hits

KJENNER DU DEG IGJEN? DA ER DU ALTFOR KONFLIKTSKY

30.10.2017 - 09:47 Én kommentar

Her om dagen var jeg en tur på elkjøp. En kompis av meg skulle kjøpe seg en ny telefon, og jeg hang med som et småtrøtt lemen og surra litt rundt omkring i butikken mens kompisen min ordna med sitt. Jeg lurka litt rundt og kikka i hyllene, før jeg plutselig hørte en lys, vennlig stemme rettet mot meg. "Hei! Jeg er her i butikken i dag for å promotere de nye fitbit-klokkene! Har du lyst til å bli med meg bort til standen min for å kikke litt?" 

Jeg kikka opp, og jeg er ganske sikker på at jeg smilte på utsiden. Innvendig, derimot, formet det seg en massiv, mørk klump i magen. 

Nei. Nei takk, jeg vil ikke bli med bort til standen din. Jeg vil bare stå her og halvveis kikke ned i mobilen min, halvveis sjekke prisen på forskjellige droner jeg kunne tenkt meg å spionere på naboene mine med. Jeg vil heller kikke på ti tusen altfor dyre droner aleine enn å kikke på fitbit-klokker sammen med deg. Jeg ville heller sona på Alcatraz for krigsforræderi. Jeg vil ikke se på den fitbit-klokka sammen med deg, for jeg kommer ikke til å kjøpe den bare fordi du sier at den er bra. Jeg har lyst på en fitbit-klokke, men i denne månedens budsjett finnes det ikke en fitbit-klokke-post. Samtidig virker du som en så utrolig hyggelig jente som jeg ikke har lyst til å skuffe. Jeg ville kjøpt månen av deg jeg, altså, for å gjøre deg glad. Men dette ender kun i fortvilelse, og det veit vi begge to. 

"Ja, gjerne det!" Sa jeg. Preget av nederlag fulgte jeg etter henne ned til standen hennes. Føkk. Føkk føkk føkk føkk føkk hva gjør jeg nå jeg vil ikke kjøpe fitbit men jeg føler vi halvveis allerede har inngått en deal her oh mai gådd hvorfor kan jeg ikke bare si akkurat det jeg mener, jeg er helt håpløs, jeg kommer til å selge sjela mi en vakker dag bare for å slippe konfrontasjon, det er jeg sikker på. 

Den hyggelige damen la i vei om fitbit-klokkene. Noen av dem var veldig dyre, andre var litt billigere. Èn av dem fungerte som en smartklokke i tillegg til fitbit-funksjonene, men "den var jo ganske dyr, så hvis man var i det stadiet at man akkurat hadde begynt å trene så ville det kanskje lønne seg å kjøpe en av de litt billigere". Ja, pjuh, ok. Vi har blitt enige om at den dyreste er for dyr. Dodged a bullet der. Nå må jeg bare finne en måte å rettferdiggjøre at også den billigste er for dyr. FØKK DETTA HER HVORFOR ER JEG SÅ INSANELY KONFLIKTSKY?? 

"De ser veldig bra ut! Jeg har faktisk ønska meg en fitbit til jul", svarer jeg da den hyggelige salgsdamen jeg vil kjøpe månen til i gave spurte om hva jeg synes. Bra Julia, det var en fin måte å sno seg unna på. Blir jo teit å kjøpe en fitbit nå hvis du får en til jul. Fullstendig ute av min kontroll, ergo kan hun ikke bli sint og skuffet over meg. Selv om det ikke er sant da. Jeg ønska meg jo GoPro Kamera og nye sokker, jeg. Men det vet jo ikke hun, hun skal jo ikke feire jul sammen med oss. Kanskje jeg burde be henne på julaften som kompensasjon for å ikke kjøpe Fitbit, eller, blir det teit? Ja, det blir teit. Da skjønner hun jo at jeg ikke er noe annet enn en hjerteløs lystløgner når vi skal åpne pakkene og det ikke ligger noen Fitbit under treet. Vent, nå snakker hun igjen. Det minste du kan gjøre er å følge med på det hun sier, Julia. Skjerpings. 

"...og den har dessuten pulsmåler under klokka, så du slipper å bruke pulsbelte også", smiler den hyggelige damen. Magen min vrir seg i smerte. Nå kommer det. Nå må dette avvikles. Nå må jeg bare få det overstått. Skuff henne, Julia. Ødelegg drømmene hennes. Gjør dette til verdens kjipeste dag på jobben for henne. Fortell at du ikke skal kjøpe Fitbit. Gjør det. Du klarer det! 

"Ja, som sagt, så ser det veldig bra ut altså! Skal absolutt minne folk på at jeg ønsker meg den til jul", smiler jeg så hyggelig og mild jeg bare greier. "Men da kan jeg dessverre ikke kjøpe den akkurat nå. Men nå er kompisen min ferdig så da får jeg nesten gå jeg! Tusen takk for info, ha en fin dag!" 

Den hyggelige damen smiler tilbake til meg. "Det er helt i orden! Ha en fin dag!". 

...Helt i orden? Wtf? Ja vel. Så hun ga fullstendig faen ja. Drit i meg liksom. Samma for henne om jeg kjøper Fitbit eller ikke liksom. Greit det. Ok. Blir ikke noe måne på deg i hvert fall. 

Jeg greide å ikke kjøpe Fitbit denne gangen. Til alle dere andre som er like konfliktsky som meg; 
lykke til.

Vi blogges!

Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Dobbelthakeinstagram HER

*Skal sitte her på denne planken resten av livet for å unngå noen form for konflikt*

Én kommentar

Atle Lundhaug

30.10.2017 kl.14:16

Når jeg går inn i slike butikker unngår jeg alt slik ellers kjøper jeg jo. Drone vil jeg ha også, men tror nissen sier nei.

Skriv en ny kommentar