hits

10 KOSTYMER DU MÅ UNNGÅ I KVELD FOR Å IKKE KRENKE NOEN

I dag er dagen. Den store, fantastiske kostyme- og godteridagen, dagen som ungene dine sannsynligvis har gleda seg masse til de siste ukene, og som er det eneste de snakker om på skolen i dag. Hvem som tror de får mest godteri, hvor det ikke er lurt å ringe på, og ikke minst; hva de skal kle seg ut som. Enten de skal knask-eller-knepe, møte noen få venner eller skal på en stor fest. Hva eller hvem skal de være på halloween?

Vi har skjønt at det kanskje ikke er så lurt å velge Pochahontas i år. Det er også litt politiske gnisninger rundt det gå utkledd som Moana eller Elsa, så dersom du vil unngå opphetede debatter med naboen ved postkassa imorgen ettermiddag rundt hva ungene dine gikk kledd som, eller vil unngå dårlig stemning på festen i kveld, så bør du kanskje unngå Disney-prinsesser i det hele tatt denne gangen. Hvorvidt det er "riktig" eller "feil" er ikke jeg den rette personen til å svare på, men det fikk meg til å tenke på en del andre kostymer som muligens også kan sees på som krenkende, og som vi bør snakke litt rundt. Bare for å adressere hva som er greit og ikke greit, ikke sant, for mange ganger kan dette være ganske forvirrende. 

1: Sexy sykepleiere. Sykepleiere tar ikke utdannelse i å være sexy. De tar utdannelse i å redde liv, folkens. Så å kle seg ut som en sexy sykepleier er ikke bare et slag i trynet for feminismen, det er også i høyeste grad krenkelse av et veldig nobelt yrke. Også er det dessuten ganske horete. #feminist #SupportWomen #LetWomenDoWhatTheyWant #EcxeptDressingLikeSlutsOfc 

Listening Hearth With A Stethoscope
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

 

2: Sexy *Insert hvilket som helst yrke egentlig*: Bare ikke prøv å gjøre ting sexy. Sexy advokat? Sexy rørlegger? Sexy kassadame på Kiwi? Som sagt; ikke gjør narr av noble yrker. Det er krenkende. Fordi det bare ER det!! 

3: Hekser. Fra rundt 1420 til ca 1750 var det historiske fenomenet "hekseprosessene" i full sving rundt omkring i Europa. Angivelige hekser ble brent på bålet, som straff for sine forbrytelser innen trolldom. At heks har blitt en så vanlig ting å være på halloween, når det åpenbart er krenkelse av alle som ble brent på bålet, men også av de stakkarene som åpner dørene i kveld med forfedre som ble dømt for hekseri, og som må stirre disse nymotens heksebarna i øynene, det synes jeg er forferdelig. 

Halloween witch
Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

 

4: Spøkelser. Mange mener at det fortsatt oppholder seg gjenferd i husene deres. Skal vi virkelig gjøre så narr av deres frykt at vi skadefro banker på dørene deres og rekker frem hendene etter godteri fra under et hvitt laken? Det er ganske stygt gjort. 

5: Dracula. Dette er jo bare et hån mot alle som er blodfattige. Eller bleike. 

6: Jeger. Det gikk forøvrig jeg som i år. Dum som jeg var tenkte jeg ikke på at dette krenker jo ca alle veganere i hele verden. For veganere, ganske likt alle andre, eier jo ikke humor og mener at halloween i all hovedsak er politisk og i bunn og grunn er en høytid for å stille demonstrere alt som er galt med verden med kostymet sitt. 

Hunter
Licensed from: dnsphotography / yayimages.com

 

7: Mumie: Hallo? Tenk om du skulle passere en Egypter som tror du har stått opp fra de døde og fulgt etter han helt fra pyramidene i Giza? Se for deg hvor forbanna og krenket han føler seg når han oppdager at det bare er en kid som har kledd seg ut? Ikke greit. 

8: Lik: Hvis du på død og liv MÅ kle deg ut som et lik, så dropp i alle fall å tigge godis hos begravelsesagentene i bygda. Det er faktisk ikke alle som liker å ta med seg jobben hjem. 

9: Pirater: Her vil jeg bare nevne at piratvirksomhet ved Somalia har vært en trussel mot internasjonal skipsfart siden starten på borgerkrigen i Somalia tidlig på 1990-tallet. Ergo: kle deg ut som Captain Jack Sparrow, krenk internasjonal skipsfart. Det er ikke greit. 

Observant piratic captain
Licensed from: Novic / yayimages.com

 

10: Emojis: Det er veldig populært med emojikostymer i nettbutikkene om dagen, og jeg vil bare at vi skal tenke et lite minutt på alle dem som ikke har de kuleste og fineste emojiene, aka eiere av androidmobiler. Jeg synes faktisk ikke det er greit å krenke dem på den måten der, til tross for at de ikke har vett på å kjøpe seg Apple-produkter som alle andre. Men men. 

 

Så. Hvis du greier å unngå alle disse kostymene, så er det kanskje håp for deg i kveld. Jeg ønsker i alle fall dere alle en nydelig, godisfylt og krenkefri halloween. 

Vi blogges! 

Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Dobbelthakeinstagram HER

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar