hits

ELEFANTENE HER ER REDDET FRA JÆVLIGE TURISTNÆRINGER

06.07.2017 - 10:36 4 kommentarer

Hei dere!!

Da jeg var i Thailand hadde jeg veldig lyst til å se elefanter. Thailand er jo elefantenes land, til tross for at det nesten ikke finnes ville elefanter igjen der. Og det er jo det som er så forbanna trist. Elefantene der har blitt satt i fangenskap, elfenbenet i støttennene deres er tatt fra dem og solgt, og de blir temt med rå makt til fordel for en kynisk, jævlig turistnæring som går ut på sirkus, show og ridning. Elefanters svake punkt er ryggen, og det ødelegger kroppene deres å bli brukt som ridedyr på den måten. 

Så. Jeg ville se elefanter, men jeg ville selvfølgelig ikke støtte opplegg som det der, det var naturligvis uaktuelt. Derfor hadde jeg egentlig slått det litt fra meg. Helt ideelt sett så ville jeg jo reist på safari og se dem i sitt 100% natural habitat, men ettersom det dessverre som sagt nesten ikke finnes der lenger, så ble det også umulig. Men, så fant vi Elephants World! 


 

Elephants World ligger rundt to og en halv times kjøring fra Bangkok, og er et slags sanctuary for skadede, syke eller gamle elefanter, og elefanter som har blitt reddet fra disse morbide turistnæringene. Det er et stort, åpent område hvor elefantene får gå akkurat hvor de vil, de får servert alt de trenger av mat og vann, ha god tilgang på elver, vannhull og gjørme de kan kose seg i, og gode frivillige mennesker fra hele verden kommer dit for å jobbe og hjelpe til. Jeg er veldig glad for at vi fant det, og dermed kunne oppfylle elefantdrømmen og samtidig bidra til noe bra. 

Vi reiste tidlig på morgenen fra Bangkok, og var fremme i Elephants World rundt klokka 10. Da var det frokosttid, og alle elefantene fikk seg litt godt med bananer og litt forskjellige frukter og grønnsaker. De græbba forsiktig frukten med snablene sine ut av hendene våre, og kosa seg i skyggen med breakien sin. 

Det var ikke noe gjerder å se i mils omkrets sånn for elefantene sin del, det vi sto på var bare en sånn plattformaktig greie for å komme seg litt lenger opp i høyden. Herregud det var så koselig med elefantmating <33 

 

Etter fruktfrokosten fikk vi være med å tilberede mat til de av elefantene som ikke hadde tenner, og som trengte litt ekstra lettygd og fiberrik mat. Dermed ble vi satt til å hakke opp gresskar, som vi etterpå kokte sammen med ris og lot det kjøle seg før vi moste pellets og blanda det oppi, rulla det i baller og strødde et lag med fiberpulver over ballene til slutt. Det så kanskje ikke megadelikat ut, men elefantene synes det var megagodt! Full konsing på G daFerdige fiberboller! :D Oooooooog fiberboleservering! Denne eldre frua her kosa seg veldig med dem. 

Etter bollematen fikk vi gå litt rundt å kikke. Vi ble fortalt historier og vist gamle bilder av hvordan de forskjellige elefantene så ut før de kom dit, kontra hvordan de så ut i dag. Det var så vanvittig stor forskjell, mange av elefantene hadde kommet hit helt avmagra, utsultet, slitne og syke, mens nå var de sunne, friske og fulle av liv. Dessverre var det fortsatt noen av de som slet litt med psyken (elefanter er visst en av veldig få pattedyr som kan få posttraumatisk stressyndrom og lignende), men de ble tatt godt vare på, og de av dem som trengte å være i fred fikk være i fred. 

 

Ogsåååå var det tid for å bade! Da vandra hele gjengen (inkludert elefantene seff, de bare ble med fordi de sannsynligvis visste hva som skulle skje) ned til elva, folka ble utstyrt med koster og vannbøtter, også vassa vi utti. Elefantene stelte seg opp, spruta litt vann på oss og lot oss gledelig skrubbe og sprute vann på dem så lenge vi orka. Det var en ganske sjuk opplevelse ass. Moro<33 Så, hvis du har tenkt deg til Thailand og har lyst til å oppleve elefanter, så anbefaler jeg det her på det varmeste! Dette er ikke noe falsk bullshit, det du ser er det du får, og det du får er en opplevelse for livet. Der jobber folka for elefantene, og ikke omvendt.  Hvis du har lyst til å finne ut litt mer om Elephants world, så kan du besøke nettsiden deres HER. 

 

Vi blogges!

 Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

4 kommentarer

06.07.2017 kl.21:55

Så fantastisk godt å lese at du bryr deg slik om elefanter, det blir jeg så glad for <3 ELSKER elefanter (alle dyr, really) og det gjør meg så glad at det er folk i Thailand som står så på for disse vidunderlige vesenene.

Anne

07.07.2017 kl.08:22

Hei så godt å lese at du er med å sette fokus på den forferdelige turistnæringen i Thailand. Jeg blir så forbanna når til og med folk jeg kjenner rir på elefanter. Det er jo en helt grusom "trening" de får og mange elefantunger dør jo av denne mishandlingen. Elefanten er ett sånt fantastisk dyr, og fortjener bare godhet.

tone

07.07.2017 kl.09:39

Du får bli med oss til Kenya Juliafrika ! Det er en fantastisk følelse når man er på safari og kommer over en stor flokk med elefanter , stoppe bilen og være der i øyeblikket med disse fantastiske dyrene i sitt rette element ! Liker bloggen din !

Vanessa

07.07.2017 kl.13:53

Fantastisk ❤

Skriv en ny kommentar