hits

KJÆRE MAMMA; DU ER ET LEKSIKON

24.10.2017 - 08:57 2 kommentarer

Jeg lurer på veldig mange ting. Ofte. Jeg synes mange ganger at verden er et veldig forvirrende sted. 

Jeg har i mine 21 år på denne jorda lært relativt mye, men jeg har også lært relativt lite. Jeg har lært at man ikke skal tygge med munnen åpen, at man skal bry seg om andre og at blekkspruter har nebb. Mens mange andre ting har jeg ikke lært enda, som hvordan å lage biff stroganoff fra bunnen, hvordan vaske en duk så den ikke krymper eller hvordan stable ved på best mulig måte. 

Men hvis jeg plutselig står med det skremmende voksenlivet opp til halsen og nesten ikke får puste av såkalt "ansvar" og "ting man bør gjøre men ikke kan", så har jeg alltid en escape-knapp. En redning som drar meg tilbake til gode klemmer, ferdigsmurte brødskiver og kjøring til og fra fotballtrening. Gode råd for survival i en verden man aldri føler seg klar for, komplett med en dash av en stappfull julestrømpe til barne-tv på morgenen julaften, og et dryss av hjelp med de vanskeligste leksene. Jeg har nemlig mamma.

Kaller dette bildet "den gangen mamma lærte meg å posere som en boss ass bitch i verdens høyeste tårn" 

Fra det punktet hun brakte meg til verden, har mamma lært meg om livet. Hun lærte meg å krabbe, hun lærte meg å gå, og hun har proppa inn lærdom i eksistensen min siden.

Hun har lært meg at ting går over, når jeg griner i armkroken hennes av kjærlighetssorg.

Hun har lært meg at man ikke kan steike alt på sterk varme hele tida. 

Hun har lært meg, ved å gå foran som et godt eksempel, at kvinner er noen sterke, beinharde skapninger som kan overleve alt, og få til hva faen de vil. 

Hun har lært meg at jeg ikke kan la vaska ligge i vaskemaskinen for lenge før jeg henger den opp. 

Hun har lært meg at livet kan være skikkelig dritt noen ganger, men at man aldri må gi opp. 

Hun har vist meg at jeg aldri står aleine om noe. Hun er der alltid. 

Jeg slår opp i mammaleksikonet rett som det er. Jeg stoler mer på henne enn på google i denne kategorien, og jeg får som oftest mye bedre svar. Jeg er så vanvittig heldig som har et så lettlest leksikon omhandlende livserfaring på hurtigtast. For alle de årene hun har levd lenger enn meg, inneholder så verdifull, nyttig informasjon jeg kan innhente når som helst og hvor som helst. Som for eksempel første gangen jeg skulle lage biff stroganoff, vaske en duk eller stable ved på best mulig måte.

Eller i hver eneste nye situasjon som har dukket opp så langt, og som jeg har trengt råd og veiledning for å komme meg gjennom. 

Tusen takk for at du hjelper meg med overlevelse i denne forvirrende verdenen, mamma. 

<3 

Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Dobbelthakeinstagram HER

 

2 kommentarer

Chillpadda

24.10.2017 kl.09:35

Ååh!❤ Skulle ønske jeg også hadde en sånn mamma!😍 Det er gull verdt! Ha en fin dag i det herlige høst været!👍

Margrethe

24.10.2017 kl.10:18

Tusen takk for er nydelig skrevet innlegg! Sånn var min mamma, og sånn håper jeg å være for mine to unger. Ta vare på mamman din og bruk råda hennes godt! Klem <3

Skriv en ny kommentar