprinnelig tenkt til å dra på shopping i dag da selvfølgelig, men så sa taxisjåføren som var på vei til Tahrirplassen med oss at alt var stengt. Så da bestemte vi oss for å dra hit: The egyptian museum. Der hadde de aircondition, så det var bare sjukt avslappende å gå rundt der og kikke på de utgravde faraostatuene og sånn. Jeg er blodfan av tegnefilmen "Prinsen av Egypt", så jeg ble bare helt STOKED da jeg så selveste Ramses rett i steinøya. Og jeg tror faktisk jeg så historien om da Moses står foran farao og den derre stokken blir til en slange og sånn, men jeg er ikke helt sikker, for det er litt vanskelig å lese hieroglyfer. Men det var gøy å se mumier, og vi fikk tilogmed hilse på Tutankhamon! Tut og jeg bånda på et åndelig level, og han bare chill mate life will be ok. Så nå er jeg uredd i livet. Det var ikke lov å ta bilder inne, men jeg fikk posa litt med et par statuer utafor der. Jeg ville nødig støte noen på Tahrir med mine blonde lokker, så jeg søkte opp "how to tie a hijab" på google bilder, fant ut at muslimske damer er forbanna rutta på den slags og må ha helt sjuke skills for å få til noen av de hijabstilene, så jeg ga opp og bare slang det litt rundt omkring, jeg. Jeg tror egypterne i hvertfall ga meg noen street creds for forsøket. 

 

 Da vi kom ut igjen rusla vi litt rundt i Kairos gater og glante på den egyptiske kulturen, og jeg tok bilder av trær og vegger. 


Hjerte i barken<3


Deretter strakk vi hånda ut i veien og to sekunder senere kjørte en taxi inn til siden og kjørte oss tilbake til hotellet. Innen vi var tilbake hadde jeg ganske vondt i hodet grunnet egypternes trafikkultur. Her tror nemlig samtlige at de er Vin Diesels karakter i The fast and the furious, og når alle skal frem først og samtidig i en by med nesten 8 millioner innbyggere blir gjerne frustrasjonen stor når de innser at dette er umulig. Ergo blir altså tutefunksjonen flittig brukt. Jeg gledet meg altså veldig til å komme meg inn på hotellrommet mitt og slappe av i ro og fred, men den gang fuckings ei. Jeg har rom med balkong rett over bassengområdet, og i dag, grunnet denne ortodokse holidayen, så spilte de meget høy musikk. Det var to sanger som gikk om hverandre om igjen og om igjen og om igjen, og den ene gikk omtrent sånn: "NANANA NANANANANA NANA HAHAHAHAHAHA!!!!" Og jeg ble nesten på grinern og la meg med huet under ei svær pute og syntes synd på meg selv i en halvtimes tid. Etter dette var jeg i tipp topp humør igjen, og var klar for å gå ut og spise middag. En taxisjåfør fåreslo en restaurant som hadde egyptisk shish kebab, men når vi kom dit og bestilte dette fikk vi servert omtrent alt annet i hele verden bortsett fra det. Men det var digg altså! 


Sekvens hvor jeg spiser.

Her hadde de en type med flaskevann som het Vera, og se hvor happy mamma ble (som btw HETER Vera):Da vi var ferdig kom de med tre bananer. Dette var on the house, og egyptian hospitality. I etterkant tror vi kanskje de charga oss for dem alikevel, for maten skulle koste 80 egyptiske pund per pers alt inkludert, men når regninga kom var den på 500. Så veit ikke, kanskje det var sånne sjukt exotic rare exclusive bananas? Fy farao akkurat her gikk pcen i blue screen. Heldigvis for meg lagra innlegget seg automatisk. Som Tutankhamon sa til meg vi auraenergishakraen sin; chill mate life will be ok. 

 

Jeg så en pus ved hotellet i dag, her er den: 

 Nå er det kvelden. Natta verden!! 

 

 

NÅ ER JULIA I AFRIKA: EGYPT, DAG 1

Da jeg våknet klokken 07:00 i går av at mobilen min alarmerte, tok jeg en rask gjennomgang i hodet over alle abnormiteter og uvanlige greier med kroppen min. Jeg brant meg på ertestuing i går, og det var dritvondt, og jeg fikk en brannblemme. (FYI: Nevnte blemme sprakk senere på dagen.) OBS: pakk med plaster. Udefinerte, avlange blåmerker på låret. OBS: ikke skræv over harde benker på flyplassen. Gnagsår på tærne etter helgens strabaser, OBS: add type gnagsår til plasterfamilien i kofferten din. Kvise rett over hølet i øret. OBS: ikke pakk med øredobber som trøkker der. Er vi ferdig? Gi det en halvtime. 

Jeg reiste til Egypt i går, mine damer og herrer! Og som ordentlige bloggere gjør, har jeg tatt bilde av da suitcase:Mye moro. Bare dritt. Jeg kjørte en litt spess look for anledningen, litt sånn OnklP meets Janis Joplin.

Hips don't lie.

 

Jeg reiser sammen med min mamma Vera, ikke bare for å dra på ferie, men også for å møte hennes mann, altså min stefar, for aller første gang! WAÆT? Og de har vært gift gud veit hvor lenge ass. Flere ÅR! Nesten tre! Men hver gang når de har møttes i Egypt på halvveien (han bor i Nigeria), så har ikke jeg hatt mulighet til å bli med/de vil ikke ha meg med. MEN NÅ skal det skje, og det skjedde. Her er jeg på vei ut døra hjemme, kjempe exited: 
Så var det bil til Gardermoen, check in og div formalitetorama, og inn i Tax Free. Der kjøpte jeg denne: Her ser jeg happy ut, og jeg ER happy over det faktum at jeg kjøpte den krukka med tyrkisk pepper. Men hvis dere ser litt nøye på meg kan dere kanskje skimte en litt irritert undertone i ansiktsuttrykket mitt, for jeg får den jo ikke opp?????? 

Flyet våres var litt forsinka, og vi hadde opprinnelig bare en time i Istanbul, hvor vi skulle mellomlande. Og flyplassen i Istanbul, my friend, den er større enn livet. Så vi snøra på oss maratonattituden, og la oss si det sånn: hadde den flyplassen vært et spill så hadde vi runda det. Med stil though, vi rakk flyet, enn dog med slitte nerver og kolspust. Men vi fikk mat på begge flightene, så jeg var bare sjukt happy.

Da vi landa i Kairo venta vi et par timer på at flyet til James (min stefar, mors mann) skulle lande, og når han endelig tusla ut fra under skiltet hvor det sto arrivals var gjensynsgleden så stor mellom det eldre paret at jeg gråt en liten skvett. Så fikk seff jeg også hilse på fyren, og han var jo kjempehyggelig som forventet, så krangla vi med en taxisjåfør som ville ha alle pengene våres for å kjøre oss til hotellet, men han fikk bare litt av dem da. 

Da vi kom frem til hotellet ble jeg  sjukt skuffa og nesten litt på grinern. Hotellet var flott som bare det, men de lovet på nettsidene sine at det skulle være utsikt til pyramidene, men det var seint på kvelden og jeg kunne ikke se noen ting :( Men siden jeg var SÅ sliten:Så orket jeg ikke grine og gikk bare isteden meget skuffet til sengs på rommet mitt den kvelden, i den borterste senga der.


Har to senger for meg sjæl. Kofferten har fått den ene. #Singlelife

MEN. I DAG. på morgenen, jeg våknet klokken 06:33 lokal tid (Det er en times forskjell og jeg har så SJUKT jetlag), og kikket ut av vinudet. Og truru ikke at der, rett borti høgga, så titta det fram både en og to og tre små kjempesvære pyramider? Herregud! De sto der og minnet meg om tre små mokkabønner av hvit sjokolade dekket av, vel..sand? Jeg ble så glad at jeg måtte sette meg ned i fire minutter. 
Bilder fra ut vinduet på rommet mitt. Wallah Faraoer


Ellers har vi rukket å spise frokost og sånn da, men ikke så mye annet. Men alt er ok og fint, og vi har det tipp topp. 


Her koser jeg meg noe inni granskauen med hotellfrokost nr 1 av 9.


Her poserer jeg som en tullete charterturist. Herregud se så tullete jeg er.


Mamma Vera og James. Fy farao så fine a?? Åh, goinger ass.
Dette er bare litt sånn føkk dere jeg er i Afrika-bilder, men jeg kan trøste dere med at jeg i hvert fall ikke får nyte godt av godsakene på øvre bilde her, grunnet skiltet på nedre bilde.

:( 

 

Jeg har store planer om å holde dere, min kjære army av blodfans, oppdatert over de neste ni dagene jeg er her. Jull er i afrika. Juliafrika. Peace.