hits

mars 2016

JULIAS ULTRANORSKE PÅSKETRADISJONER

Som de store sier; HEI BLOGGEEEEEN! 

Det har vært sol. Det har vært hytte. Det har vært kjeledress. Det har vært lilla hår. Det har vært appelsiner, Kvikk Lunsj og ski. Det har vært påske!! Ja, jeg kan sjonglere. 

 

Denne påskeferien har ting gått såkalt slag i slag, og bloggen har derfor blitt neglected og tilsidesatt, slik som Eirik Blodøks, sønn av Harald Hårfagre, sikkert følte seg da han ble fordrevet fra Norge i vikingtiden. Men nå er ferien over, og da er det på tide å rusle ut av den blaserte feriedvalen og inn i en eksuberant bloggperiode hvor jeg atter en gang lover gull og grønne skoger men ender opp med å levere sånn halvveis. Men som Teskjekjerringa sa da snøplogen var nære ved å kjøre over dama; det gjelder å itte miste trua! 

Jeg startet påskeferien norsk tradisjon tro, med en tur på hytta. Jeg og søsteren min Maren fikk gjort alt som er påkrevet på en slik tur, inkludert Vriåtter, måking, irritasjon over utedass, lesing av gamle Donaldblader, skitur, radiolytting, planlegging av eksamenslesing uten å virkelig fullføre dette grunnet feriemodus, samt skamløs avslappelse. Bildedryssolini?Addendum: Nei, jeg kan ikke sjonglere. Sliter du med skistilen? Problemet ditt er sannsynligvis at du ikke sprer beina nok. Heller bakken mer en 10 grader er det dessuten viktig med skikkelig bøy i knærne, ut med stjerten og opp med haka. Ta det fra ei som åpenbart kan det, og jobb med det med beinplassering. Tips numero uno: SKRÆV MER!Er ikke lua mi fin? Maren har strikka den sjæl, det er ikke tull. Vurderer å tilby henne et samarbeid når jeg åpner en egen nettshop med Juliafrika-merch. Tror markedet her er enormt, og at det er mange som vil ønske seg disse luene, samt egendesignede kjeledresser i alle regnbuens farger. Hva tror du? Et Juliafrika-svettebånd til håndleddene under fotballtrening kanskje? Juliafrika-nøkkelring? Juliafrika-penner med hårfjerningslaser så alle oss med det ene plagsomme håret der hvor hår på kvinner egentlig ikke skal vokse endelig kan få leve i fred for den slags? "Dom jævlorna har borat hol i isen" - sitat fra undertegnedes favorittvits da hun var ni år gammel, om nordmenn og svensker som hadde pilkekonkurranse. Jeg GRUSTE Maren i Millionær. Jeg var nåtidens største eiendomsbaron, jeg eide hele jævla Oslo.Vårblommar i lia på vei ned. Blir det koseligere nå så DAUER jeg!!!

 

Jeg har faktisk rukket å gjøre litt av hvert i påska, og vil fortelle mer om dette en annen dag da stresset over den nært forestående eksamenen jeg har om blant annet tidligere nevnte Eirik Blodøks og co ikke er så fremtredende i forntalpannelappen. KLEMS! 

Lik Juliafrika på Facebook her!

 

 

 

 

 

 

WORLD DOWN SYNDROME DAY

Hoi og hei alle friends! Jeg har akkurat kommet ned fra hytta. Der oppe er det verken nett eller dekning, derfor er det fort gjort å falle utenfor omverdenen og ikke få med seg alt som skjer. For eksempel var det litt kjipt å ikke få fulgt ordentlig med på den hyggelige responsen jeg fikk på videobloggen jeg postet på lørdag!! Tusen takk for likes og hurrarop, og hjertelig velkommen til alle nye likere av Juliafrikas facebookside. Jeg håper dere blir her sammen med meg for evig og alltid, og at det går dere meget vel i livet!! 

En annen ting som gikk meg hus forbi mens jeg spilte Vriåtter og sleika på istapper oppe på hytta, var at i går feiret vi "the World Down Syndrome Day". Den 21. Mars, som symboliserer kromosompar 21, hylles menneskers ulikheter og at det er greit å være annerledes. Dette gjøres blant annet ved at folk tar på seg to ulike sokker.

De aller fleste som kjenner meg veit at jeg mener livet er for kort for sokkekabal. Ved å ha sokker i forskjellige farger på beina har jeg til stadighet irritert min mor relativt massivt, hvis jeg for eksempel skal ut på byen, i selskap eller et eller annet som krever dresscode type "litt finere en casual". Argumenter som "men mamma, jeg er snart 20 år gammel og klarer å kle opp meg selv" når liksom ikke helt hjem der jeg står som en furten tenåring med rosa hår i flette og to forskjellige sokker gjerne dratt opp til rett under knea og alt som mangler er en ape og en prikkete hest ved navn "Lilla Gubban". Men som enhver trassen drittunge har jeg gjort som jeg vil, og gjort big time ungdomsopprør på min egen måte. 

Og i går, der jeg tassa rundt på hyttas gamle, men fargerike ryer, gjorde jeg det igjen. Jeg gikk med to forskjellige sokker. Èn rød og èn grå. Gomla appelsiner i fred og ante ikke hva for slags feiring jeg var en del av. Men herregud, så glad jeg var for at jeg var med på den!! Jeg håper mange flere blir med neste år, og at jeg får se fargerike tottelitter i øst og i vest neste vår. Om du er redd for å glemme den så kan du jo like godt feire i hele Mars, eller gjøre som meg og feire stort sett hele året! Jeg feirer i hvert fall i dag også.  Les mer om Verdensdagen for Down Syndrom HER. Fortsatt god, fortreffelig, deilig påske til samtlige!! Vi blogges B-) 

 

VIDEOBLOGG: LYRIKK OM TROLL

Det finnes en haug av nasjonalromantiske dikt, historier og eventyr om tusser og troll. Jeg, som stadig strever etter å bli en del av kultureliten på lik linje med Rudolf Nielsen, Arnulf Øverland og Lil Wayne, har her i denne videobloggen hvor jeg atter en gang tar opp netthatproblematikken, prøvd meg som både lyriker, kameramann, skuespiller, regissør og produsent. Andre på min alder gjør seg ferdig med utdannelsen nå for tiden, jeg lager film med meg selv, meg selv og meg selv. 

I filmen sitter jeg igjen og leser rundt omkring i kommentarfelt, og får naturligvis besøk av Ola Nett T. Roll, som liksom skal være en levende, radikal representant for alle nettroll som svinser og svanser med halen sin etter at trollmor har lagt sine 10 andre barn. De livnærer seg av egen eder og galle, og det synes jeg er litt kjedelig. Nu vel! 

 

Lik Juliafrika på Facebook her! 

FLYKTNINGER VELKOMMEN I WESTEROS

//innlegget inneholder en annonselenke

Alle som ser på Game of Thrones veit at The known world i GoT er et ganske giftig sted, og de fleste karakterene her er vel relativt apatiske til begrep som "kulturberikelse", "mangfold" og "veldedighet". Heldigvis har castinga et litt annerledes syn på saken, og la for noen dager siden ut denne videoen: 

 

Legg merke til at kommentarfeltet under videoen på YouTube er deaktivert. 

Dette GoT-staben gjør her er jo en bra greie, sant? Kjente fjes som oppfordrer til å hjelpe et folk på flukt fra krig. Det er viktig. Det appellerer til mange, kanskje spesielt oss litt yngre som sluker sesong etter sesong av GoT med et blodig glis om kjeften. Vår generasjon blir sakte men sikkert tildelt jobben det er å fremme gode holdninger i samfunnet. 

Dette GoT-staben gjør her er jo en bra greie. Ikke alle er enige med meg i det. La oss kikke på hva noen har skrevet på Facebooksiden til Entertainment Weekly i kommentarfeltet under denne videoen: 

"Hey Celebs if you want to set a real example and show any real support, bring the Syrian refugees to your home. If not, then stick to making TV shows and movies!"

Tja. Det er ingen i videoen som ber deg ta inn syriske flyktninger i ditt eget hjem. Disse når ut til millioner, og jeg vil tro at donasjonene de får inn grunnet denne videoen vil hjelpe flere flyktninger enn det ville gjort om hver av disse skuespillerne lot en flyktning bo i huset sitt. Men det er jo noen mennesker som faktisk gjør det også, og det er jo virkelig kjempebra! Folk som hjelper med det de kan og har mulighet til er jo bedre enn de som aktivt motsetter seg å hjelpe. Skuespillerne hjelper her ved å bruke den fordelen at de når ut til vanvittig mange. 

"Send them beyond the wall of ice! :-)" 

The Wall of Ice er muren mellom menneskene og de såkalte "white walkers", altså de morderiske snøzombiene. Kommentator her mener da enten:

at vi skal kaste flyktningene til morderiske snøzombier,

eller: at de er morderiske snøzombier. 

Either way: En litt lite gjennomtenkt kommentar, synes jeg. 

"You're here to entertainment us, not to give us your advice dictated by the American-Zionist capitalist lobby you work for !​"

Virkelig? Er skuespillere degradert til hoffnarrer kun eksisterende for din egen underholdnings skyld og intet annet og har dermed ingen rettigheter til å mene noe om noe som helst? Jeg visste heller ikke at de jobbet for en "American-Zionist capitalist lobby". 

 "But only if they really were Syrian refugees.......and not men of fighting age & well built​" 

Et vinnende argument ifølge mange. Unge menn burde bli igjen i Syria og kjempe for landet sitt. Jeg spurte en flyktning jeg kjenner om dette, og han forklarer: Problemet her er at det for det første er borgerkrig, ergo vil de ikke kjempe for landet sitt, men mot folk med annet politisk standpunkt i sitt eget land, og for det andre vil mange av dem enten bli tvunget til å kjempe for en armè de hater, og dermed enten drepe sine venner, familie og meningsfeller eller dø selv. Ellers, om de sloss for de de holder med, vil de også da være nødt til å sloss mot familie og venner med annet politisk standpunkt. Den syriske befolkningen har blitt fanget mellom regimet, opprørsgrupper og de religiøse ekstremistene. Jeg siterer han direkte her: "If it was Syria fighting againt ISIS, I would stay and fight. But no matter which side I stood on in the war in Syria, I would have been forced to kill a lot of innocent people" 

"Ok, done with the show now. Keep politics out of it please" 

Ok, du slutter å se på Game of Thrones pga av denne 1 minutt og 44 sekunder lange videoen med et budskap om å hjelpe mennesker i nød? Takk for ditt bidrag. 

"Don't come to the USA and then say we must take down our Church Crosses because you find it offensive!" 

Av en gjeng på fem stk jeg har blitt kjent med som har delt rom siden de kom til Norge er tre muslimer, en humanist og en kristen. Den kristne av dem har et kors hengende rundt halsen, og det har han fått ha i fred altså. Dette er selvfølgelig bare et eksempel, og jeg veit det finnes mennesker, både muslimer og andre troende, som ikke respekterer andres religion. Og det er synd. Men ikke generaliser a. Som jeg har skrevet tidligere, så finnes det forskjell på liberal, radikal og ekstrem, også innenfor Islam. Ekstremisme i alle former er skremmende. 

 

Det er viktig med sunn debatt rundt flyktningkrisen. Det er viktig å snakke om hvor mange vi kan hjelpe her i Norge på best mulig måte, og hvordan vi kan hjelpe flest mulig på best mulig måte i nærområdene. Det er viktig å anerkjenne problemene, forebygge kulturkræsj og planlegge veien videre. Og det er viktig å være saklig. 

Hvis du synes hele greia er litt innvikla anbefaler jeg deg å se denne filmen her, laget av Kurzgesagt. Jeg syntes i hvert fall den var informativ og forklarte godt: 

Til slutt vil jeg gjerne oppfordre alle til å fornye HBO-abonnementet sitt da. HBO Nordic koster bare 10 kr mer enn Netflix, men serverer deg bedre serier (ifølge meg), og nyere content. Nå kommer snart den nye sesongen av GoT ut, og jeg gleder meg som en drittunge!! Det kan du forøvrig gjøre HER.

 

Lik Juliafrika på Facebook her!

MINE NOTATER

Notatapplikasjonen på min iPhone tror jeg er den appen jeg setter aller høyest, og setter mest pris på. Som blogger er det tross alt viktig å skrive ned alt man tenker på, og det er noe jeg har praktisert i aller høyeste grad i en del år nå. La meg ta dere med på en liten notattour!

Notat nr 1 er det første notatet som finnes på telefonen jeg har nå. Det er skrevet 2. august 2012, og lyder som følger: 


Ja. ER det egentlig så veldig rart? Selv om dette ble skrevet i 2012 vil jeg tørre påstå at teknologien også da hadde kommet så langt at dette kanskje ikke var et av verdens STØRSTE mysterium. 16 år gamle Julia tenkte ikke stort over månelandinger, atomer, kloner, hologram, genmanipulering eller avanserte analyser av svarte hull, men akkurat superlim på tube syntes hun virket søkt og heller tvilsomt. Problemet med veldig mange av notatene mine er at jeg skriver kun noen få ord og regner med jeg kommer til å huske grunnen til at jeg skrev det ned, noe jeg naturligvis sjeldent gjør. Stort sett er det heldigvis ikke så viktig. 

Notat nr 2: Det var 16. August 2012 at jeg for første gang virkelig begynte å føle meg utålmodig rundt å endelig kunne kjøpe min egen rusbrus og komme inn på Hellbillies-konsert. Dag 0 feiret jeg forøvrig på fotballpub sammen med mamma. 

Notat nr 3: Klase. Smak litt på det. Drueklase, for eksempel. Søker man på "klase" på Google Bilder får man opp en haug med bilder av barn i klasserom. Det er kanskje litt trist for det norske skriftspråket, men what can you do. 

Notat nr 4: Handleliste anno 2015, året hvor fullstendige ord ble til overflødige tidsrøvere og potetgullet og sjokoladen ble til overflødig fett. 

 

Notat nr 5: Tanker om rødming en sen kveld i fjor sommer. Har såvidt nevnt dette problemet på bloggen tidligere, i sammenheng med en gynekologtime hvor en av verdens kjekkeste menn som lærling skulle overvære undersøkelsen. Burgunder, vinrød,  skarlagen, jeg var gjennom hver eneste nyanse i den røde delen av fargespekteret innen undersøkelsen var ferdig. 

Notat nr 6: Så var det Hjørdis, da. Hjørdis Mackintosh. Jeg husker ikke hvor, hvorfor, hvordan eller i hvilken forbindelse, men et eller annet sted i verden ble dette navnet ropt opp. Og jeg synes det var det aboslutt kuleste navnet jeg noen gang hadde hørt i hele mitt liv. Det klinger ganske godt? En norsk-engelsk bestemor som sitter i den hjemmestrikkede Mariusgenseren sin og spiser scones og drikker te hver søndag? Jeg håper du har det godt, Hjørdis!! 

 

Se det. Sånn er det. Klems! 

Lik Juliafrika på Facebook her
 

 

 

 

VIDEOBLOGG: STOPP NETTHAT

Hei friends! I dag poster jeg herved Juliafrikas aller første videoblogg. Det er et makkverk med ræva kvalitet grunnet ræva utstyr, poor acting skills og dårlige redigeringsevner, men jeg har gjort så godt jeg kan. I går satt jeg nemlig og leste gjennom kommentarfelt, og fikk plutselig besøk av en mr. Ola Nett T. Roll. Han var ikke spesielt imponert over bloggen min eller mine politiske standpunkt rundt innvandringsdebatten, så vi snakket litt om det. Værsågod! 

 

Lik Juliafrika på Facebook her 

Kontakt Juliafrika

 

Dersom du skulle ønske å kontakte meg grunnet whatever, er jeg enklest å få tak i på mail eller på bloggens Facebookside. 

E-post: juliafrika@hotmail.com

Facebooksiden finner du HER

Juliafrika på Twitter HER

Juliafrikas Instagram-konto finner du HER

 

Dette innlegget er skrevet kun for å ha noe å linke til på "kontakt"-knappen i designet, da jeg ikke greier å finne ut hvordan i heite hule jeg skulle gjort det på noen annen måte. BLOGGERN00B LOL

10 GRUNNER TIL AT BESTEMOR BØR BLI PRESIDENT I USA FREMFOR DONALD TRUMP

I disse dager foregår nominasjonsvalget i USA, noe jeg ikke har satt meg nevneverdig inn i utover det man får med seg av artikler på Facebook og GIFer av Trumps flagrende hårlokker rundt omkring på Tumblr. Jeg synes Donald Trump virker som en ganske artig fyr, til tross for at jeg er meget uenig med han i det meste, samt at jeg ikke er noen blodfan av alle de evinnelige personangrepe og hersketeknikkene han praktiserer. Men selv om jeg synes at saklig debatt kanskje ikke er hans aller sterkeste side, så er han sikkert veldig flink på mange andre områder! Men du Donald? Det er bestemor også. Hun kan mangt om meget, faktisk. Derfor vurderer jeg å sende henne vestover og bort til dere som et appendiks til valgkampen deres, da jeg tror hun hadde gjort seg minst like godt i rollen som Amerikas neste president som DJ T. Det er kanskje litt sent å hoppe på nå, men vi kan vel vike litt fra formalitetene for en søt gammel dame, kan vi ikke det? Jeg vil nå i hvert fall forbeholde meg retten til å reflektere litt over dette, og presentere noen grunner til at jeg mener at det er besta som bør overta rommet til Barack i The White House. 


Bildet er tatt av Matt A. Johnson, og er hentet fra hans Flickr-konto HER

 

Nr 1: Visste du at Trump må føne håret fremover for deretter å gre det bakover for å få den angeliske sveisen på plass hver morgen? Har USA egentlig tid til å ha en president med en så lang og omfattende morgenrutine? Bestemor spretter opp om morgenen med en naturlig hårlook som passer henne perfekt, og som kan danse naturlig rundt på hennes hode lik en solsikke i vårvinden til både hverdags og fest. 

Nr 2: Trump har veldig lyst til å bygge en mur mmellom USA og Mexico, men han vil helst at mexicanerne skal betale for den. Bestemor hadde lenge en ganske stor hekk i hagen sin mot den ene naboen, men den har hun nå tatt bort ettersom den vokste i hundreoghælvete og dessuten skygget for kjøkkenhagen hennes. Jeg har dog aldri hørt at hun ba naboen hennes betale for denne hekken, og hun hadde den heller ikke for å holde naboene borte, tror jeg. Hun ble derimot veldig glad når disse naboene gikk rundt hekken og kom på besøk, og ble servert kaffe, kaker og hjemmelaget ripssaft.

Nr 3: Trump vil gjerne merke alle muslimer i Amerika for å holde styr på dem. Når vi var små og skulle gå tur med bestemor, fikk vi aldri lov til å gå over veien uten at hun holdt oss i hånda, og noen ganger merker jeg til og med nå når vi går tur sammen, at hun strekker sin lanke ut etter min i frykt for at jeg skal løpe rett ut i veien litt ovenfor rundkjøringa i Hvittingfoss, som kanskje ikke er like heftig traffikert som de største gatene i New York City, men det er det er ikke så langt unna heller. Kanskje hun heller ville innført en lov om at alle muslimer til enhver tid må ha tilgang på en hånd å holde i hvis de trenger det? 

Nr 4: Lettere tilgang til våpen for den alminnelige amerikaner er også på Donalds liste over hjertesaker. Bestemor har aldri vært noen fan av våpen, og likte dårlig da vi barnebarna skjøt på blink i hagen hennes med luftgevær for noen år siden. Men hun har en helt egen evne til å sette seg inn i andre menneskers situasjon og gjøre sitt ytterste for å forstå sine meningsmotstandere. Derfor tror jeg at fremfor å true med en runde russisk rulett, vil hun heller smilende be deg inn på et slag vriåtter og litt beroligende kamillete for å fremme gode løsninger i hyggelige omgivelser. 

Nr 5: Trump var en meget energisk ung mann i de tidlige tenårene, og ble som 13åring sendt på millitærskole i New York av foreldrene. Dette er sikkert en lærerik opplevelse som bestemor dessverre ikke kan skilte med, men hun har gått handelsskolen på Treider og har gått på diverse kurs, blant annet i maskinskriving, noe som jo kan være greit å være rutinert på om man skal bli president. 


Bildet er tatt av Matt A. Johnson er er hentet fra hans Flickr-konto HER

Nr 6: Donald Trump er vel kanskje ikke per definisjon en miljøaktivist. På sin Twitter har han blant annet postet følgende: "The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive". Tja, det er èn teori. Jeg veit ikke. Men bestemor er i hvert fall opptatt av at moder Jord skal ha det ålreit, og er blant annet selverklært verdensmester i samling av engangsemballasje. Plastgreiene det er kjøttdeig i, for eksempel, tar hun vare på da de er perfekte til å fryse ned hennes hjemmelagde karbonader i. Hun har også som nevnt sin egen kjøkkenhage, hvor hun dyrker poteter, salat, bønner og andre ting. Hun er dog ganske hjerteløs når det kommer til brunsnegler, om de skulle dukke opp på hennes potetris. De får ikke innvilget asyl i kjøkkenhagen. 

Nr 7: DJ Trump ønsker å gjeninnføre vanntortur og "det som verre er", ifølge ham selv. Den eneste formen for tortur bestemor stemmer for, er klippingen av de nevnte brunsneglene. Å salte dem ihjel synes hun blir i underkant humant, men hun forbeholder seg retten til å klippe dem ihjel. Brutalt, men nødvendig for å holde bestanden nede, sier hun. 

Nr 8: Donald har brukt en del tid ved talerstolen på å fortelle om hvor dumme amerikas ledere er, og han har blant annet antydet at Obama egentlig ikke er født i USA og har forfalsket fødelsattesten sin. Bestemor har så lenge jeg har kjent henne aldri kalt et menneske for dumming eller lignende, uansett hvor uenig hun har vært med noen. Dessuten har bestemor alltid lært meg at "han som kaller andre for dumming, han er dumming, han!". Hun er også ganske flink til å sjekke fakta før hun eventuelt anklager folk for ting. 

Nr 9: Bestemor baker vanvittig gode brød. Jeg vet ganske lite om Trumps bakeskills, men jeg tviler sterkt på at han får skorpa like sprø og deigen like luftig som bestemors. Dette brødet er jeg sikker på at kan redde Amerikas fremtidige økonomi, om det legges til rette for at brødet kan masseproduseres. Dette vil tjene landet og samtidig skape ekstremt mange arbeidsplasser i form av knaere, kjevlere, nynnere, stemningsskapere, innkjøpere av hyggelige forklær osv, da den hemmelige ingrediensen naturligvis er kjærlighet. 

Nr 10: Bestemor er verdens beste bestemor. Og hvem vil vel ikke bo i et land hvor det hver dag føles som om man er et lite kakeglad barn på besøk hos bestemoren sin, som man kan bygge granbarhytter, dra på blåbærtur, spille kort, bake, leke gjemsel og tulle og tøyse med? 


Som sagt så veit jeg kanskje ikke så mye om valget i USA. Men jeg veit hvem jeg ville stemt på av bestemor og Trump. Vi blogges!

Lik Juliafrika på Facebook HER

FÆST FOR SOLDIERS OF ARE OG ODIN

Shalom og hello!

I går var det dags for et arrangement på operataket satt i gang av et medlem i facebookgruppa "Soldiers of Are og Odin". Dette er en gruppe opprettet som et motstykke til "Soldiers of Odin", ikke i form av enda et slags "borgervern", men i form av humor, kjærlighet og klemmer. Jeg er mot generalisering på generell basis, og tror nok at mange som støtter og er medlemmer av SOO mener det godt og virkelig har som hensikt å være til hjelp. Men jeg veit at i hvert fall jeg, som ung jente tidvis full og sliten, hadde satt mye større pris på om disse meldte seg inn i Natteravnene, hvor det for meg er enklere å se dem, kontakte dem og spørre dem om hjelp hvis det skulle være nødvendig. Dessuten synes jeg det er skummelt at de har fremprovosert "Soldiers of Allah", som jeg heller ikke akkurat vil at skal patruljere gatene om natta når jeg er på fest. Ekstremisme, i alle former, er skremmende. 

Tilbake til Opraen! Jeg, mamma og søsteren min hadde sett arrangementet, og ble enige om å dra inn til byen for å være med. Det ble beskrevet et veldig koselig, fargerikt og folkerikt arrangement på facebook, noe det helt sikkert også hadde vært om ikke værgudene hadde vært i så ræva humør denne dagen. Men til tross for litt færre oppmøtte enn forventet var det en veldig koselig gjeng med godt humør, fine ballonger og freshe buttons som samlet seg der, vi skravlet, lo og tok bilder, og konstaterte for hverandre at humor er gøyere enn hat. Det var i all hovedsak representanter fra Norsk Folkehjelp som hadde møtt, da de skulle ha årsmøte i Solidaritetsungdom denne helgen. Veldig hyggelige, engasjerte mennesker det var moro å prate med! Kjør bildedryssolini: 

Soldier of Are og Odin AKA dobbelthakebanden 

Jeg håper virkelig at et lignende arrangement blir utprøvd igjen nærmere våren, og at jeg får treffe mange flere mennesker som dette! 

Les mer om natteravnene her: http://www.natteravnene.no/

Bli medlem av Facebookgruppa Soldiers of Are og Odin her: https://www.facebook.com/groups/540119349498008/?fref=ts

Og lik Juliafrika på Facebook her: https://www.facebook.com/juliafrikablogg/?fref=ts

 

Vi blogges! 

 

 

 

SALT, BARNESETER OG DAGENS OUTFIT

Hei alle jintutter og drenger!

I natt drømte jeg at SV var FRP. Dagen i dag har vært noe preget av det samme, opp har vært ned, bak har vært fram, sol ble til snø og jeg dro til Drammen. Til tross for at jeg eier denne nasjonalskatten av en blogg er jeg relativt blakk akkurat nå før lønning, så jeg har vært på vindusshopping med Nina, et 18 år gammelt vrak av ei kjerring (neida jeg elsker Nina with all my <3, er jeg Sherlock er hun min Dr Watson, er jeg Frodo er hun min Sam, er jeg pølse er hun min rosin. Eller omvendt). Da hun hadde fått tak i alt hun skulle ha gikk vi på Mickey D's. De er gulskogenvenner, og serverer derfor de som gidder å laste ned Gulskogenappen en billig McChicken. Hurra. Takket være de små porsjonsposene med salt de har der fikk jeg stimulert min Sodiumavhengighet, og fikk en deilig metthetsrus etterfulgt av skam og dårlig samvittighet for at en til nå fire ukers lang slankekur ble dratt ned i dass av ramsalte chips og cheddardip. Men sånn er livet! Begynner på'n igjen imorra, si 😎


Det at jeg salter maten så hardt var ikke skremmende før jeg begynte å tenke på salt oftere og oftere. Nina stoppet det jeg drev med her. 

Nina skulle videre til kjæresten sin, og sendte meg derfor med bussen hjem til bygda. Jeg tror ikke bussjåføren ble spess imponert over hubbabubbasveisen, men han smilte overbærende likevel og tenkte sikkert samtidig at verden er i ferd med å falle sammen som et regnbuefarget korthus med denne jenta i spissen. Når man går på en buss er det mange kjappe avgjørelser som må taes. Jeg tar imot billetten, og stålsetter meg straks på the decissions that awaits me. Jeg kan ikke sitte foran, der skal de med stokk sitte. Det er ikke mange personer i bussen, men jeg unngår helst å sette meg på et sete ved siden av, foran eller bak noen av de som er på fra før. Jeg vil heller ikke sitte for langt unna døra, så jeg enkelt kan smette ut da vi er på plass i Hvittingfoss. Så går jeg og kikker litt, men plutselig, midt i beregningene, går hjernen i error og jeg begynner å stresse noe helt vanvittig bare for å få satt meg. En dagligdags situasjon blir omgjort til et livsviktig race hvor det er jeg og sjåføren som kjemper om gullet, er han ute av bussholdeplassen før jeg har rukket å sette meg er jeg ikke noe annet enn et mislykket, vanæret null. Jeg kikker febrilsk omkring meg. Jeg veit at jeg i hvert fall ikke kan sitte der hvor barnesetene er, men innser med forferdelse at det er akkurat dit jeg er på vei. "Sett deg FØR du kommer så langt, Julia!!" Sier en stemme i hodet mitt, men beina reagerer ikke. Jeg er helt utafor, jeg mestrer ikke lenger konseptet "rasjonell tankegang", og før jeg vet ordet av det snur jeg meg rundt, slipper fra meg jakka i setet ved siden av og setter meg ned på et av de fire setene i bussen hvor enhver sosial norm forteller at man helst ikke skal sitte, av de totalt 35 ledige setene i bussen. Plassen med barnesetet. Hjernen er på dette tidspunktet fullstendig punktert. Hvorfor fyller stresset seg opp i kroppen min på denne måten når jeg skal sette meg i bussen? Er det en slags diagnose? 
 

Heldigvis var det ingen slitne mødre med bebbisser som skulle på før Hvittingfoss. Jeg gikk av da vi var fremme, og vandret i vei hjemover. Da jeg nesten var hjemme ringte bestefar meg på mobilen, og lurte på om jeg hadde tenkt meg ut og gå en tur iløpet av dagen. Han hadde dessverre fått litt problemer med iPaden sin, og trenger selvfølgelig at den til enhver tid er i tipp topp stand, da han utelukkende bruker den til å løse kryssord med. Derfor gleder jeg meg til å besøke bestemor og bestefar seinere i dag, da jeg alltid får tilbud om et glass med bestemors hjemmelagde ripssaft da jeg hjelper dem med tekniske ting. Den safta er nemlig like god som himmelriket, og forresten er den også en mirakelkur mot fyllesjuke. Jepp! 

Nå som jeg akkurat har kommet hjem fra byen har jeg dratt av meg brystburet og skiftet til det som skal forbli dagens outfit. Jeg har ikke hatt en bloggpost omhandlende dagens outfit på over et år tror jeg, så det er vel jaggu på tide nå, ikke sant? Bildedrysstime! Gratulerer til alle dere som nå for første gang skal få se hvor godt rosa og oransje faktisk matcher. 

Jeg veit ikke en gang om disse memesa fortsatt eksisterer, men det var kult og hippt for noen år siden da jeg fikk denne vakre T-skjorta som suvernir etter at Nina hadde vært i utlandet. Denne brukes nå intenst som daffe-T-skjorte.Har ved flere anledninger vurdert å bli modell for Vicotrias Secret eller lignende. Uten bh må man pushe up for egen maskin. Revolusjonerende triks lenge hemmeligholdt i klesindustrien: Er T-skjorta litt for liten, så bare strekk den ut på samme måte som undertegnede gjør på bildet over. Vips, så får også julekiloene plass! 

Takk for i dag. Lik Juliafrika på Facebook her: https://www.facebook.com/juliafrikablogg/?ref=hl

 

BESØK AV LOKALAVISA

Hoi! Dagen i dag har vært travel for et bittelite lubbent menneske som meg. Jeg ble vekket av at de ringte fra Laagendalsposten, da de lurte på om det var greit at de tok en tur innom i to-draget. Jeg og denne journalisten har pratet sammen om dette tidligere, men det har dessverre blitt utsatt et par ganger da de utrolig nok har MER spennende ting å skrive om som plutselig dukker opp enn å portrettere undertegnede side opp og side ned. Forstå det den som kan ass! 

I hvert fall hoppet jeg straks opp av senga, da var klokken rundt 10:30. Huset måtte shines, Julia måtte vaskes og smiskesjokolade til journalistene måtte kjøpes. Jeg hoppe inn og ut av dusjen, hasta deretter ned på butikken i det slaskete, fremoverlente ganglaget mitt som søstra mi alltid klager på, og handla inn både det ene og det andre. Jeg vil jo tross alt at artikkelen skal vinkle det dithen at jeg er ei ålreit jintutte. Da jeg kom hjem igjen svinga jeg meg rundt med støvsugeren og kjøkkenfilla, gikk på badet og stelte meg i den grad jeg er kapabel til det, og ca RETT før de ringte på satte jeg på en episode av Lilyhammer bare for å få det til å se ut som om jeg hadde vært helt chill og laidback og ikke stressa nevneverdig ved at de skulle komme i det hele tatt.Ja, jeg hadde på meg den capsen under intervjuet fordi jeg fortsatt lever the Hubbabubba-Life as a Hubbabubba-Wife. 

Til tross for at vår kaffemaskin lager ganske små kaffekopper når den skal servere to av gangen, var både journalisten og fotografen veldig hyggelige mot meg, og lot meg skravle i vei om alt jeg hadde lyst til å ta for meg av både svada og alvorlige verdensproblemer. Jeg har en tendens til å få litt brainfreeze når jeg snakker med journalister (ikke at jeg har gjort det så jævla ofte da, du tenkte sikkert "fy fela for ei hoven tipsekjerring" nå hvis jeg kjenner deg rett, og det gjør jeg jo), fordi jeg gjerne vil få sagt alt jeg tidligere har tenkt at jeg skal si, men så blir jeg litt nervøs også blir det en liten hjernegørrpytt i skallen og jeg detter litt ut. Men jeg tror allikevel jeg fikk sagt det viktigste, og tror det blir bra! Dessuten var dette åpenbart kattemennesker, og ga Ronny nesten litt mer oppmerksomhet enn det han egentlig fortjener, så jeg tror jeg vant noen points der. 


U did a good job m8 

Saken kommer forhåpentligvis om ikke så altfor lenge, så for Guds skyld, stay tuned! Klemzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Lik Juliafrika på Facebook her: https://www.facebook.com/juliafrikablogg/?ref=hl