hits

KLØFTA MI SER HELT JÆVLIG UT

05.07.2017 - 20:53 7 kommentarer

God kveld i stuggu.

I dag har vært en klødag. Jeg sliter fortsatt litt med den allergiske reaksjonen på hårfarga, men i tillegg til den så fikk jeg jo et forbanna hiroshimalignende utslettutbrudd den siste dagen i Thailand, og holder fortsatt på med det. Min gamle bestemor lærte meg heldigvis å alltid ha Eurax lett tilgjengelig, men det døyver ikke så godt som jeg skulle ønske akkurat nå. Derfor har jeg brukt dagen til å gå med minst mulig klær og å ligge i kaldest mulig vann i badekaret. Det lindrer i alle fall der og da, og jeg har trivelig selskap i badeendene våre. Jeg lurer på hva det utslettet egentlig kom fra, men det er jo sikkert mange ting som kan plage dette ultrasensitive, teite organet mitt når jeg er utenlands og borte fra alt huden er vant med. Og hvis det i tillegg er sånn at det ene trigger det andre, så er det jo ikke så rart at huet hisser opp resten av bodyen. 

Men problemet med at det klør så jævlig da, er at det seende ganske fælt ut akkurat der jeg har strekkmerker. Og det har jeg jo seff rundt omkring, blant annet på puppene. Så akkurat nå ser de litt ut som om jeg har gjennomført et satanistisk rituale med gaffel på dem: Så det er jo digg da.

En teori jeg har er at det kan ha noe med å gjøre at vi satt litt på grasset ved stranda på hotellet, og der sprøyter de jo gjerne mot både malariamygg, insekter og biller, samt slanger og andre slags greier. De sprøytemidlene er det sikkert en del rare kjemikalier i. En annen er at det rett og slett kan ha vært bassenget jeg satt litt for lenge i. Eller så kan det ha vært noe helt annet. Uansett er det lurt å tenke gjennom litt sånne ting på ferie når man har sensitiv hud. Jeg regner jo med at de ikke blir sånn for alltid heldigvis, men som en advarsel til alle dere andre som skal reise til utlandet og har hud som meg:  VÆÆÆR forsiktig! Husk allergimedisinen deres, oooog ikke vær dum nok til å farge håret i samme farge som du har fått ballonghode av før. Det er bare teit. 

Jeg hadde satt megastor pris på om noen har noen tips til dritbra kremer eller klølindring eller supre kjerringråd som kan hjelpe litt med det her, forresten, så hvis du har noe sånt så ruller jeg herved ut rød løper med fakler, champagne og apertizers  i kommentarfeltet <3


Snapfilter asså. Har ikke fjerna nedre del av ansiktet på hemmelig plastisk kirurgi-ferie. Pjuh! 

Resten av kvelden skal jeg sitte her i morgenkåpa mi på hjemmekontoret og drikke farris, sortere bilder og skrive. Og klø. Det blir bra! 

Vi blogges! 

Lik Juliafrika på Facebook her

Instagram her

7 kommentarer

Mar1naS1n

05.07.2017 kl.21:13

aloe vera skal jo være veldig godt for mye rart, kanskje det fungerer? :) god bedring! <3

05.07.2017 kl.22:16

Kjære vene, ser ut som en cocktailreaksjon. Calendulasalve og svenskdråper. Ikke eksponer området for sol resten av sommeren, det kommer du garantert til å bli glad for alle somre etter denne, såfremt du ikke sparer til tigerstripete brøstkasse da? Lykke til Julia

Lone

05.07.2017 kl.22:35

Du har helt lik morgenkåpe som meg, hoho. Morgenkåpetwins!

Monica

06.07.2017 kl.00:28

Tenkte komme med et tips så kan fungere. Har sånn kjedelig sensitiv hud selv. . Å klarte bli ganske solbrent her tidligere . Jeg brukte aloe Vera gel på dagen. Men natten så prøvde jeg et ganske greit lag med sånn baby rumpe krem. Fra natusan. Zinksalve. Hadde det over natten å det tok sviinga og det er blitt helt fint nå. Ikke sikker det hjelper men det er iaffal billig prøve det før enn ender med masse dyre kremer .

Myriam

06.07.2017 kl.08:33

Smør det inn med sinksalve - ja, slik som man bruker på sensible babyrumper - før du legger deg, så kan jeg nesten garantere at det er borte i morgen tidlig. Smør på rikelig, og sov med t-skjorte slik at ikke alt sengetøyet ditt blir hvitt og seigt;-) Salven får du vanligvis både på apoteket og ved babygreiene i dagligvarebutikker. Lykke til!

Anne

06.07.2017 kl.13:32

Bruledine(reseptfritt på apotek), er også fin. Jeg bruker det mot utslett. Ellers er vel sink(som nevnt her), et godt råd. Men det er jo et helvete å ha på da. Det er jo seig krem som ligger utenpå huden. Så med mindre du har tenkt til å stå naken midt i et rom og ikke røre ved noe til det er borte, så ville jeg kanskje sett etter andre løsninger. Men sinksalve er ypperlig å ha på kviser i ansiktet, mens man sover da:)

06.07.2017 kl.21:57

Uff, slikt ser ikke bra ut, nei, det vet jeg godt selv, for jeg har mangfoldige ganger klart å kløklore meg til slike merker (de kommer så lett på brystene med så tynn hud og mange blodårer som ligger rett under), og det ser gjerne ikke fint ut, men det gode er at det heldigvis går helt over og det tar som oftest ikke så forferdelig lang tid heller, so there's that:) God bedring med det!

Skriv en ny kommentar