hits

UNGDOMSSKOLE INNFØRER KLEMMEFORBUD PÅ SKOLEN - KØDDER DERE?

Jeg leste akkurat en sak i Nettavisen angående en ungdomsskole i Sandnes som har bestemt seg for å innføre et såkalt "klemmeforbud" på skolen. De forbyr rett og slett all fysisk kontakt mellom elever. Ja, i Sandnes altså, ikke i Nord-Korea. 

Asså. Som jeg ville sagt det da jeg gikk på ungdomsskolen sjæl; kødder dere?? 

Hva er det her for slags forbanna dehumanisering egentlig? Er løsninga på all friksjon og konflikter mellom ungdom virkelig et forbud mot fysisk kontakt? 

Skolen begrunner denne regelen med at det har vært en del "knuffing, klemming og hand-shaking som egentlig er positiv, men som ender opp i småkonflikter og gjerne med at noen ligger i bakken", samt at "det er ikke alltid at klemming er positivt. For den som ikke får en klem, er klemmingen ikke så positiv". 

Den eneste fordelen jeg ser ved å straffe all fysisk kontakt fremfor å straffe kun de som faktisk slenger noen i bakken, er at lærerne slipper å vurdere hver enkeltsak. Den gjør jobben deres litt enklere (selv om det jo helt ærlig ikke høres sånn kjempevanskelig ut å skulle vurdere). Denne regelen kan umulig gjørra noe godt for de elevenes holdninger. Kollektiv avstraffelse faller sjeldent i god jord hos ungdomsskoleelever, og det bør det heller ikke. 

Og nei, det er ikke kult å være den som aldri får en klem. Men for meg høres det vitterlig ut som om det denne skolen bør jobbe mer med er holdninger, aksept, inkludering og forståelse, ikke bekjempelse av all fysisk kontakt. Vis dem heller alternativer til konfliktløsning da, enn å sette dere på lærerværelset med visshet om at hvis det blir noe krangling, så skriker de i alle fall til hverandre fra hver sin side av skolegården. Vis dem at det er hyggeligst for alle når alle føler seg inkludert. 

Det her er jo bare helt latterlig. Skjerpings. 

Til slutt; 100 street credz til alle de lærerne som gjør jobben sin godt. Jeg hadde mange av dem på skolen, og jeg veit at vi var en krevende gjeng noen ganger. Tusen takk for at dere aldri ga oss opp, og for at dere prata med oss og lærte oss litt om folkeskikk fremfor å tre forbud nedover øra på oss. 

 

Vi blogges! 

Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Dobbelthakeinstagram HER

 

3 kommentarer

Herregud, at det går an!!

WTF liksom ?? Helt enig med deg

Det er latterlig at de gjør det..

Skriv en ny kommentar