hits

"Du må ikke HATE kroppen din, men du skal ikke tro du er bra nok heller"

11.01.2017 - 10:51 24 kommentarer

Hei!!

I går var forbanna gøy. Den fantastisk morsomme, flinke og kule bloggeren Pappahjerte skrev et eget innlegg omhandlende min bloggpost "NAKEN FOR BUKSESELER", og jeg har fått så vanvittig mange hyggelige kommentarer og fin respons. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for dere; dere er fine ass. Og til alle dere nye Juliafrikanerne som er kommet hit til mitt lille rotete pikerom av ettervekst, valker, joggebukser og manglende skills i contouring (måtte faktisk google hvordan det skrives): VELKOMMEN I HAUGER OG LASS!! 


 

Jeg skrev det omtalte innlegget fordi jeg synes det var gøy. Jeg synes jeg og valkene mine så morsomme ut på bildene, og jeg synes jeg gjorde en ok ironisk case ut av dette med at reklamebransjen spiller på sex. Jeg lo av meg selv, og jeg hadde et ønske om å inspirere andre til å kunne gjøre det samme uten at det behøver å bety at man er abnorm, stygg, rar eller whatever slags bås mange ungdommer i dag velger å sette seg inn i. Så la jeg merke til denne kommentaren på bloggen til Pappahjerte i går da, som jeg har lyst til å kommentere for å oppklare et par ting. 

Marte:

Jeg må helt ærlig si, at jeg hadde ikke vært fornøyd med kroppen min eller følt meg vell i eget skinn om jeg var så 'tykk'. Det plager meg faktisk litt, at når folk skal skrive innlegg om "SE, dette er en normal fin kropp" også skal man kommentere at man er helt enig, for det er liksom ikke lov å si at "nei, vet du hva.. jeg syns ikke det der var noe fint, og jeg hadde ikke likt å hatt så mange kilo på kroppen"... Jeg syns det er VELDIG BRA at folk kan legge ut bilder av seg selv og ha selvironi, og ikke HATE kroppen sin, men å fremstille dette som en bra kropp... Vet du hva, nei.

Ok, Marte. Først og fremst: Takk for din mening om saken. Jeg setter pris på innspill, og når jeg legger ut slike bilder på internett må jeg vitterlig tåle kritikk i kommentarfeltet, det sier seg sjæl. Når det er sagt vil jeg gjerne svare deg litt ordentlig, reflektere litt rundt det du skrev og presentere noen tanker jeg fikk da jeg leste kommentaren din.

 Det at du ikke hadde vært fornøyd med din egen kropp om den så ut som min, det er helt fair. Det er også helt korrekt observert at jeg har noen ekstra kilo på kroppen, det var jo det jeg ganske åpenlyst gjorde narr av i innlegget. Hehe også videre liksom, fordi jeg ikke synes det er så farlig. Jeg har heller aldri skrevet "SE, dette er en normal fin kropp", eller noe lignende forøvrig, på min blogg. Du gjør en debatt om det å spille på sex til en debatt om hvorvidt alle slags kropper er normale, noe jeg heller aldri har uttalt meg om. 

Jeg tenker aller mest på de som leser kommentaren din som er like store som meg eller større, og som leser at de ikke bør være fornøyd med seg selv. At de for guds skyld må vite at de ikke har en bra kropp. Folk som kanskje allerede er så påvirket av kroppspress at det har gått utover helsen deres i form av for eksempel spiseforstyrrelser. 

Ved å legge ut bilder av meg selv sier jeg ikke automatisk at jeg synes alle som ikke veier akkurat like mye som meg er mindre pene. Jeg kunne egentlig ikke brydd meg mindre om hvordan folk ser ut så lenge de har det bra med seg selv. Jeg har sett kropper av alle slag, og jeg synes de er fine. Kropp er fint. Jeg fikk også en annen kommentar på min egen blogg om at vedkommende synes innlegget var ekkelt fordi jeg "frontet at det er greit å ha et usunt kosthold. Men nå er det jo en gang sånn da, at jeg har jo ikke laget en reklame hvor jeg sier "OK FOLKENS, DA KAN DERE BARE SLUTTE Å TRENE OG TA DERE EN SVÆR BURGER, FOR NÅ KAN DERE BLI SÅ HELDIGE Å SE UT SOM SELVESTE MEG!! BLI SEXYLUBBEN I DAG!" 

Men jeg skjønner poenget. Det bare strider veldig imot det jeg egentlig ønsket å oppnå med innlegget, fordi det i praksis bare var ment som et innlegg jeg ville folk skulle smile av. Kanskje inspireres til å lære seg å være fornøyd med seg selv. For det er altfor mange som ikke er det. Dessuten er det ikke nødvendigvis kostholdet som er problemet for alle. Det finnes andre grunner til at folk har lett for å legge på seg/vanskelig for å slanke seg. Både fysiske og psykiske grunner. Du kan si det til meg, for min grunn er nesten utelukkende min kjærlighet for sjokolade, men du kan ikke påstå at det er slik for alle. Folk er forskjellige. Ergo synes jeg det blir feil å skulle definere på såpass generaliserende basis hva som er en "bra" kropp.

I en ideell verden kunne vi bare ledd av valkene mine sammen, uten at det hadde blitt noe mer debatt utover dette. Jeg er veldig glad for at så mange har valgt å gjøre det sammen med meg! Men de som ikke kan gjøre dette, men snarere må kommentere at de synes jeg veier mye, som jo er hele poenget med innlegget, synes jeg synd på som ikke kan bli med på det. 

Jeg er JÆVLIG glad i sjokolade. Jeg er glad i en ekstra smørklatt her og litt ekstra fløte der. Jeg er glad i øl og pizza og kebab og sånn. Jeg har som nyttårsforsett å begrense dette, og legge om til en litt sunnere livsstil. Dette har jeg også skrevet om på bloggen tidligere, også i et forsøk på humor. Men denne gangen, i motsetning til de gangene jeg har gjort det tidligere og mislyktes, har jeg helt andre mål og henter motivasjon helt andre steder. Jeg skal ikke gjøre som tidligere å leve på knekkebrød og grine foran speilet, eller havne der så mange andre har havnet; foran doen med fingern i halsen. Og det skal jeg ikke gjøre, fordi jeg er glad i kroppen min nå. Jeg veit at jeg ikke trenger din eller andres bekreftelse lenger for å føle meg fin, elsket eller bra nok. Jeg synes valkene mine er søte og morsomme, og på dårlige dager så skal jeg hente frem bildene jeg tok til dette innlegget og se på hvor morsomme de er og hvor gøy jeg hadde det da jeg tok dem sammen med kjæresten min. 

Jeg hevdet aldri at det er JEG som er normal, eller at JEG er bedre enn noen som helst andre. Jeg bare gjorde noe morsomt med kroppen min som jeg håpet du ville le av. Hvis du gjør noe morsomt med kroppen din en gang så vil gjerne jeg også le, så sant jeg vet det ikke gjør deg usikker på deg selv og at vi kan le sammen. 

Jeg skal ikke leve på brokkoli og chiafrø i tre måneder for å oppnå en kropp du eller andre synes er bra nok så fort som mulig. Hvis jeg skal slanke meg så skal jeg gjøre det uten de tankene i bakhodet, og jeg skal gjøre det på min måte, på en sunn måte, og jeg skal føle meg bra, fin, sexy og lekker fra start til slutt. Og hvis jeg går på en hælvetes sjokkis-smell som varer fra imorra og ut 2017 så er det også helt forbanna greit. Jeg tror faktisk de aller fleste mennesker har såpass selvinnsikt at de selv vet hva slags liv de ønsker å leve og hvordan de vil se ut mens de lever det. Hvorvidt de klarer å oppnå det kan ha med alle slags mulige faktorer å gjøre som du ikke har rett til å dømme dem for. Jeg er selvsagt enig i at alle bør strebe etter å være den beste versjonen av seg selv, men det er noe som ikke behøver å ha en dritt med kropp å gjøre, og hvis du føler at du mislykkes så vil jeg at du skal vite at du er helt forbanna perfekt uansett.  

Jeg prøvde å spre positivitet, og det greide jeg å gjøre til veldig mange mennesker. Det er jeg forbanna stolt av. 

Framsnakk hverandre peeps. Dere er deilige skjønnaser og det er menneskene rundt dere også. Håper jeg ser alle dere som har vært innom her igjen snart, og at vi kan fortsette å smile i lag av kropp og alt mulig annet fint og rart! 

 

Vi blogges <3 

Lik Juliafrika på Facebook her!

24 kommentarer

suttung

11.01.2017 kl.11:41

Du den olabuksa bør du nok få i litt større størrelse. Jeg har flere ganger hjulpet kona mi liggende på golvet som du med knipetang for å dra opp smekken. Hun er såkalt slank enda blir buksa for liten :) Det handler vel egentlig om å ha det bra uansett størrelse. Jeg koser meg med bloggen din for min hverdag er ikke så bra.

Eo som er større en deg 😉

11.01.2017 kl.11:54

Hei! Hadde ikke sett bloggen din før pappahjerte la den ut, men jeg elsker den ! Og pappahjertes blogg selvsagt 😉

Jeg er nokk en smule større en deg, jeg fikk to unger iløpet av kort tid, og har vært igjennom mye tungt som gjør det vanskelig å gå ned i vekt... på gode dager er det helt greot, men på dårlige dager klarer jeg ikke spise, jeg såver altfor mye, og gråter meg i søvn - alt på grunn av kroppspres, og det faktum at jeg ikke klarer å.gå ned i vekt ! Jeg har trent mye, spist sunnt, tatt alle de rette grepene, og alikevell klarer jeg ikke å "slanke" meg...

Så all ære til deg ! Jeg vet at jeg er bra nokk, selv om det ikke alltid føles sånn :)

Victoria Larsen

11.01.2017 kl.13:02

Utrolig bra skrevet! Du er så utrolig tøff som deler dette og jeg syntes du er flott!!!

Janne

11.01.2017 kl.13:29

Så utrolig glad "pappahjerte"omtalte bloggen din,ellers hadde jeg gått glipp av herlig,morsom,ærlig og viktig lesing!Du er bare flott!Kommer garantert til å få med meg innleggene dine ja❤Takk for at du formidler og deler som du gjør!

Susanne

11.01.2017 kl.14:58

Jeg elsker deg! Du er det råeste kvinnemenneske jeg har kommet over. Aldri forandre deg for du er så sabla perfekt! Lots of love

11.01.2017 kl.17:43

JEG skjønte hva du ville frem til i innlegget. Hylekoret må tone seg ned noen hakk. Meninger er lov, men ord som ekkelt er ikke saklig. Stå på! 🙂

Jeanette

11.01.2017 kl.20:27

Jeg fant også bloggen din via Pappahjerte sin blogg. Og jeg må si at jeg beundrer deg for å lage innlegget om kropp og reklame.

Jeg er så glad for at du er et så fantastisk forbilde for unge mennesker.

For det jeg leste var ikke "kopier kostholdet mitt, og oppnå vekten min", men "vær fornøyd med kroppen din."

Det er et så viktig budskap. Og du formidlet det på en fantastisk måte.

Jeg gleder meg til å lese resten av det du har skrevet. :)

Jeanette

Laila Monica Nikolaisen

11.01.2017 kl.21:47

JEG ER IKKE SINNSYK!!!

Tamara

11.01.2017 kl.21:54

Takk for et flott innlegg! Martes kommentar er vel det som betegnes som fat-shaming? Jeg syns det er en uting.

11.01.2017 kl.22:14

Takk for at du inviterer oss til å le av valkene dine sammen med deg. Det gjør at jeg klarer å le litt av mine egne valker også :-)

JULIE WINGE

12.01.2017 kl.10:49

Herlig! Nå følger jeg deg med argusøyne Julia! Ja, ikke tekstene dine da! De er geniale uansett, jeg følger noe så dumt som lista, for du må være synlig skjønner'ru.

Jeg trykker meg inn hver morgen og jubler over å se deg så høyt oppe. Beklager kommerset i hue mitt nå, men vi må altså ha deg der. Basta.

Kommer det skummende bilvask snart? Jeg vil ha skummende bilvask!!!

jelnes

12.01.2017 kl.12:14

Okey, du er utrolig tøff og virkelig en inspirasjon jeg håper mange vil se opp til. Det er så alt for mange som sliter med kroppspress, og generelt press fra alle kanter. Stå på, det er viktig med litt humor og selvironi :)

Oddbjørg

12.01.2017 kl.16:11

Du er den mest morsomme bloggeren noensinne:)

Yaskrajamoe

12.01.2017 kl.22:47

Digger deg allerede! Alle skulle hatt en slik holdning til kroppen sin som du har - for det sunneste er jo å være glad i seg selv☺ Håper du blir Norges nye toppblogger, for du er hærlig!

-hilsen en ny, fast leser

Tine

13.01.2017 kl.01:35

I digg you! :-D

Kine

13.01.2017 kl.18:04

Endelig en morsom og bra blogg som er verdt å følge! :D

13.01.2017 kl.22:35

Leste innlegget om reklamen og flirte godt. Men satt bare og ventet på surstemmen som MÅ komme med kjip kommentar og mene at "man fronter dårlig livstil og at fedme er så bra" bla bla bla....

INGEN av de broccolityggende duracellkaninene med manisk oppheng i trening og kosthold og kropp som kyllingbrusk kan si noe om helst om en persons helse basert på utseende, eller det de tror denne personen veier. Det er og blir bullshit. BULL SHIT som brukes kun for å rakke ned på andre menneskers og føle seg hellig selv.

https://www.nrk.no/ho/verdens-sterkeste-trener-seg-svakere-1.13301444 Sjekk han gutten her, bildet midt på, om man ikke vet hva han driver med så ville kostholdsfanatikerne kastet seg over ham og laget Frp reklame! Dårlig form...PPPFHØY!

Tonje

14.01.2017 kl.08:19

Leser maaaaaange blogger , men dette er aller første gang jeg legger inn en kommentar noensinne! You rock girl👊Dette innlegget er fantastisk👏Selv er jeg treningsfreak med en fit kropp, men skjønner humoren og poengene dine. Du har aldri sagt at du har en normal fin kropp, men du har lov til å være stolt av din kropp og fremstille deg selv akkurat som du vil😜Gleder meg masse til fortsettelsen😍

juliafrika

17.01.2017 kl.11:58

Tonje: Tusen millioner takk <33

Caroline

14.01.2017 kl.12:39

Du er fantastisk. Og veldig vakker, både inni og utenpå :)

Maja E V Olsen

14.01.2017 kl.19:06

Dette er første gang jeg har trykket inn på bloggen din, men blir helt klart ikke den siste. Fy søren så kul du er! Godt skrevet og godt poeng. Rett og slett skikkelig befriende å lese. Du har fått en ny fan :D

juliafrika

17.01.2017 kl.11:57

Maja E V Olsen: Så hyggelig å høre! Tusen takk:)) Velkommen tilbake ANY TIME<333

Lunaen

15.01.2017 kl.06:57

Amen! Sier bare jeg.

Er så forbanna enig.. <3 :*

juliafrika

17.01.2017 kl.11:56

Lunaen: <3

Skriv en ny kommentar